Hampus

Hampus en Cavalier King Charles SpanielLevde från den 14 november 1991till den 26 januari 2002.
En otroligt pigg och glad hund. Såg vid sin död fortfarande ut som en unghund. Dog av prostata besvär, men hade vid ålderns höst varken hörsel eller speciellt mkt luktsinne kvar.
Hampus var Emelies hund.  Han blev katten Mios bästa vän. En stor ära fick han då han var den första att få träffa Mios nyfödda, detta redan när de endast var några dagar gamla. Hon hämtade Hampus och visade stolt upp vad hon hade i korgen.
Hampus favorit sovställe var i knävecket under täcket hos någon av familjemedlemmarna. Hans bästa vänner var antingen stora hundar eller katter. 
Sen var det båtar, han älskade att sitta längst fram i jollen och låta öronen flaxa i vinden.

Kajsa Kavat

Kajsa Kavat vår första underbara Berner


Levde från augusti 2002 till den 6 november 2004.
Dog av sviterna från borrelia.
Västanåsens Kajsa Kavat kom till familjen från Lena och Anders Löthman. Hon kom till oss med stor stor kärlek.
--Så älskad, så go, vilken livsvilja.
Hon lärde oss mycket om rasen, om oss själva och kommer alltid finnas hos oss.  Kajsa älskade snön och snöbus. Favorit stället var Sälen om vintern.
Kajsa  gav oss massor av nya vänner som alla har det gemensamma att de älskar Berner Sennen.
Utan Kajsa Kavat och familjen Löthman skulle vi idag inte ha någon uppfödning ej heller massor av fantastiska hundar.

Kajsa Kavat i sin favoritlåda

Kajsa Kavat i sin favoritlåda

Vår olycksfågel och trollkarl

GranboKajsas Gandalf född i min första kull.

Född den 24 augusti 2007 i Sagas första kull. Du skulle blivit min fina avelshane.
Men olyckan var framme när du var bara 8 veckor bröt du bakbenet. ( Jag kan fortfarande höra ditt skrik). Du blev fel gipsad på djursjukhuset och sen började din långa sjukdoms tid. Jag kan bara skaka på huvudet åt eländet alla mänskliga felbeslut. Men du var så tålig så go och alla älskade dig.
När du blev 9 månader fick du flytta på prov till Andreas och Anneli. Du kom aldrig hem till kenneln igen mer än på besök. Du blev så  älskad av din nya husse och matte och så fick du en lekkompis Alfons. När Alfons fick somna in var du ensam herre på gården.
Du visste inte hur stor du var. Jag fick sätta mig säkert på golvet när jag kom så du fick hälsa på ditt vilda sätt och  du skulle sitta i knätt på mig. ( Du vägde säkert 10 till 15 kilo mer än mig)
Du gav och gav av så mycket kärlek.
Du saknas mig!
Jag är ändå glad för din skull nu slipper du all smärta i frambenet.
Vem vet du kanske springer glatt och kan följa oss.
Somnade in den 20 juni 2013

Punkaren Gandalf.

Punkaren Gandalf.

Fjällets drottning

2004-11-13 till 2013-10-12
Vår underbara TINDRA du föddes i en kull på 11 den 13 november 2004.
När du bara var 14 dagar så kröp du över dina kullsyskon fram till kanten på valp lådan där jag var. Du hade en vit stjärna på magen därför kallade jag dig för Tindra. Från den stunden ville jag att du skulle bli en Svedmyr- Johansson.
Du var alltid den goaste goaste, kelig, lydig och husses bästa vän.
Du var så stolt i ringen när husse höll i kopplet.
Du är den som har flest rosetter här på kenneln.
Jag glömmer aldrig när du vände en mycket hundrädd liten pojk till att älska dig. ( alla hans gossedjur fick heta Tindra)
Alla våra barnbarn har du älskat och tagit hand om.
Du sov oftast i vår säng och ville ha huvudkudde.
Du hade en förmåga att få alla män och pojkar att älska dig mer än de andra hundarna här på kenneln.
Jag saknar dig så min älskade Tindra.
Den snällaste lydigaste.
VARFÖR?

En fjällbrud

En fjällbrud

Kennelns urmoder

❤2004/11/13 - 2013/12/16❤

Kennelns urmoder, vår fina Saga fick måndagen den 16 dec i hemmet i Falun somna in efter ett par månaders sjukdom. Saga skulle från början inte komma till vår familj men kring nyår 2004 fick Ingalill med sig sina två döttrar till Lesjöbygdens kennel. Både jag å min syster Malin föll pladask för denna bedårande valptik som hade smeknamnet "skabbräven" för att hon inte var så fluffig som de andra. Resultatet blev två tikar istället för en och det finns en mening med allt.Tindra fick tyvärr bara en valp och istället blev det Saga som tillslut fick 17 valpar, hittills kring 35 barnbarn och 2v efter sin bortgång 8st barnbarnsbarn. Vid 4 1/2års ålder flyttade jag tillbaka till Dalarna och Saga flyttade till mig. Älskad av alla, barn som gamla. Hon älskade att leka tittut och kurragömma. Träden i parkerna och skogen var de bästa gömställena. Hon hade den bästa av dagmattar,fina Ulla. Övrig tid var hon med oss i princip jämnt. Hon var så omtyckt att hon bjöds på både middagar och barnkalas. En otroligt snäll hund med galet mycket energi som unghund men som sen blev både lydig och lugn. 

Saga var liksom syster Tindra en riktig terapihund för hundrädda, stor som attan men bara fylld av kärlek och gos. Hon var ibland för snäll för sitt eget bästa.

Du underbara hund, vi saknar dig så! 💕

❤Saga❤

❤Saga❤

GranboKajsa Tjorven en olycksfågel

Du var så vacker. Finast i Arvens andra kull. Du skulle bli vår champion. Mina drömars hund. MEN!

Redan vid 12 veckor såg jag att det var något fel på ditt bakställ. Du gick orent. Dina hasleder gick ibland åt fel håll. Du verkade inte ha ont men ville inte trava och gå i koppel. När du var fri sprang du och lekte som alla andra på kenneln. 

Vid ett års ålder. Efter HD röntgen så fick vi veta att du hade en c och en e höft armbågarna var fria. Höftfel som inte är trevligt.

Vid 20 månaders ålder märkte vi att du blev förändrad hemma var du som vanligt men när vi var ute på promenad blev  skällig och morrig mot de vi möte. DU hade ont! Vi förstod inte. Förlåt!!

När jag tillsist tog mod till mig för att se hur det stod till med dina höfter.

Åkte till de underbara veterinärena i Norge. Du morra åt Ann-Chatrin när hon ville se hur du gick ute. Men inne på kliniken blev du lugn som du visste. Du sövdes och vi tog bilder på höfterna. PÅ lagringar och tyvärr var även ett av dina bakben flera cm kortare än det andra vilket hade gjort att du också fått förändringar i ryggen. Du min lilla olycksfågel. Du visade inte för oss hur ont du haft det under en tid. Du fick inte vakna upp igen. Du fick somna in på bänken.

Saknar dig!!

Tjorvas

Tjorvas

GranboKajsas Sandy vårt energi knippe

Född den 2 augusti 2011 död den 17 augusti 2015.

Du underbara busiga och vackra. Älskad av foder värdar och oss. Galen, livlig och lite skällig. Jag fick sätta mig ner på en stol när du kom för du skulle upp i knät, sova i min säng bredvid mig. Du hade ingen aning om hur stor du var.

Så vacker!! Du hade allt! Lite ängslig på utställningar men på slutet fick du excellent och kunde ställa upp dig riktigt fint.

Du vackra, fick åtta fina valpar som är friska i sina leder. Klipska och fulla med din energi. "Loppan som finns kvar här på kenneln är en mindre kopia av dig.

Vi planerad att para dig i december. Du var en så bra mamma!!!

Den 28 juli såg jag att det var något galet med dig du var inte lika livlig och var blek i tandköttet. Efter några veterinärbesök så konstaterades att du hade hepatit orsakad av toxiner, bakterier eller virus. Sen gick det fort, du kämpade och dagen innan du somna in var du piggare och gladare. Du ville avsluta med svansen viftande och glimten i ögat.  Natten mellan 16-17 gick det inte längre du kolapsade och somnade in.  

Det gör så ont vi älskade dig så!!

Hoppas du kan känna hur mycket vi älskar dig.

i valplådan

i valplådan

GranboKajsas Pitch

Pitch du vackra fin vinklade och med ett fantatiskt huvud.

Född den 2 augusti 2010 död den 1 maj 2018

Du skulle bo på hel tid på kenneln men så blev det inte du flytta till Eva , Reino, Frodo och Ella. Du skulle bara vara där i bland men det blev nästan på heltid.   Du var helt underbar, lite väl kärleksfull dina pussar var inte direkt smärtfria och du visste inte att du var större än mig. ( Lite väl tung när du skulle gosa i knät)

Jag hade hoppas på att du skulle få bli pappa men du hade BC  höft och du fick ont i höften redan vid fyra årsålder.

Din smärta blev olidlig i slutet av april 2018 och sista veckan innan du fick somna in var du så tapper. Du titta med sorgsna ögon på mig 1 maj när vi var på djursjukhuset. Det gjorde ont i mig, men du fick frid. Varför! Du kärleks fulla hund. Jag älskade dig och du har en stor plats i mitt hjärta. Du var så älskad av Reino och Eva.

GranboKajsas Ronja Rövardotter dden omtänksamma

 S55815/2008 somna in den 15 november 2018 drygt 10 år
Ronja Rövardotter född den 24/8 2008
i en kull på sex tre tikar och tre hanar.
Far   Lad´s Trubadur                 S17662/2006
Mor  Lesjöbygdens A Sangria   S66181/2004 = vår Saga
Vårt lilla charmtroll som bara är en fantastisk underbar tik. En fin fröken som placerar sig bra på utställningar.
HD fri. Ej ED fri.
Ronja har fått en liten egen matte.
Ella Svedmyr heter hon.
Ella bor i Trollhättan och Ronja får bo kvar här.
Nu blir det fler resor för fröken Ronja mellan Trollhättan och Idre.

 

Det gör ont att skriva att hon fick somna in den 15/11 2018. Tårarna rinner. Så älskad!!!

Dina nerver i bakbenen fungerar inte längre. Du kunde inte gå ordentlig. Det gör så ont att besluta. Vi vet att du har det bra nu och får springa med alla andra från din kull och din mamma på de gröna ängarna. Vem vet kanske vi möts igen.

 

 

Säng liggaren

Säng liggaren

GranboKajsas Arven

S55856/2007'
Arwen är född den 24/8 2007 i en kull på 6. Två tikar och fyra hanar.
Far Lad´s Nimbus S 52883/99
Mor Lesjöbygdens A Sangria S66175/2004 = vår Saga
En liten buse som valp men har nu blivit en vuxen dam men med oändlig energi. Bor på kenneln.
Fri i HD och ED
Har fått sin första kull 2 augusti 2011 4 tikar och 3 hanar.
Har fått sin andra kull 1 mars 2013 4 tikar och hanar.
Hon kommer inte paras mer och får nu gå i pension. Hon har blivit mormor till 8 valpar. Sandys valpar. Hon har nu även hunnit fått barnbarns barn. Sandys son Efraim har blivit far till 5 fina valpar i musikens tecken.

Med sorg i hjärtat skriver jag att Arven fick somna in 11½ år gammal den 26 februari 2019. Hennes hjärta var för svagt.

Arven du var den som ville synas. HÄR är jag se mig se mig. Bestämde när det var dags att gå och sova när det var dags att få mat mm. Saknar ditt speciella skall. Det gör så ont så ont. När ska såret i mitt hjärta läka.

 

Hungrig!

Hungrig!

Herr Nilsson vår Kasper

 Han är född den 30/12 2013
Mamma GranboKajsas Sandy, Mormor GranboKajsas Arven och Gammel Mormor vår Saga Lesjöbygdens A Sangria.
Pappa Ekspångs Ville Virus. Ville har en kull tidigare på vår kennel.
Få se vad det blir av denna lilla runda krabat som nu kallas för Kasper. ED 0 och HD B kan gå i avel.

Har fått flera VG på utställningar och excellent. Rak och fin överlinje bra vinklad, maskulint huvud. Dåligt tecknad. Har nästan ingen vitbläs. Underbart go hund!!!Kasper har en ny liten matte Hanna och en lite husse Elias. Så det får bli fler besök i Trollhättan.

Med sorg måste  jag berätta att Kasper fått somna in. Han hade fått en tumör som växte till i hjärnan.  13 februari 2019

Goaste killen du har lämnat ett så stor tomrum här hemma.

GranboKajsas Efraim

Född den 30 december 2013 död den 30 juni 2020.

Du var en pärla bland pärlor älskad av alla. Flera familjer tävlade om vem som skulle få passa dig när din matte Emelie jobbade tokiga tider. 

Du flytta till Emelie sommaren 2014. Det första du gjorde var att gå till Sagas dagmatte och hämta hem hennes leksaker.Du fick ett syskon 2016 du älska och hon dig. Du blev Eiras stor hund. 2017 fick du ett nytt syskon Ellen propellen. Hon fik ligga på dig göra vad som helst med dig. Du gav bara tillbaks kärlek. 

Du blev en slags terapi hund för barn och vuxna.

Du gick alltid utan koppel var bara stor och snäll. Du brydde dig inte om andra hundar. Du hade ett självförtroende, det lyste om dig.  Du börja bli sjuk i slutet av april vi ville inte tro det värsta men det var det cancer i båda njurarna, Du kämpa för att vara kvar men på slutet gick det fort. Många var det som kom när du skulle få somna in. Många som älskade dig av hela sina hjärtan. Du gjorde ett stort avtryck och saknaden är så stor.

ÄLSKADE EFFE TACK FÖR ALLT DU GAV OSS.

Granbokajsas Ville

2020 08 16- 2020 10 16

Du lilla Ville hade det inte lätt. Du blev ensam kvar i kullen och mamma Fanny blev av med sin mjölk så du fick flytta till en amma i Norge. Du blev så ölkad av henne och dina kullsyskon som var av annan ras. Tyvärr fick du en infektion i armbågen redan vid två veckors ålder. Den läkte ut efter några veckor men antibiotika. Du blev aldrig bra i den armbågen. Du haltade och när su skulle få flytta till Siw så togs en ny röntgen på din armbåge. den skade armbågskula. Så du fick somna in.

DU var vacker och hade ert under bart temperament

Din rubrik

Senaste kommentaren

22.09 | 21:35

👍Håller alla tummar och tassar att det går bra med valpningen!
Mvh blivande pälsfarmor!❤️

04.07 | 12:43

Hej!

Jag undrar om ni har några lediga eller kommande perro-valpar.

28.03 | 12:16

Har du perro valpar ??
Har haft 4 st så härliga hundar ställde ut mycket den ena blev s ensk norsk dansk finsk estnisk campion

31.01 | 17:37

Är intresserad av en en tik, hör av er om det finns mvh Annette