februari 4

4. feb, 2019

Det var ju klart att Fanny skulle löpa först. Nu sätter väl jag också igång snart. Matte ska ju resa långt med mig så hon vill att jag dröjer. Helst vill hon att jag löper i mars.

Vi får väl se hur det går.

Jag  och Kasper älskar att jaga rådjur men de tär inte så populärt. Är vi lösa så blir vi uppkopplade på en gång om vi tänker sticka.

Jag  har blivit en liten ragata mot alla. Tror att jag är tuffast och snyggaste bruden men det är jag ju.

Matte älskar mig så!! Hon tror att jag kommer få finaste valparna om det blir någon parning och den lyckas. FÖR min energi vill hon ha och min fina fysik!

8 januari 2019

8. jan, 2019

Här är vädret växlande i bland på plus och sen på minus. I natt kom det 1 dm ny snö. HÄRLIGT!!

Jag har tagit bort styggnen på halsen. Det har läkt jätte fint.

Jag har inte börjat löpt än. Matte tror att Fanny kommer löpa före mig. Hon bor här just nu kommer bo här tills den 21 ev. blir det längre om hon ska paras. Matte hoppas att jag dröjer så vi inte får valpar samtidigt.  Om vi nu får några. Fanny ska ju paras med en av brorsorna men jag ska ju få resa bort för att hitta min hane.

Jag är en retsticka som vanligt och drar när jag kan. Jag vill inte lära mig att inte dra.

 

30 december

30. dec, 2018

Jag har mycker mer att berätta än syrran Loppan. Jag fick ju vara med på sista träffen med sennen klubben tllsammans med både Kasper och Heffe.  Men innan dess hade jag varit lite olydig och ätit på en pinne i skogen och fått in en sticka i halsen så att det blivit lite inflamation. jag fick åka till veterinären och hon leta efter stickan i såret men den fanns inte där. Jag fick antibiotika och skulle äta lite smärtstillande. Jag känner inte så mycket av såret i halsen.

Efter träffen med sennen klubben så fick jag en böld på bak på halsen och fick åka till veternären igen. Då hade det blidas en fistel från såret i halsen. Bölden var fylld med vätska så nu får jag gå med dränage. Tre stor hål med slangar i. Jag kan inte ha halsband utan har sele och de gör att jag är dubbelt så stark. OCH JAG DRAR!!

Den 27 dec. var jag åter hos veternären som tog bort dränagen och sydde några stygn där dränagen suttit och så fick jag mina tänder rengjorda. Kasper var också där och gjorde rent tänderna han fick även operera bort sina sporrar. De var i vägen i snön och blödde ofta. Affi fick också sina tänder rengjorda. Arven och syrran loppan var också med men de får komma tillbaks för matte skulle börja jobba så de hanns inte med.

Jag är pigg som en nötkärna och ganska olydig. Drar och busar och vill var högst i rangen.

1 december

1. dec, 2018

Bara 24 dagar kvar till julafton. De ni.

Jag har fått ett nytt namn RETSTICKAN. Jag tar husses skor och springer ut med dom och retas. Ni kan inte ta mig. Ni kan inte ta mig.

Den 19 november flyttade Heffe in till oss igen. Han har fått våteksem överallt och måste behandlas fler gånger om dagen och få massa medicin. Sen får han gå omkring med en dumstrut på huvudet så han inte kan klia sig. Han är lite konstig för han är jätte kär i Loppan men det är ju inte hon som löper det är ju gamla Arven som gör det. Men det har han inte fattat. Förra måndagen konstaterades att han nog fått rävskabb och därav alla våteksem. FY då nu kanske vi alla får rävskabb. Det vill jag inte ha. Han ska flytta hem igen på måndagen den 3 för då har nog allt läkt. Om inte får han stanna en vecka till.

Det är inte bara Heffe som är kär i Loppan det är även Kullerbyttan Kasper. Kasper är lite klumpig av sig och far fram som om han var en valp. Det gör Loppan och jag också. Vi är snart fem år på pappret men i huvudet är vi nog bara ett.

Jag kommer nog börja löpa i slutet av januari. Tänk om det blir kaos om alla börjar löpa samtidigt. Idun, Fanny och jag. Och tänk om vi blir dräktiga alla tre. Matte ska i alla fall para oss. Hon har ju inte haft valpar sen 2015 i juni och då fick hon ja bara lilla Minna

22 november

22. nov, 2018

Matte har inte orkat hjälpa mig att skriva. Hon är så ledsen för Ronja har fått somna in. Ronja var den goaste av tikarna här hemma. Hon bråka aldrig med mig och jag inte med henne heller. Hon var så lugn och hade en så trygg utstrålning.  Husse gråter han också. Ronja hade en egen plats i husse och mattes säng och det var i mellan dom. Var det gäster här sov hon alltid hos dom. Hon och jag har samma lill matte. Nu har Ella bara mig kvar. Jag hoppas att få valpar så Ella kan få bli lill matte igen.

Matte hade sennen träff i söndags. Denna gång fick jag stanna hemma och Loppan fick följa med i stället. Jag är duktigare än vad Loppan är på träffarna så de så!!

Jag har varit lite olydig igen. Jag gav mig på en gammal tik när vi var på  promenad. Konstig Matte blev jätte arg och jag fick en jätte utskällning. Matte förstår nog inte hundspråk.

Från det ena till det andra. Matte har hittat minst två fina herrar till mig.