6 juli

6. jul, 2018

Det blev ett nytt VG på utställningen. Denna gång hade jag för smalt ansikte. Alltid är det något de ska slå ner på. Det var i alla fall jätte mysigt i Alfta.

Jag är en fena på att stjäla mat. Snabb! Maten är bara borta plötsligt. Den är i min mage. Nu sa matte att jag måste banta. Jag tar ju även övriga flockens mat då och då. Smart är jag.

Jag har fått en snygging att para mig med i september. Båda två är vi nybörjare så vi får se hur det går.

Mormor är helt knäpp just nu hon bäddar sönder allt täcken kuddar lakan och trädgården blir full av jätte stora hål som hon tror att hon ska ha valpar i. Hon är ju snart 11 år hon borde väl förstå att hon är för gammal för att få valpar.  Hon flåsar hela natten så matte inte får sova.

Jag  har varit med matte på jobbet på kanslit på golfbanan. Ni ska veta vad folk tycker att jag är fin!!!!

Idag kommer de 8 till som ska bo här i huset. Det är husses barnbarn mm. Ingen av de som kommer är vana med oss hundar. Hoppas allt går bra och att de inte är för rädda för oss.  Matte är lite orolig för att det ska bli lite rörigt med så mycket folk. 12 med två ben och 6 med fyra ben.

Måndag näst nästa vecka kommer det fjortonstycken ovana. ( två av dessa är faktiskt vana).

På söndag ska vi = Arven, Kasper, Fanny som bor på foder och jag på en liten utstälning i Särna. Kul att få träna igen. se bilden in till vi väntar på att få komma in för att få frukost av ELLA

28 juni

28. jun, 2018

10 dagar har gått!

Nu ska jag försöka skriva vad som hänt. Loppan har ju skrivit en del s ni kan även läsa på hennes blogg. Midsommaren blev kall och blåsig och regning. TYPISKT!

Emelie med familj var här jag tror hon börjar gilla mig. Loppan syrran är bra sur på mig. Flyger på mig när hon kan. Men matte blir jätte arg på henne. Så det känns ganska bra när jag får stöd av alla.

Jag brukar sova med Ella och Ronja. Det är lugnare där inne för vi är ju bara två hundar. I mattes rum är de ju fyra hundar som ska upp och ner i sängen.

Jag fick ta en dusch i går för jag ska på utställning igen. Denna gång ska jag och Kasper till Alfta. Ronja skulle också ha varit med oss men hon har lite svårt med höger bakben. Ronja var hos vet. i Norge i tisdags men de hitta igent fel på henne, mer än att hon hade dplig känsel i benet. de kunde inte hitta varför. Arven var med till vet. Hon fick operera bort en bröstvårta som hade börjat växa lite för mycket. (fem stygn fick hon) Även lilla Cornelia Effes dotter skulle med och ställas i valpklass men hon har sprungit in i ett träd och fått revbensfraktur. TYPISKT de skulle bli hennes första utställning.

I morgon bär det av med husbilen! Hoppas hoppas att jag travar fint.

18 juni

18. jun, 2018

Varit på resande fot igen. I torsdags åkte jag och matte ner över igen, vi skulle till Våmhus för att hämta en lagad pall, vidare till Hedmora för att om besiktiga husbilen,  sen till Krema med katterna Mio och Ronja som har legat i frysen sen den 17 maj. Vi hamna tillsist hemma hos Eva där vi sov gott i husbilen.

På fredags fm åkte vi och hätma kattterna och åkte vidare in i Falun för att hitta en parkering för matte skulle på student uppvaktning. Matte snurra runt på massor av gator men hitta ingen lagom stor parkeringsficka, tillsist ställde hon sig på gäst parkeringen på sjukhuset. Det skulle hon inte ha gjort för då kom någon som ville in och stjäla i bilen men jag satt ju där så de stack men svansen mellan benen. TUR att jag är så stor och vacktig. Vi avsluta dagen hos Kajsa som tyckte jag var en jätte fin tik och hon sa att jag kommit hem till min älskade flock och familj. (Hon kan prata med djur så hon prata med mig)

På lördagen åkte vi och hämta Eva och sen körde vi till Ockelbo där jag fick träffa min brorsdotter Corenlia alias Nellie.  Jag fick träna lite på med matte. Åkte vidare och lämna Eva, för att hämta Ella. Ella, jag och matte skulle till Orsa där matte skulle ha utställningträning för Sennen klubben på söndags morgon klockan 11.

Vi vakna till ös regn på söndagen. 6 tappra berner, 4 barn och 8 vuxna träna i ös regnet.

Ella,matte och jag tyckte det var skönt att komma in i husbilen igen efter träningen. Vi åkte och handla lite sen for vi uppåt. vad häner på vägen jo. En knäpp gök vinglar över på vår sida efter Särna och krockar med vår backspegel så den for åt fanders.

Jag var lite tuff mot de andra i flocken när jag kom hem. Jag börjar bli lite kaxig. Känner mig som en gudina i flocken. Men de tycker inte matte så jag fick mig en utskällníng.  Jag får nog skärpa mig så matte inte blir arg på mig igen.

 

12 juni

12. jun, 2018

Tiden går och vädret har blivit helt annorlunda.

Det blev riktigt kallt i början av juni, minusgrader och lite lätt snöfall.

Jag har varit på två utställningar. En liten i Hedemora där jag inte ville trava så jag fick inget HP. Åkte ut direkt.

En stor nationell i Leksand där jag fick VG och placering fyra. Inte dåligt för att vara första stora utställningen. Min  bror Efraim kom trea med vg. Domaren var lite snål med excellent. Tyckte matte.

I dag är jag på golfbanan. Inte kul när husse har tagit bort gallren bak så jag kan bara se ut genom sidodörrarna.

29 maj

29. maj, 2018

Tänk att mattar har så mycket att göra så de inte kan hjälpa till att skriva. Mina tassar är ju lite stora för att skriva på datorn.

Hänt en hel del som vanligt på denna kennel. Matte som inte skulle jobba så mycket tycks jobba jämt.

Jag får följa med matte jämt!! PÅ golfbanan mm. De andra tittar lite snett på mig och fundrar på varför jag har så mycket fördelar.  Det kan man ju undra ;)

I torsdags åkte jag husbil tillsammans med Ronja vi skulle till Degernäs till 50 års fest med två dagars utställning. Jag skulle bara få följa med ocH se hur det var med så många hundar. Över två hundra hundar, de ni.

Efraim och Fanny hämtades av Husse i hundbilen. De skulle ställas.

Jag har fått massor av fästingar matte har tagit tio stycken som har suttit fast men de har inte sugit något blod än. FY vad äckligt!! Hoppas jag inte fått någon sjukdom av dessa små otäckingar.

Matte ska hämgta ut Bravekto till mig en medicin som man får mot fästingar. Jag ska ju ner till Hedemora i helgen sóm kommer och då ska jag ställas för första gången.

Jag har lite svårt att fatta att jag ska trava. Iband går det jätte bra.