1 december

December! Vit snö och ett fantastiskt väder Hundarna stor trivs Jag sitter och föröver alla dagar under 2015 till denna sida Nästa år blir det 2016 och under en ny blogg. 2014-2010 kommer vara kvar på den gamla sidan. Orkar inte ändra dessa.

Mycket ska man lära när man håller på med datorer, sidor och bloggar.

Tomtar och ljus har kommit på plats. Bara golven som ska skuras, all bakning mm och granen som inte är fixat än Det är ju 23 dagar kvar så tiden hoppas jag ska räcka till

Blev bonus farmor natten till lördagen. En liten prinssesa kom till värden. .Hennes namn blir JUNI

26 November

Ursäkta just nu fungerar inte min blogg som den ska. Jag har fått ett meddelande om att min sida är för lång. Försöker dela upp sidan i år. Men nu är en denna 2015 för lång MYSKO!

19 November 2015

Äntligen snö!!

Katterna tycker det är kallt ute. Ut och in hela tiden.

Skatorna tar småfåglarnas mat. FY då.

Arven är som vanligt den gamla Alfa tiken som betämmer över alla här i huset. Hon försöker med oss också. Men icke där får hon allt ge sig. Loppan har åter gått till att vara den busiga underbara hunden som är mer valp i sitt sätt en en snart vuxen tik. Kasper  vilken kille mysig go helt underbar. Så glad för att fick komma hem till kenneln igen. Han har ju varit hemma nu i över ½ år. Ronja är  vår vakt hund! Affi som vanligt lugnet i huset.

Alf jobbar med vår hemsida  www.nilalf.se där vi säljer lite produkter för välmående. Hoppas att vi ska få ett stort antal med produkter så småning om.

2 November

Åter måndag!

En höglpande tik och en varg ylande hane. Hur kul är det.

VILKEN HELG!! 19 glada hundägare på kurs med Gerard O´Shea. Vilka föreläsningar!! Massor av tips hur man ska få bukt med sina hundar. Både vad det gäller vardag som på utställning. Alla både mattar, hussar och hundar sov nog gott natten mellan söndag och måndag. Full proppade med tips.

Önskan från deltagarna att vi ska ha en återträff med Gerard. Få se om jag orkar fixa med en kurs till.

Tyvätt var det två tikar  som höglöpte och fick vara i bil eller hemma . Även om de inte var där så blev det oroligt bland hanarna. Mina fyra gick så där, Pitch som blivit chippad ( kemisk kastrering) fungerade bra, Heffe som hållar på att få all drift tillbaka fungare ganska bra men ungtupparna Kasper och Efraim hadde hormoner så det sprutade. De gick inte ihop. Morr och grymt

I huset underhelgen var det fullt 9 Berner och 8 vuxna.   Fungerar ju fint när det finns utrymme.

De som inte var på tränning åkte längdskidor i vårt snart 3 km långa spår.

Nu är vardagen åter här och bokföring och städning står på programmet. Snart är det ju advent och då ska det vara skurat i alla hörn.

 

 

27 Oktober

Nu har vi varit på tränings utställning igen, in off i Gävle. jag tyckte att det gick jätte bra men det tyckte inte domaren.

Lilla Minna var en sprallig hög bent fröken fick fin kritig men var för dagen lite hög bak.

Efraim fick jätte fin kritik fina vinklar bra huvud, bra päls allt bra men varför då inget HP. Kasper fick springa med en handler en vännina till Eva. Trava gjorde allt rätt utom att han inte ville visa tänderna men handlern visa dom åt domaren, domaren fick därimot klämma och känna utan att herr Kasper brydde sig. Fin fin kritik men inget HP. Ja ja de skötte sig fantastiskt och det är ju övning. Det bådar ju gott inför någon störe utställning.

Men Lilla Loppan, trava ställde upp sig domaren fick känna och klämma och se på tänder. Men men för liten för att vara Berner. 22 månaders Berner ska var mycket mycket större enligt domaren. Så min 38 kilos Loppa som nu  är mätt ordentligt  59 cm. Är för liten enligt domaren. Pälsen som är blank och rak, dög. Ja ja. Men för mig är hon den finaste.  (En tik får vara 58- 65 cm hög)

Nu har både jag och Loppan fått bedömningen att vi är för små. Då passar i alla fall  vi ihop. Vi är lagom!!!!

Pitch fick följa med hem och han och Kasper myser tilsammans. Loppan luktar mer och mer gott så Kasper blir lite brydd. Få se hur dagarna går framöver. Vi får väl ha dem på olika plan i huset snart och ha full koll så de inte smiter ut tillsammans.

Kom hem igår kväll efter att ha fått däcken bytta och shopat tyg.

Nu ska det inte bara broderas, klippa mattrasor utan nu ska symaskinen fram.

ÄLSKAR hösten och de härliga kyliga dagarna. Tända ljus och pyssel.

23 Oktober

Det händer inte så mycket just nu. Hösten är här och vi har ca 3 km skidspår på fjället.

Arven är en mycket krävande old lady. Hon bestämmer och härgar med alla i huset. Hon blev väl ganska bortskämd när hon var sjuk för ett och halvtårs sedan. Dessutom skendräktig och bäddar sönder kuddar och täcken när hon kommer åt.

Loppan har börjat löpa! Nu vilket oflyt! Hon kommer i höglöpa när vi ska ha kurs nästa helg.

I morgon ska vi åka till Hofors till Pitch, Frodo och Ella. Söndag är det utställning i Gävle. INOFF:

Det är fem berner som är anmälda 4 från GranboKajsas en från Kastenhofs. Det är Effes kompis Bamse som kommer. Tyvärr lär vi nog inte komma före honom.

Passar nog på  att åka förbi där jag köpte min första Berner Kajsa Kavat.  

Jätte roligt att kursen med Gerard O´Shea blir av. Är det någon som ytterligare vill anmäla sig går det bra! Vi har platser kvar.

Tänk att hösten kan vara så underbar! Det är som ett lugn kommer över än. Önskar att dessa månader fram til jul var lite längre.

NU är min Hemsida www.nilalf.se i gång.  Det kommer komma en hel del mer produkter efter hand. Både för de fyrbenta och de två benta.

Här på  fjället finns det lite fler hundar. På vägen nedanför oss bor det två just nu. Dessa två en golden och en liten ettrig sak. De har en förmåga att rymma hit upp.  Golden skäller inte utan vill in och leka med våra, men dem lilla saken skäller och ylar vilket inte gör att min fem blir tysta. ETT herrans liv blir det!! Efter kommer husse springande och idag även en matte i bil. Ja, de har de inte lätt nästan var dag får de springa hit för att försöka få tag i sina rymlingar. ( Lite roligt är det) Klart att hundarna vill till oss här är det ju många fler att skälla på och leka med.

Husse här i huset har redan hunnit med 4,5 mil skidor sen spåret öppna.

12 oktober

Ny vecka! Momsen ska in. Stålt över Pitchs pappa Lanzo och Loppan, Kasper och Efraims Pappa Ville Virus exc 0ch nummer 1, Lanzo 1 exc Bir veteran. Nu kan man ju hoppas att mina snygginar kan gå samma väg.

Här har vintern nästan kommit. Minusgrader i natt och snö här om dagen. Mulet just nu.

Jag måste börja bli gammal, gillar klippa mattrasor och brodera igen. Sitta och leka med bilder på datorn, tända en brasa och bara njuta av att leva. Hundarna undrar nog varaför det är så lugnt inget stök och måsten.

Hoppas lite fler anmäler sig till KURSEN: Sprid ni som läser min blogg!!! 20/10 sista anmälnings dagen.

9 oktober

En vecka med massor att skriva om men jag får väl ta ut det som kan vara av intresse.

Börjar med det positiva att Loppan äntligen fattar att mat är gott. Hon äter dubbelt så mycket som hon gjort tidigare. Kanske börjar hon växa också och blir en stor Loppa.

I fredags packade jag Pitch i bilen och for ner över till Hofors. Hos Eva och Reino var redan Efraim för Emelie skulle resa i väg. Vilken glädje när pojkarna fick se varandra, fast mest glad blev nog Ella när Pitch dök upp svansen gick i spinn. Frodo undra nog varför det skulle vara så många hundar i huset i Hofors. Han nöjer sig med att vara själv. (Frodo, Pitch och Effe är ju födda här på kenneln)

Jag lämna Hofors och åkte vidare ner till Sollentuna. Jag skulle övernatta hos Bonus sonen Viking med familj för att kunna gå grundkurs i Amichien Bonding en teori hur man ska förstå sin hund av Jan Fennell.  Kurs ledare var Mervi Kärki från hund inspiration.

Trevlig kurs som var i två dagar och trevliga deltagare från hela Sveriges långaland.

Få se nu om jag blir en bättre flockledare efter denna kurs.

På hemvägen tog jag och hälsa på Minna som nu var i Täby med sin matte och husse, vilken liten fröken som nu var mer kalvlik i bakdelen. långa skånkar till bakben. Det ska bli roligt att följa denna glada dam med massor av egen vilja.

Tog även vägen förbi Hera och Heffe i Älvdalen. Där har familjen utökats med en människovalp lilla Oline nu kom den 20 september.

Snart blir det ännu en kurs.

Glöm inte att anmäla er till kursen 30/10 till 1/11 här på fjället.

Det snöade lätt i går! Nu är det på G härligt

30 september

Vilket väder! Höst, med klar luft och vackra färger.

Hundarna ligger ute hela dagaran och stort trivs. Skäller på alla som går på "vår gata". De äger fjället tror dom.

Loppan som vanligt än små ätere. hur ska hon kunna bli en stor berner som tycker att  mat är nödvändigt ont. De andra äter upp allt på ett kick och slickar i alla andras skålar för det kan ju vara glömt någon smula.

Nu är anmälan gjortd till Gävle den 25 oktober. Få se vilka som åker med.

Kursen blir av !! den 30/10- 1/11. Så glöm inte antt anmäla er!!!!! till mig.

21 september

Varit på utställning i två dagar. Loppan och jag åkte med Rose Marie och hennes dotter Jasmin och deras hundar två Collie till Sveg och Ljusdal. Loppan skötte sig bra dag ett men dag två belv inte så bra då blev både jag och hon nervösa i ringen. Hon hade just innan blivit rädd för en husky hane som stirrade på henne med sina ljusblå ögon. Sen var hon på spänn. Hon ville inte trava.

Eros Rosemaries hane tog cert och blev Bis på lördagen. Kelly Jasmins tik fick cert och blev andra bäst tik på söndagen.

Träffade fantstiskt fina valpar från Björnlidens kennel och deras uppfödare Veronica. Så fina och så trevliga som deras underbar uppfödare.

På söndagen passade jag på att försöka leta eftersläkt gravar. Min Morfar är ju från Ljusdal så jag försökte hitta hans föräldrar det gjorde jag inte men jag hitta morfars farfar och farmorsgrav. Morfars farfar  med efternamnet Widmark var Landshövding på 1800 talet född 1800 och dog 1861. Alltid roligt att hitta lite historia.

Vädret underhelgen stämde ju inte helt. Skulle vara sol på lördagen men det regna och regna mindre på söndagen. 

För er som undrar blev det drygt 20 kg potatis i år. MMMMMMMM

16 sepember

Även idag en mulen regntung dag.

Loppan har varit på spårkurs idag. Tänk vad duktiga näsor de har de fyrbenta liven. Hur kan hon nosa upp mitt spår i skogen. Hon har blivit en så duktig hund. Jag är så stolt matte till dena livliga hund som är så klipsk och lyhörd.

Hoppas att hon kan vara lika underbar i helgen på utställningen i Sveg och Ljusdal.

Det ska bli extra roligt att åka till Ljusdal eftersom min Morfar är från den orten. Det sägs att jag har en massa släktingar där, många med släktnamnet Widmark.

Jag testa och ta upp en potatis planta i dag. OJ vad det var mycket potatis under den. Så nu är det dags att plocka potatis.

15 september

Tiden rusar som vanligt här uppe på fjället. Efter den tråkiga sommaren fick vi ju fin väder. Nu är det åter grå mulet och kyligt. Lingonen blir nog mogna om vi bara får lite mer värme. Jordgubbarna mognar några var dag men många plantor står i full blomm.

Pitch är åter hemma och jar varit det sen den 10 september. Kasper och Pitch går jätte fint ihop. Härligt att se att två stora hanar trivs så gott tillsammans.

I helgen som var var även Effe hemma. Tre hanar i huset och fyra tikar. VILKEN lycka.

Äntligen har lilla Loppan börja äta lite bättre. Kanske hon börjar och växa till sig så hon blir mer lik en vuxen tik, för just nu ser ut som en valp. Hon är som en valp också.

Kasper som var så sjuk är helt återställd. Undrar vad det var. Hörde mig för med andra uppfödare. Fick veta att det fanns fler som haft samma symtom och blivit helt friska. Ingen trycks veta vad det är. Antibiotika gör dem i alla fall friska igen.

I helgen ska Loppan och jag på in off i Sveg och i Ljusdal. Hoppas hon inte börjar löpa innan dess för vi ska bo ihop med en collie hane.  Går det bra på utställningarn så hoppas jag kunna anmäla henne till någon offficiel utställning igen. ( Om jag inte glömmer som jag brukar göra. Boka hotell i Sundsvall men glömde att anmäla😥)

Dags att anmäla pojkarna också de behövs ju visas upp. Måst nog ha en handler till Kasper för jag får honom inte i trav med mina korta ben.

Den 10 september var jag och hälsa på Minna. Vilket duktig liten tjej så fantastisk och dess utom fint tecknad och välvinklad. Få se vad det kan bli av denna något envisa dam. 

Raport från Idun! Hon är en envis dam med mycket energi. Fin vad jag förstår. Hoppas få se henne snart i verkligheten.  

Händer inte mycket annars här på kenneln. Dagarna går med lite bokföring, massage, städning, hundvård och härliga prommender. Längtar till snön så hundarna kan få pulsa om kring.  Det dröjer nog inte länge till.

30 augusti

Loppan borde ha börjat löpt. Men det har hon inte. Hon kanske hade ett löp i juli som inte var ett rigktigt för då var han hundarna galna i henne. Men hon blödde inte hade bara flytning. Nu fäller hon massor så hon kanske är på G.

Solen lyser men det är kylig luft.  13 grader.

Ännu en hund från vår kennel har fått gå över regbågens bro upp till sin mamma Saga.  Arvens bror Aragorn fick stilla somna in i går efter en tid av smärtor. Han hade fått en liten tumör på en nervskida i halsen. Tumören tryckte på nerven och gick inte att operera. Han hann att bli 8 år och fem dagar. Tack underbara Roland och Lisbeth för allt ni gjort för Aragorn alias Rosso.

Kasper mår fortfarande bra. Undrar vad det var för något eller är. Lite tagen är han fortfarande. har tid på Strömsholm den 15 september. Tiden dit är lång och jag funderar på vad de kan hitta så lång tid efter det han blivit sjuk och tillfrisknat.

27 augusti

Regnet åter!

Sovmorgon för första gången på länge. Alla hundar tyckte det var skönt att få ligga kvar i sovrummet. Tyst förut lite snarkande från Arven.

Kasper hadde inte Borrelia eller Anaplasma. Vad är det då? Piggare är han och feber fri.  Äter bättre och har gått upp i vikt. Skäller så hans stämma hörs över hela Idrefjäll denna djupa hanhunds röst. Förrut blev jag jätte irriterad nu känns det så gott att han har fått kraften tillbaks så att han börjar reagera på de som tror att de får gå på gatan utanför huset.

Eva Frodos matte ringde och berätta hur duktiga Frodo, Ella och Pitch var när hon tog fram klotången. Jag tänkte mina här hemma ska inte vara sämre så fram med klotången, saxar och borstar. Alla fem fick klor och tassar fixade. Kasper fick även en frissering runt öronen.

Arven är en trött dam vill mest ligga och sova i sovrummet. Ronja hoppar runt och busar. Afrodite är en vakthund. Kasper vaktar och skäller. Loppan vad ska man säga om detta busfrö hon är mer aktiv en vad Arven var som var hel vild och vad mamma Sandy var.  

25 augusti

I går var det en stor dag! Arven, Aragorn alias Rossa, Galadriel alias Molly, Bilbo och Frodo blev åtta år gamla. Stolt över den kullen. I går fyllde även dessa år Ronja, Madicken, Jumjum alias Bamse sju år. Var dag över sju är ju en bonus.

Till vår lilla sjukling. I går började han visa tecken på att bli bättre och bättre och idag var han helt feber fri i morse åt bättre och kunde tugga utan att lägga huvudet på sne. Glad och börja tala om att det är han som bestämmer över gatan här utanför. Tidigare blev jag klart irriterad när han gav skall men nu blev jag överlycklig när  jag hörde honom. Nu hoppas jag att det inte blir något bakåt kliv.

Vi har inte fått svar på Anaplasman eller på Borrelian.

22 augusti

Vad är det som händer.

Sandy somnat in och nu är hennes son Kasper jätte dålig. Kasper var lite hängig i tisdag och på onsdag kväll hadde han 39,7 i feber och var inte hungrig. Torsdag morgon vinglig kunde inte stå fortfarande 39,7 i temp. Beslöt att åka till veterinären, prover togs, blodstatus och även blodprov för att se om han hadde fått någon fästing buren sjukdom. Åkte hem! allt blev bara värre. Ringde veternären och vi beslöt att han skulle få antibiotika mot borrelia och anaplasma. Satte in det på fredagen men nu var det illa,  han kundeinte stå alls. Åkte åter över till veterinären igen  dropp och kortison. Blodproverna var bra inget avikande på njurar eller lever ( skönt) men vad är det då, något förhöjda värden som tecken på infektion. Klart påvärkan på nervsystemet. Ledsen orolig!

Lördag plötsligt är han pigg igen äter och dricker, går bra men inte helt normalt. Lättad! Söndag morgon han kan inte gå inte resa sig feber 39,3 vill inte äta eller dricka. Får sina kortison tabletter och efter två timmar äter han lite sen blir han piggare och piggare. Förstår inte. Ska höra av mig till Falu djurklinik i morgon, Veterinären i Norge bad mig göra det. Strömsholm kanske är bättre. Får se hur dagen ser ut i morgon och hur min Kasper mår.

Tack mina hundvakter!!!!!!!! som tog hand om allt här hemma från 11 till halv sex.

17 augusti

SORG!!!

Sandy gick över regnbågsbron vid fyra tiden i natt.

HEPATITEN tog hennes liv.

Tappra lilla Sandy det gör så ont. Älskar dig saknar dig.

Du blev bara fyra år och 15 dagar. Du fick en fin kull på 8 valpar. Alla friska och fina.

Tack för den tid jag fick  lära känna dig.

Vi kanske ses igen vem vet.

16 augusti

Händer och händer saker

Upptäckte att Arven hade fått fyra fula våt eksem på magen eftre gummibandet på löpskyddet. Inte kul! ringde till veterinären i Norge fick tid lördag morgon. TUSEN TACK UNDERBARA NI i Norge.  Jag hade gjort rent och fint så det var bara för Arven att få lite antibiotika.

Sandys blodvärden var sämre inte kul. Åkte över till henne i lördags efter veterinär besöket med Arven. Oj vad glad hon blev när jag kom. Tårarna rann när jag såg hur gul hon var påsk gul i slemhinnor i öron i huden och i ögonen.  Ville inte äta! Fy vad det kändes. 

I dag söndag så äter hon lite mer och har börjat tappa den gula färgen LYCKA!!!!!!!

I dag söndag har vi också varit på en inoff i Rättvik. VILKEN UNDERBAR DOMARE!!! Patrik  Ragnarsson. För först gången ( nja tredje kanske) var det roligt att vara i ringen. Så underbar han var mot mina lite hispiga hundar. Efraim blev ko lugn av hans underbara stil fick också fin kritik men var lite smal Kasper acceptera att han fick titta i munnen men ville inte trava med mig. Lilla Loppan var helt hispig när vi skulle springa men blev lugn av hans utstrålning. Tänk vad mycket en domare göra!!

Efter utställningen fikade vi på Friks i Rättvik och åkte vidare till lilla MInna så jag fick lite valp goes.

TACK Erika att du stötta mig i dag. Tack Emelie och Niclas för en underbardag.

Stolt KennelMamma  

7 augusti

En vecka har åter gått. Det har som vanligt hänt en hel del.

Sandy besökte veterinären i Drevsjö i torsdags. Det visade sig att hon hade höga värden på levern och lätt blodbrist. Oron växte cancer eller vad är det.  Hon fick tid på ett djursjukhus i Elverum på måndagen. Efter ultraljud och nya tester kom veterinären fram till att det var hepatit. Nu är det medicinering och mycket hopp om att hon ska bli återställd .

Nytt besök i dag. Nya prover som vi får svar på i morgon. Hon har tappat mycket muskelmassa = kilon. Håller alla tummar som går.

Arven höglöper men är för gammal för att flörta med Kasper. stackars Kasper ylar och är helt ifrån sig av alla hormoner som rusar runt i kroppen.

Felix åkte hem i måndags och Ronja är nu lite sur för att hon inte för att hon inte får dela säng med honom längre.

Jag och Kasper åkte förbi Minna i måndags. Vilken underbar valp hon är, men envis! Kasper och jag passade på att åka förbi Heffe och Hera också. Hera blev helt tokig ville nog följa med oss upp på fjället. Kasper tyckte att hon lukta jätte gott och var även han lite spattig.

I dag har vi en fantastisk sommar dag!! Helt otrolig! Blir det bara några dagar med detta fina väder kommer blåbär, jordgubbar, lingon och hallon att bli klara i år. Potatisen ser ut att börja blomma de närmaste dagarna. LYCKA

5 augusti

Ni kanske tror att jag gått i ide. Inte då!

Jag har haft fullt upp. Gäster på kliniken, bokföring, mm mm.

Huset har som vanligt varit fullt av gäster, barn, barnbarn, hundar och vänner.

När Minna skulle till veterinären för att få alla papper mm klart innan flytt till Viola och Klas började krånglet. Fullt på parkeringen utan för veterinären. Fick vänta till klockan var ett.

När vi ända skulle vänta så länge passade vi på att besöka Sandy och Athena. De två blev jätte glada och for som galningar över stängslet.  Sandy var lite blek i tandköttet som gjorde mig lite orolig och åt dåligt enligt matte Siri. När vi kom dit föddes en lite kviga. Tänk att få se en bara någon minut gammal kalv. Fantastiskt! Vi lämna Gården med Sandy, Athena och alla två och fyrbenta. Åter hos veterinären var det fortfarande väntan till sist kom vi in och då hade de inga chips. Minna fick allt klart utom chipset. Pitch som jag tror har  borrelia skulle få ett provtaget och Loppan som varit hängig under länger period skulle också ta ett blodprov. ( Svaren har inte kommit än). KONSTIGT!

Minna har nu flyttat och det känns tomt! 28/7.

28/7 kom Reino, Eva, hundarna Ella och Frodo de skulle vara hundvackter när jag och Alf spela golf. Emelie, Niclas och Efraim kom på  onsdagen den 29. Nu var det nio hundar under samma tak. DET gick bra enda tills Loppan råka hoppa på Efraim på fredagen när de skulle ta en kvällspromenad. det otroliga händer. Loppans hake på kopplet som sitter i halsbandet mycket nära hennes hals fastnar i  Effes ögonlock när hon hoppar av glädje på honom. HUR kan detta omöjliga hända. Som tur var inte jag hemma. Reino och Danne kastar sig över de panik slagna hundarna och får ut karbinhaken.  Det ser inte ut som någon större skada har hänt. På lördagen fick de åka till veterinären i Norge som fick sy två stygn i ögonlocket.

Vi kom hem på söndagen efter urdåligt golfspel från vissa av oss.

Effe, Emelie och Niclas åker hem och tar vägen förbi Minna för att få träffa den underbara damen.

Måndag något nytt händer!

Ella får för sig att slita upp soppåsen som skulle ner till sopptunnan. Hon var tydligen hungrig trots frukost. Två majskolvar, en halvpizza, 10 cm falukorv och potatisgratäng allt detta fick plats i hennes mage.

Eva och Reino fick bråttom. Packa in Pitch, Frodo, Ella och packning i bilen och for till veterinären i Mora. Stackars Ella fick kräkmedel och det mesta kom upp. Nu får de hålla koll minst en vecka så inget händer med Ella tok fia.

Effes öga blir sämre och sämre och i går åkte han in på falu Djursjukhus. Iris inflammation och bakterier. Nu är det ny medicin som gäller.

Sandy fick åka till veterinären i går med feber. Blek i tandköttet och lite förstorad lever. Blodanalysen kommer idag.

I måndags den 3 kom Galadreil alias Molly på besök. Vilken pigg snart 8 årig pensionär. Hon glad och alert som en unghund. Snygg också! Borde ställas på veteran. Ska försöka få matte och husse att ställa henne. Åkte hem idag tyvärr.

Glömde Grattis Pitch, Sandy, Birdy "Patzy", Hole in one  och Eagle som fyllde fyra år den 2 augusti.

Nu snart fyller Arven, Frodo, Bilbo, Aragorn alias Rossa och Galadriel alias Molly 8 år. Bara Gandalf som springer på gröna ängar på grund av att stiftet gick av i farmbenet.

22 juli

Fy tiden rusar iväg.

Regn och regn och kyligt väder.

Familjer har kommit och gått fullt i huset från midsommar till skolan åter börjar.

Lilla Juni som nu mer kallas Mini och kommer heta Minna växer och tar för sig. Tuff brud i lyxförpackning.

Vi var nere i Köping på utställning. Inte för att det gick bra precis. G på alla tre. Kasper kund inte uppföra sig ville inte var med skutta och ville inte ha kontakt med domaren, så klart han inte ville hon tyckte ju att han hade alla fel. färger, päls mm.

Pitch var lat och för tjock och hade ful päls. När jag sprang med honom fick jag veta att jag var för liten, till så stora hundar. (Mycket ska man få höra av domaren)

Lilla fröken Loppan som jag inte tänkte ställa föra att hon inte gillat utställningar. Sprang jätte fint och domaren fick känna och klämma, lite ängslig tyckte domaren och jag tyckte hon var jätte duktig, för smal för lockig och plötsligt fick hon kroksvans. Vet inte domaren vad kroksvans är kan man ju undra. Nu måste jag ha intyg på att det inte är det från veterinären.

Loppan mådde inte bra efter utställningen i Köping så vi åkte raka vägen till veterinären i Norge, jour var Therese nere i Plassen. Hon hitta inget fel på Loppan och kände även på Loppans svans. Där var ingen Kroksvans!!! Får i alla fall ett intyg på att det inte är det.

6 Juli

Juli!

Förra veckan; fantastisk sol sol och värme!

Nu regn igen och bara 12 grader.

Hundaran mycket nöjdare nu en förra veckan. Lilla Minna växer och växer. Hon äter lite vanligt valp foder men just nu bara som godis i lek. Vilken underbar valp. Tänk om alla valpar var som hon.

Huset är ganska fullt barn och barnbarn, hundar och katter. som tur är har jag inte så mycket på kliniken just nu.

Sitter och letar hane till Sandys nya kull. Frågat runt en del. Fått några ja och någon som inte svarat än. Sen är det dags att välja, inte lätt.

30 Juni

Inte kul! Sommaren har inte börja än! Nu har det vänt, mörkare och mörkare blir det.

Lilla Minna växer, hon är fyra veckor i dag och väger straxt under 4 kg. Hon har fått smaka på lite köttfärs. Hon åt men var kanske inte överförtjust.

I söndags åkte jag ner till Falun för att hämta barnbarn. Tog med mig Kasper som skulle få träffa Efraim.

De två  tyckte inte att det var så jätte roligt. Kasper la huvudet på Efaims rygg för att tala om att det var han som var störst och vackrast och Efraim morra tillbaks. Jag tror att de ska träffas på neutral mark inte hos Emelie eller hemma här när de träffas nästa gång.

DET SYNDES ATT DE VAR BRÖDER!

Nu är Ronjas matte här och Ronja sover gått i hennes säng var natt. LYCKA för de båda två.

Hera har börjat tycka att det är lite tråkigt med valpen och vill att vi ska hjälp till mer och mer.  Leka och var till hands.

I morgon lovas det sol. Härligt! Då så klart har jag massor av patienter. 

Nu är det dags att krypa in i valprummet.

21 juni

Midsommar har varit nu vänder det igen.

Värmen kom i dag hoppas den stannar.

Allt har kommit ner i jorden nu får vi se om det kommer upp något i denna kyla.

"Juni" växer och växer hon väger straxt 3 kg den lilla sälen. Blå ögon och de små tänderna börjar komma fram. Mamma Hera är en duktig mamma. Tvättar och håller rent i valplådan. "Junis" nya Matte Viola följer henne via sms varje dag. Härligt att ha en person som längtar och följer vad som händer här i valplådan.

Efraim har fått våt eksem på pungen så han har jätte ont. Han som älskar att bada får inte göra det på ett bra tag. 

Letar hane till Sandy. Jag har ju tid på mig. jag har beslutat att Athena inte ska paras mer. Hon blir ju fem år nu i November och hinner nog inte i löp innan dess. Jag får låna Sandy en gång till istället.

Loppan och Kasper är jätte duktiga på hundkursen. Vilken utveckling. Glad och stolt. Tyvärr är det bara engång kvar och jag kanske måste hjälpa till med en parning de dagarna få se hur det går med allt. 

Nästa helg kommer några av barnbarnen härligt roligt.

10 Juni

Nu är jag så lycklig lilla "Juni" kommer komma till den bästa matten.

Det är fantastiskt att bara ha en valp. Följer varje liten förändring.(vikten, pigmenteringen på nosen, krypandet, mm) Hon är en stark liten krabat med mycket vilja. Vill inte jobba bara studera.

Elfte kullen och jag njuter. Det har ju varit olika många valpar från 8 till som nu bara en. 6, 1, 6, 5, 6, 7, 6, 7, 8, 2, 1. Få se hur många det blir nästa gång.

Försökt rensa lite i några av odlingslådorna, har bara gjort halva mängden.

Falk paret flyger runt huset som de gjort den senaste månaden. Härligt att se hur fint de flyger men inte så roligt när man ser att de tar små fåglarna som vi fort farande matar.

9 JUNI

En vecka gåt fort. Hera har hämtat sig bra och är nu en pigg tik igen. Lilla "Juni" växer som ett ogräs start vikt 545 g och nu 1200g.

Jag lämnade Hera, "Juni", Arven, och Kasper i Marikas vård i fredags. Viola kom på fredags kväll för att hjälpa henne.

Jag, Alf, Afrodite och Ronja åkte ner över för att fira tre födelsedagsbarn. Firande fredag, lördag och söndag.

På söndagen var jag och Ella på hundutställning i Vänersborg. Den kallaste utställning jag varit på. Tyvärr utan tält då det blev kvar i Göteborg. FRÖS!!!!!!  Jag och Ella fick låna lite tält värme hos Pernilla. TUSEN TACK!!

Ella skulle ställa Ronja. Hennes första utställning där hon skulle vara med. Aldrig tidigare hade hon sprungit i ringen. Hon gjorde det med bravur! Vilket barnbarn jag har. Hon ska få bli min handler bara nio år gammal. Ronja fick VG (var lite för lockig och sprang lite orent) Ella fick också bedömning VÄL VISAD hund. Jag är jätte nöjd ( Ingen föning och klippning)

Nu åter hemma igen. Viola åkte i söndags. Nu hoppas jag att hon byter önskevalp till tik från hane. Marika åkte i morse.

Hundarna är helt tysta. NÖJDA känns det som.

FÄSTING! När jag skulle gå tillsängs upptäckte jag den. En svarting satt på underarmen. Den satt fast ordentligt. FY DÅ. Nu är den borta få se hur det går med fästing ringar. Just nu är det mycket rött och varmt.

Så klart har jag glömt ALFTA!! Hur klantig får man vara.

 

3Juni

Ingen valpning på måndagen. Temperturen på hera hölls sig på 38,2 grader som de sista dagarna.

Valpkurs med Loppan. Hon blir så duktig. Lycklig

Tisdag inget händer ringde veterinären för nu börjar jag bli orolig något är fel. Vi bestämde att jag skulle avvakta under dagen och hände det inget skulle jag höra av mig på eftermiddagen. Inget händer så vi åker över till drevsjö veterinärer.

TUR kjejsarsnitt! Hera skulle aldrig kommit igång. två valpar en tik och en hane. SÅ FINA. Tyvärr hade lille Viktor en missbildning som han inte skulle kunna leva med så vi fick låta honom springa iväg på de gröna ängarna. ( till gamla mormor Saga)

Hera fick en liten fin tik med sig hem.

En liten prinsessa.   

Hera mår inte hundra efter snittet. Jag och Matte  Marika delar på att vara vakna. de närmaste dygnen.

29 Maj

Mors dag!

Jag hoppades att Hera skulle komma igång med valpningen i dag på 61 dagen men hon har inte börjat pendla i temp än så det lär dröja.

Hon börjar bli lite irriterad på de andra hundarna så det är kanske något på gång. Loppan och Kasper får inte busa. Då säger hon ifrån.

Tråkigt väder runt 6 grader och regn i luften.

Vi har ett falk par som flyger runt huset. Vi antar att det har ett matbord fullt med små fåglar. Vi matar småfåglarna och de blir matbord åt falkarna. Naturens lag äta eller ätas.

Hoppas att Hera snart ger lite tecken på att komma igång med valpningen.

26 maj

Söndag nu redan tisdag en vecka senare.

Veckan som gått var en helt vanlig inget nytt. INGET VÅR VÄDER. Så tråkig att det inte gick att skriva om något.

Kasper stor trivs med alla damer här i huset och äter som han aldrig sett mat. Damerna får honom att äta.

Förra måndagen var Loppan och jag på kurs. JÄTTE roligt. Tänk vad de kan våra fyrbenta. På tisdagen var det Kaspers tur men det regna massor så vi stanna hemma.

Söndag var det dags för inoff. Kasper som var den som skulle ställas ville inte visa sina fina tänder, ville inte trava så det blev ett nja. Fin hane maskulint huvud, väl muskelad, fina vinklar men passar. Loppan som var med på träning, såg ut som ett frågetecken  VARFÖR FÅR INTE JAG VISA UPP MIG. en helt ny Loppa. På hemvägen hämta vi Hera. DRÄKTIG JA så tjock och så mycket mjölk i sina juver. Hoppas bara det inte är sken dräktighet.

När vi kom hem gick hon direkt in i valprummet, titta ner i valplådan ( som var full med diverse bråte ) sen på mig. Blicken sa varför har du inte bäddat åt mig. Så jag städade ur, bäddade med täcke. Hera och jag låg där sen och myste och jag kände hur det rörde sig i magen på henne. På både höger och vänster sida. LYCKA.

Måndag hundkurs med Loppan igen. ROLIGT

Tisdag! veterinär besök! Röntgen på Hera. Vi såg tydligt två valpar men det kan var någon till. Jag blir barnsligt glad. När vi var hemma igen, låg jag och Hera i valplådan och mös.

På kvällen var det hundkurs igen nu med Kasper. I pausen fick Kasper se att det fanns en strand med härligt vatten. Bada, bada  fast det var bara några grader varmt. En överlycklig Kasper plaska runt och försökte få mig att bada också.

17 Maj

Stolt kennel mamma.

Sandys dotter "Bonny" Kryssmynta är duktig i rally lydnad. Nu har hon titeln RLD N. Det är en Nybörjar titel. Nu ska hon få flytta till nästa klass.

SÅ STOLT!!

Jag följer henne med spänning.

Kasper och Loppan lever rövare. SYSKON gnabb. Klappas den ena kommer den andra och tränger sig fram. På morgonen är det är himla liv på alla fem. När man vaknar blir man kärleksfullt behandlad av alla fem. Mör bultad. !!

Hera har fått en rund mage. Hoppas det är som det ser ut. Hon får stanna några dagar till i Älvdalen. Hon ska ju inte ha förens första veckan i juni.

14 Maj

Kyligt och blåsigt. 8 kassar med skit. Snö kvar lite här och där på tomten. Rabatterna fulla med ogräs och gräs. Rensning av rabatter får vänta lite till, det skulle ju ev. komma mer snö till helgen.

Hera växer och växer hoppas det är smått som där inne och inte bara fett. Hon själv tror i alla fall att hon bär på valpisar.

På måndag ska jag och Loppan på kurs och på tisdag blir det Kaspers tur.

11 maj

Nu tror jag våren är på G. Två små blåsippor har börjat blomma i rabatten. Snön har regnat bort. Kyligt fortfarande i liften

I helgen tränade jag finaste Kasper som bara vill gå i passgång. tränade i fel skor så nu känns mina benhinnor. FY då hur kan jag vara så knäpp.

Kasper är nöjd bland alla flickor. Han är nog lägst i rang. Men mår gott. Älskar Loppan som fortfarande luktar gott efterlöpet.

Den 24 ska vi åka till Malung på hundutställning. Kasper ska få springa i ringen men Loppan får vara med på social träning.

Effes blogg LÄS den.

Härliga bilder.

6 Maj

Nu har finaste Kasper flyttat hem. Han grät när husse åkte och även husse grät. Tänker på er bästa fodervärds par.  Ni är saknade tufft för både er och Kasper. Ibland ändrar sig livet.

Kasper fick det inte lätt när han klev in, fyra tikar som tänkte sätta honom på plats. Han som är dubbelt så stor som Loppan men hon skällde ut honom.

Arven visa att hon var alfa tik. Morra så fort han närmade sig.

Han kommer säkert fina sig till rätta.

Trappan från nedrevåningen och upp var läskig så Kasper är fortfarande nere med Ronja och Arven.

Vädret är jätte tråkigt och jag behöver göra en jätte räd på baksidan med påsar för att plocka upp allt som kommit upp nu när snön på baksidan regnat bort.

FY DÅ vilket tråkig uppgift. På med stövlar och regnkläder och plasthandskar. Sen massor av stora soppsäckar.

Det hade varit trevligare om det varit torr väder.

4 Maj

Verkligen april väder fast det är maj.

I dag regnar det och blåser 4 grader varmt.

Tänker lite extra på mor idag, hon  gick över guldbron måndagen den 4 maj 1998 .

Hundarna var inte alls sugna på att var ute idag. Hoppas på bättre väder i morgon.

3 Maj

Det var ett tag sen sist.

Mycket har hänt. Jag och Alf åkte på golfsemester den 21. Bästa Eric och Marika kom hit och tog hand om fyra hundar och tre katter plus sina egna Hera och Heffe. ( Vi kom hem den 28)

Ronja vakta Ebbot mest hela dagarna.  Loppan jaga Heffe och red på allt hon kunde (höglöp).  Arven och Affi var som de brukar.

Hera tror att hon är jätte dräktig. Det hoppas vi också. Vi ska ta en röntgen om ca tre veckor.

Kasper skulle flytta hem i fredags men han var dålig i magen så han fick stanna till på onsdag hos sin foder familj.

Vi har fortfarande massor av snö.

Idag tog jag först , Loppan och Ronja en promenad upp på toppen. Ronja som brukar vara lite slö, fick för sig att jaga Loppan. Loppan är kvick som en vessla, så det blev en ojämn match. Sen var det Atti och Arvens tur att ta en lång promenad.  Jag trodde att Arven skulle ta helt slut, men inte då. Hon till och med börja trava snyggt. Hon som alltid passar. 

I dag stänger liftarna. Känns konstigt när det fortfarande är så fint i backen. I morgon är det vardag igen.

Det är ljust länge på kvällarna så man glömmer att klockan är sen.  Hon är straxt nio och det är som mitt på dagen.

17 April

Från att dagen började mulen och trist avslutar den nu i kväll med vacker sol.

Eftersom det var så trist väder beslöt jag göra klart mars bokföring. FÄRDIG!

Våra fyra tikar har otroligt fin glansig päls jag undrar om det är det dyra fodret ZiwiPeak som gör det.  Lite väl dyrt för att  kunna ge hundarna bara det.

Det var länge sen jag träffa Sandy och Athena. Längtar en massa. Lilla Idun är också saknad.

Arven fnyser lite då och då hoppas hon inte fått tillbaks det hon hade i lungorna förra året på våren. Varje dag är ju ett plus.

Hon var ja så dålig förra året denna tid. Dåliga levervärden, dåliga njurvärden, förstorat hjärta och lungorna som var fulla av något som veterinärerna trodde var cancer. Orkade inte gå 50 meter. Nu vild och galen som hon var tidigare och alla prover är bra.

Loppan börjar bli en lugn fröken. Konstigt!

16 April

Blåser storm!

Inte trevligt väder!

Tyst i huset. Hundarna tycker också att vädret är tråkigt.

Jag har lagt in lite datum och domare underutställningar 2015.

Hera tror att hon är dräktig är lite simmig på ögonen och äter lite dåligt.

När jag sett efter om hon är dräktig kommer jag att bestämma vilka utställningar jag kommer att vara på i sommar.

Loppan, Effe och Kasper måste nog träna en hel del till. Pitch  tycker ju att utställningar är ganska tråkiga så det är svårt att få fart på honom i ringen. De andra tre damerna här hemma är inte aktuellt att ställa ut just nu. Lilla Idun ska väl ut i ringen när hon är mogen.

14 April

Nu finns nya parningen på sshk.s hemsida. Härligt!

Det har gått en vecka och Effe har startat en vardagsblogg. 

Vi har fortfarande massor av snö. 

I torsdag förra veckan var jag, Alf, Loppan och Afrodite och hälsa på Heffe och Hera med familj. Hera tror själv att hon är dräktig. De blir roligt att följa henne och se om det blir några småttingar i magen på henne.

Arven och jag har varit på utflykt till Hedmora till min revisor och sen till Hofors till Pitch med familj. Vi åkte förbi Effe med familj på vägen ner, Effe blev lycklig när min bil rulla in vid huset.

Pitch försökte sova uppe på mig natten som var. Jag kände mig ganska platt. 

Snälla Reino tog ut Arven på promenad  vid halv sex i morse och halv åtta var det dags att facetima med Tilda. 

Herr Nilsson alias Kasper kommer att flytta tillbaks till kenneln. 

Få se hur det kommer gå med busiga Loppan, det blir nog mycket bus och stoj. Mormor Arven, Ronja och Afrodite kommer säkert att inte bry sig. Han kommer inte förens i slutet av april. 

7 April

Tyst i huset!

Hemma på lunch! Massor att  göra på kliniken.

Tur att alla pojkar har åkt hem. Loppan har börjat löpa i dag. Så nu är det Björn Borg trosor som gäller i veckor för henne.

Fortfarande massor av snö på fjället. Glada turister flänger om kring i spår och nedfarter.  Hundarna har lugnat ner sig en hel del och nu mer får man gå på gatan utanför utan få sig en avhyvling av skällande hundar.

På kortet som jag satt in i dag. Är Hera så otroligt lik sin Mormor Saga. Lika blick........ Det gör både ont och värmer. 

5 April

Påskhelg med 6 vovvar på plats. Reino och Eva kom med Pitch och jag å Niclas kom upp med Effe.

Hundarna som blivit av med snön där hemma njuter av att få komma upp till fjället och pulsa i snön.

Igår fick alla vovvar påskägg med mer el mindre bra förmåga att öppna, tur det fanns vissa hundar som gärna öppnade även de andras ägg..

Vi fick även besök av en bortsprungen hund idag, den sprang mitt i vägen när vi körde hem. En vaktel som smitit från ett hus några  vägar bort. Den lilla vovven var inte speciellt lätt att handskas med då den högg så fort man skulle försöka komma nära med ett koppel, som tur var så var den hungrig så det gick att locka på den med lite godis. Sen gick den in i en mysigt bäddad bur när den fick mat och vatten därinne. Efter kontakt med polisen kom efter trekvart samtal från en orolig husse som även han ringt polisen och allt fick ett lyckligt slut. Polisen måste slagit vad om vilken hundras det rörde sig om för trots att de ringt 10min innan och avslutat ärendet då vovven nu kommit till rätta så dök de upp utanför huset och det enda de undrade över var hundras 🙃.

Imorgon åker vi som är här och gästar åter hem och friden lägger sig över boningen när tjejerna får hägra själva utan två hundgossar.

/Emelie

29 Mars

Oj redan 11 dagar har gått sen jag skrev sist.

DÅLIGT av mig.

Mycket har hänt. Huset har varit fullt med folk som vanligt.  Vecka 13 första veckan på länge som vi starta utan gäster.  Tisdag kväll kom underbara Viola och flytta in för att ta hand om våra fem hundar när vi tog semester och åkte till stora staden. När vi kom tillbaks på fredagen hade de fem fått otroligt mycket promenader och kel. Hur ska vi hinna ge dem så mycket uppmärksamhet.

TUSEN tack Viola.

Lördag vid tre kom Johanna och Andreas för att hämta lilla IDUN.

Tänk att det kan bli så jobbigt att skiljas från en valp. Jag vet ja att vi kommer träffas mycket fram över men. Det känns alltid så tomt i hjärtat.

Hundarna här hemma ligger och deppar i varsitt hörn. De känner också att nu blev de en mindre.

I Kväll kommer Hera. Vi ska åka över till veterinären i Norge och se när det är dags att para henne. Vi ska också ta en extra koll på Sandy för att se så det inte är några små där inne.

18 mars

Just nu tyst i huset. Arven är en bestämmande! Hon ska ha sista ordet.

Vi fick besök av en familj från Piteå som ville hälsa på våra "skälliga hundar". De hade en Berner som hette Rutan och var 8 år.

Loppan är ju lite rolig ska skälla men ändå gå fram och lukta sen skälla sen lukta igen. Vill men vågar inte riktigt hon ser spöken i alla nya en stund.

Plusgrader inte bra för snön!

Vi vill ju ha kvar snö till minst vecka 16.

Har inte bestämt vilken hane Hera ska få paras med än. Nu börjar det bli bråttom. Hon börjar löpa vilken dag som helst.

15 Mars

Tråkiga nyheter Sandy är nog tom. Vi såg inga valpar på ultraljudet. det gjorde vi inte med Athena heller men hon hade två  i alla fall. denna gång tror jag dock att ultra ljudet har rätt. jag kommer att ta en röntgen på henne i börja av april.

Nu kommer jag para Hera! Hon är en glad fröken mycket lik sin mor och mormor.

I fredags var valparna hos veterinären allt var bra med de små.

Balder flytta idag till sina nya föräldrar. Det är inte lätt när valparna flyttar det gör ont i hjärtat. Han kommer få det helt underbart och kommer att bo granne med mina barns kusin.

Tur att Idun finns kvar i någon vecka. Idun och jag var på promenad idag. Lite läskigt var det när vi kom för långt bort från huset.

För er som undrar kommer Athena inte paras nästa löp utan först löp två eller tre från nu.

Sandy kommer paras nästa löp om Hera går tom.

Vår på fjället! Solen skiner och snön gnistrar vit.

12 Mars

Strålande väder!!

Balder och Idun har varit ute och busat både i snön och på altan.

Härligt härligt!

Glad Viktualia från Sandy kullen har HD A och ED 0 så glad!!

) Mars

Trist väder!

Valparna växer. Inget ute väder för de små! Balder väger 8,2 kg lilla fröken väger 6,9 kg.

Lilla Tilda är här med sina föräldrar. Härligt hundarna sköter sig.

Förstår att de inte ska skälla massor. När de finns små barn i huset.

På fredag ska vi till veterinären i Norge slut koll på valparna.

Nu tillbaks till bokföringen.

5 Mars

Efraim har ju redan fått Excellent och är färdig för avel.

Balder är en stor kille väger 7,4 kg i dag på 7 veckors dagen. Lilla fröken Idun hänger inte med väger 6,2 kg.

Helgen vecka 11 flyttar Balder. Idun stannar några veckor till.

Sandy var här i går. Dräktig ett stort frågetecken.   Vi håller tummarna till nästa fredag.

Strålande vinter väder!!!

3 mars

I går måndag fick de små vara ute i snön och leka. Leka nja.

Balder var helt tokig i snön medans lilla fröken tyckte det var lite otäckt och vill i upp i famnen. Så små och så olika. Balder blev en sju kilos klump i går och Idun  ligger 9 hg under.

Balder äter allt han kommer över medans lilla fröken fortfarande är svår att få att äta men hon går ju upp bra.

Ljuset ute i från gör att allt damm kommer fram. Nu måste jag nog vår städa.

1 Mars

I dag fyller Arvens kull två 2 år. Lilla Tjorven hann aldrig bli 2 år.

Grattis grattis!! Mysak Mysterim, Teddy Busfrö, Lucky, Happy, Båtsman och Skrållan 

I går åkte Hanna, Felix, Marta och Agneta hem. Ronja som bosatt sig i lägenheten hos dom. får de lite tomt nu.

Snö storm och trist väder.

Idun och Balder växer. Balder börjar bli riktigt duktig på att äta annat en mamma mjölk. Idun är mer svår flörtade, köttfärs går jätte bra, torra kulor och så fick hon smaka på Loppans mat den var bäst. Det är inget för henne så hon fick bara en smakportion.

I slutet på denna vecka kommer Malin, Niklas och lilla Tilda. jag kommer få känna på riktigt hur det är att vara  Mormor här hemma. Gläder mig så!!!

Hoppas mina fyrbenta uppför sig.

23 februari 2015

Måndag!

I fredags sjukna Emelie och Niclas i magsjuka. Nu är det kört tänkte jag genast. Hur ska det gå med valpat och hundar om jag lägger mig på toaletten.

De friskna till lördag eftermiddag! Lämnade huset tillsammanse med Efraim söndag FM. Söndag eftermiddag då var det min tur. FY F.

Allt har gått bra, är åter på benen.

Lugn i huset utan Efraim och vår Ängel Tjorven. Arven är inte sig själv hon hade ju sin dotter Tjorven som bebis fast att Tjorven var nära två år. Tvätta henne var kväll, kanske visste hon att Tjorven inte mådde bra.

Nya i huset. Mina Bonus barn Felix och Marta med mamma Hanna och mormor Agneta har flyttat in. Ronja sin vana trogen flytta ner till de nya gästerna.

Balder och Idun växer. Balder är en riktig buffel. Puttar bort Idun från mjölkbanken och mat skålar. 1 kg större.

20 Februari

Tårar och tårar. Glädjen över att Efraim är fri för avel skuggas av att Tjorven fått gå till andra sidan.

Tjorven har sen jul haltat och visat smärta. Man tror ju alltid att det är övergående. Tyvärr var det inte så. Hon blev mer rädd för andra både hundar och människor. Från att var glad, utstrålade hon mer och mer sorg.  Jag visste att hon hade C E höfter men skulle det kunna göra detta.

Efter många kval åkte jag till de underbara veterinärerna i Norge. Vi tog nya bilder på höfterna och Ann-Chatrine titta på hur hon staplade fram på gården innan hon kom in på kliniken . Läste av bilderna och undersökte Tjorven. INTE roligt!! Dåligt. mycket dåligt med muskler på benet med E, benet med E var kortare och knät på det andra benet mådde inget bra över att blivit överbelastat mm mm. Tjorven fick somna där hon föddes på samma bänk. Det gör så ont!!!! Kanske mest för att hon måste haft så otroligt ont.  TOMT i hjärtat.

Förövrigt i huset har det varit fullt med barn och barnbarn. Alla har varit mer eller mindre sjuka. Nu idag så vaknar Emelie och Niclas med magsjuka och har legat över toaletten. Nu vet jag vad jag har att vänta. FY F

12 Februari

I dag fick jag reda på att PippiLotta från Sandy kullen är fri i armbågar och höfter. Härligt!!!

Småttingarna har varit lite förstoppade antagligen för att de får för mycket mat av mamma Athena.

Vi var över till veterinär Anders för Prinsessan Idun var lite slak i går. Det var nog inget mer än att hon var lite förstoppad. Har bajsa i natt och äter nu igen.

I dag kommer Emelie och Efraim och Arven löper hur kul blir det på en skala.

10 Februari

Tiden går så fort. Men min Influensa vill inte ge sig. Var ner till vårdcentralen och fick inhalera ventolin för lungorna var så täta.

I morgon ska jag testa att jobba på kliniken i två timmar. bara jag inte pratar går det säkert bra.

Valparna de små växer men vill inte börja äta fast föda bara mamma mjölk är vad de vill ha. Prins Balder äter lite men prinsessan Idun tycker nja.

Idun har inte fått något nytt hem än. Få se hur det går.

Sandy har inte visat några dräktighets tecken som att må illa. Hoppas hoppas.

Sarabina från Lovis kull ska paras med Ville vargtass. Så underbart roligt att Lovis som är i hund himlen ska få bli mormor. Gläder mig så.

7 februari

Pyton vecka!

Låg fram till söndagen den 1 februari. Alf fick avbryta sin semester med killarna för att komma hem och ta hand om mig.

Söndag då var det dags för parning men jag stod inte på benen.

Hämta sandy måndag. Både hon och Ville ville men det bara gick inte hon var för trång inte klar. Konstigt.

Försökte även tisdag flera gånger men inte då. Vad är det för fel proverna sa ju måndag.  Åkte till veterinären onsdag morgon. Nja svar avvakta tills i morgon tyckte veterinären. Torsdag FM men nu fick Ville nobben hon ville inte mer. Till veterinären igen. ny prover den ena sa nja det andra på dagen rätt. Vi fick till det men dåligt. Nu hoppas jag i alla fall att det blir små valpar. Men löpet kan vara ett utan ägglossning. Det lär tiden utvisa.

Valparna i lådan är jätte stora. över tre kilo och straxt under. De är ju 3 veckor nu. Går om kring, sitter och börjar leka med varandra.

Nu är det tummar som gäller!!!!!! ( Om fem veckor vet jag om det lyckats) Mitten av mars.  När de små i valplådan flyttar.

30 Januari

Tro det eller ej men sjuk blev jag.

Vaknade med ont i hela kroppen och mest i halsen mitt i natten. febern var hög, svårt att svälja. FY PYTON!!!!!

Alvedon x  2 var fjärde timme för att kunna komma ur sängen.

Hundarna är som änglar. Hur kan de förstå att jag mår så pyton.

Inget skällande inget bråkande, bara puffande med nosarna på mig när jag sitter i soffan.

Vikten på valparna är över två kg styck. De har svårt att ta sig fram, vinglar på sina ostadiga ben med sina runda magar. De sover äter och sover.  "Bra liv".  de drar sig fram när jag kommer ner i valplådan och ska upp i knät, lägger sig till rätta och sover vidare.  Mysigt de är så sociala de små liven.

Blåst och lite mer snö!

28 Januari

Snö och åter snö.

BUS och åter bus.

Valparna växer som ogräs de har ju hela batteriet med mjölk att till gå.

Små springor till ögon men de har svårt att ta sig fram för deras stora runda magar tar i mot. I dag är det dags för avmaskning.

Sandy löper för fullt och söndag, måndag tisdag ser det ut som om vi ska ta oss till Lill Härdal på friar resa.

27 Januari

En helt underbar förmiddag på "vår" sjö Vällan. Favoritleksaken, husses frisbee gick varm (eller kall, beroende på hur man ser på det). Solen strålade, dimman låg som ett tunt skikt precis ovan marken. Vi mötte rolig lekkamrat så inte nog med att det skulle kastas frisbee konstant, det fanns även massor av energi till att springa runt med galet snabb 2årig jakthund. Man skulle ju kunna tro att Effe skulle vilja komma in sen, men det var bra mkt övertalning som krävdes för att han skulle välja inomhusmiljö mot snöhög. Han somnade dock väsentligen snabbt när han väl kom in.

/Emelie

24 Januari

Oj vad det snöar!!!!

SÅ LYCKLIG! Loppan är fri i ED och HD. Så nu kan jag börja planera för utställningsträning och leta hanar till denna lilla dam.

Nu önskar jag att Efraim också är fri fram han är fri bak det vet jag.

Hoppas herr Nilsson, lilla Gubben, Viktualia, Rullgardina och Pippilotta gör sin röntgen snart.

Limpan och Biffen fortsätter att bara äta och sova. De har börjat krypa nära och vill gärna sova in till min hals när jag ligger i valplådan och myser. Athena är så stolt över de små. Morrar när de andra tikarna kommer nära valprummet. 

Ska ner på kliniken och jobba i eftermiddag några timmar.

Nästa vecka måste jag få iväg inkomst papper  mm på de som var anställda på golfbanan och gör klart decembers bokföring.

Prata med min revisor s så alla bokslut är klara.

22 januari

I dag är de 7 dagar de små. "Små" Nja de väger mer en någon av mina tidigare valpar vid samma ålder trots att de inte var stora när de föddes. Nu mer kallas de Biffen och Limpan.

Mamma Athena sköter sig perfekt. Arven vill ta över att vara mamma och står utan för valprummet och skäller. Ronja vill också in dit och sova i sängen. Så det är lite liv här hemma.

Krysmyntas röntgen svar har kommit fria fina höfter men tyvärr en 1 på höger fram. TYPISKT! En etta är ju nada. Men man får ju inte avla på det i Sverige. Hade  vi bott i Norge, Danmark eller Finland hade det gått.

vacker fint väder!

Försöker få kontakt med den hane som Sandy ska paras med.

20 januari

Klart det ska köra ihop sig.

Sandy har börjat löpt och ska paras i slutet av vecka fem då husse är borta och Efraim kommer hem.  Det måste lösas på något fantastiskt sett. Som tur är bor Sandys tilltänkta bara 1½ timma från Idre.

Valparna växer som ogräs!!!! Balder har gått upp 400 g och Idun 300 g. Balder ska flytta till Bureås ( stavning ?) nedanför Göteborg. Underbart roligt för han ska bo granne med Alida och Ludvig. Så nu är de små jätte glada.

Idun har inte fått veta vad hon ska flytta än. Antagligen till Norge och bli Norska.

17 Januari

Nu har de föds de två som sågs på röntgen föra fredagen. Två småttingar. De var inte jätte stora 435g och 510g. Idun och Balder.

Athena som har varit lite till och från med diareér under hela dräktigheten är inte bättre nu stinker som en värsta stink bom. Undrar var hon har fått för dålig bakterie i tarmen.

Inte lätt att sova men henne i samma rum. Lite snälla bakterier skulle kanske inte skada.

bilder kommer så fort jag tagit fram en bra kamera.

14 Januari

62 dagen lugnt fortfarande tempen hoppar upp och ner som den ska. Athena ligger ofta och funderar i min säng eller i valplådan, bäddar i bland så att lakarna går i bitar. De små sparkar och lever rövare i magen på henne.

Arven går inte gärna in i valprummet hon är förstående och vet vad som är på gång.

Loppan är inte alls glad känner sig lite utanför och gör massor av tok för att få all uppmärksamhet.

De andra två är förstående och Afrodite ska ju bli moster och Tjorven kusin.

Otroligt vackert väder. Massor av vit fin snö lite blå himmel och lugnt på fjället. Tänk om alla visste att vecka 3 är så fantastisk varje år. Då hade Idre fjäll varit fullt.

Sandy pandy har inte börjat löpa än.

13 januari

61 dagen inget tecken på att valpningen ska komma igång än.

Så det blir till att gå till jobbet klockan tre och börja massera.

Nu innan dess  är det bokföring som gäller. Alf är ute och skottar som vanligt de sista dagarna.

I dag tittar solen fram och det blåser inte nämnvärt.

Bra att det är inte massor som ska masseras denna vecka när dagarna är så ovissa.

12 Januari

Ännu har det inte kommit några valpar. Det sparkar i magen och Athena är stålt. Hon bäddar i valplådan, ligger där och myser och går upp igen.

Hon är på 60 dagen idag. Så nu får dom komma om de vill.

Snöat ute och lätt blåst. Tyst i huset nu när Karin, Micke med barnen  har åkt efter två och en halvvecka. Hundarna har blivit bortskämda med kel. Nu får de nöja sig med oss.

Det är jobbigt att ta sig till kliniken och jobba när man vet att när som måst jag hem igen till valplådan om Athena får för sig att börja valpa när jag inte är här.

9 Januari

Athena är dräktig!!!! Minst två småttingar finns där inne i magen.

Underbart underbart valpar i lådan i slutet på nästa vecka om allt går bra.

Nu måste jag ner till kliniken igen.

4 januari

LEDIG!!

Vilken känsla inga tider att passa.

I dag kom en trevlig, mycket trevlig barnfamilj förbi för att träffa våra hundar. Afrodite och Ronja charma in sig direkt, Tjorven tyckte först att pappa i familjen var lite farlig men tina  upp ganska fort, Arven som vanligt huset Alfa tik , Loppan som alltid gillar barn fan sig till rätta i soffan med barnen, stora mäniskor kan ju vara läskiga.

Tänkte plocka skit på baksidan av huset i dag men det var helt omöjligt. Det var isgata i backen så det var till att krypa så jag får vänta tills det kommer ny snö eller tinar så det går att ta sig fram.

Efraim åkte ner till Emelie i dag. Han var bra tveksam till att hoppa in i bilen. Bil är inte hans grej! Sen har han ju alla kompisar kvar här i huset. Bara han får se lill Matte Emelie kommer han nog inte sakna oss. 

I morgon är det dags att stå vid bänken igen. Skönt med den här dagen.

3 Januari

Nytt år!

Gott nytt alla ni som följer oss på kenneln.

Nyårsafton gick fantastiskt! Jag är alltid orolig för alla smällare mm. Här uppe på fjället är det otroligt mycket fyrverkeri! MASSOR.

Ingen av hundarna reagerade de var ute kissade medans det smällde som mest. SKÖNT

Sandy har inte börjat löpt än. Konstigt det borde hon gjort.

Jag var till veterinärerna i Norge i går. Loppan och Efraim Hd och Ed röntgen, det såg fint ut hoppas de tycker detsamma på Skk. Arven skulle få en liten operation ( ta bort det sista av tumören). Operationen gick fint. Hon som var så dålig i våras är piggare än pigg. Ronja som fortfarne inta är bra efter borrelian fick en ny kur av antibiotika. Sen till sist skulle vi se om Athena hade smått i magen. Där blev det inget klart besked!  Hon ska tillbaks nästa vecka .

I dag hade jag besök av Carina från Medatiden. Tänk att det finns så mycket gemenskap och så mycket glädje i alla möten. Hoppas jag fick henne att förstå att BERNER är hennes nästa hund🙂.

I morgon är jag ledig. Härligt men ändå känns det lite ont i magen när mina arbetskamrater måste säga at det inte finns några tider för behandling 

Senaste kommentaren

22.09 | 21:35

👍Håller alla tummar och tassar att det går bra med valpningen!
Mvh blivande pälsfarmor!❤️

04.07 | 12:43

Hej!

Jag undrar om ni har några lediga eller kommande perro-valpar.

28.03 | 12:16

Har du perro valpar ??
Har haft 4 st så härliga hundar ställde ut mycket den ena blev s ensk norsk dansk finsk estnisk campion

31.01 | 17:37

Är intresserad av en en tik, hör av er om det finns mvh Annette