12 september

12. sep, 2018

Nu är matte glad! Jag också. Min livmoder var helt frisk!!! De ni!! Matte och jag var nere på djursjukhuset i Falun hos veterinär Maria Mård. Jätte duktig! Hon körde ultraljud över min livmoder länge länge och hitta inget fel på mig. Det är nog så att det var något fel på löpet i alla fall. Vi hoppas på nästa löp.

Det är ju bättre med vår valpar i alla fall!

Så nu får matte en lugn höst.

Jag har fått börja träna med sele så jag ska börja dra och jag är jätte duktig. Sen har jag fått spinga lös i skogen de ni! Jag kommer när matte ropar på mig. LYDIG som få.

9 september

9. sep, 2018

Regn och rusk!

Nu har matte och husse varit ute och farit igen. Jag har fått åkt till Rolle och Lisbeth tillsammans med Kasper. De andra fyra fick åka till Eva och hunden Ella ( Reino var borta).

Hos Rolle blir man bortskämd!! Minst tre långa promenader om dagen. Kasper och jag hade det jätte bra där. Ví två ska vara där igen när matte och husse åker på semester. De fyra andra får åka tillbaks till Eva och Reino och hunden Ella.

På tisdag ska jag och matte ner till djursjukhuset i Falun. Veterinären där ska göra ett undersökning på min livmoder så den ser bra ut.  Vi hoppas ju att jag ska kunna para igen i mars månad 2019.

Nu längtar jag efter snö. Vill inte ha regn och rusk. Brorsan Kasper på bilden!

28 augusti

28. aug, 2018

Det gick inte alls som vi trodde. Helt fel räknat. Jag ville gärna para mig måndag och tisdag. Tog nya prog. värden och de var så låga att de på djursjukhuset tyckte jag skúlle avvakta till fredag. VILKEN miss.

Jag ville inte alls para mig när de tyckte. Så vi tog ett nytt värde och då var jag helt över. VILKEN dunder miss av matte.

Så nu får hon snällt vänta tills mitten av mars. Går allt som det planeras här hemma kommer Fanny eller Idun få valpar först. Typiskt.

Det var nog inget bra löp säger matte. Jag blödde ju inte som man ska. Fast jag kom ju upp i prog. värde. Hoppas nu inte att det är något fel på mig som det var med Loppan.

24 Augusti

24. aug, 2018

Nu har jag fått träffa min fästman. Snygg! Men jag är inte uppe i progvärde än. Tog nytt idag fredag och jag ligger mellan 10 och 11 så jag kommer inte åka tillbaks till snyggingen förens på söndag. Matte är så spänd på att detta ska lyckas.

Hon tror att någon styr där uppe. Jag kommer åter till kenneln och Loppan som var hennes avelstik blir av med sin livmoder och jag får stå för fortsättningen på hennes linje. Nu är jag så glad. Tänk om det blir valpar. Då kommer dom komma i slutet av oktober. Sen flyttar de i jul.

Matte som är så blöding kommer väl inte kunna skiljas från en ända valp. Men det måste hon säger husse.

Nu först ska jag bli dräktig. Sen får vi se om det blir några valpar. Håll alla tassar och tummar.

LIVET ÄR STEN KUL!!

Mormor Arven och gamla moster Ronja fyller år i dag.

15 augusti

15. aug, 2018

Nu löper jag!!! Jag ska få träffa min fästman snart. I morgon ska jag ta prog. värde. När svaret kommer får jag veta när det är dags att åka hus bil till Falun. Där om kring bor min fästman säger Matte. Undra om jag klarar att bli parad.

Jag har haft en spännade vecka. Först åker matte och husse bort och det kom en hel familj och tog hand om oss alla. Under veckna kommer Rolle med fru som jag träffat tidigare. Rolle kommer för att han älskar att gå på fjället med berner. Så han och Reino tar med sig Kasper och mig två dagar på  riktigt lång promender.

På fredagen började jag flörta med Kasper så då fick dom se att jag löpte. Jag har tvättat mig noga så de inte skulle märka att jag löpte. Men nu var det kört när Kasper ochså tyckte att jag lukta fantastiskt gått.  ( Lite synd om Kasper när jag luktar så gått) 

Eftersom matte blev sjuk fick jag testa att bo hos Lisbeth och Rolle tills alla vi blev upp hämtade igen.

Nu får ni hålla tummarna att allt går bra med kommande parning. OCH ATT  JAG BLIR DRÄKTIG!!!!!!