Onsdag den 7 mars.

7. mar, 2018

I går kom Fanny hit alla utom Affi tycker att det är roligt. Affi är ju lite känslig när det kommer nya tikar hit.

Titta på bilden här intill. Det är ett kort på Ronjas mage. Det ligger massor av vita klumpar där. Det är kontrast som fastnad på fårskinsbitar. Ronja älskar ju att äta sönder mattes skin. Det har straffat sig!Hon fick först stopp i magsäcken, som tur  är passerade stoppet vidar i tarmen och nu har hon fått ut allt med hjälp av massor av resinolja. Matte har olja över hela golvet på nedreplan och Ronja är helt oljig i rumpan.

Fanny "Tjorvas" har tagit bilder på armbågar och höfter. Bilderna ser jätte fina ut så nu hoppas matte på att hon  har 0 och aa.

Ronja ska få en stor tvätt i dag och det ska även golvet få.

Tisadag den 6 Mars

6. mar, 2018

Snö Snö Snö.

Husse skottar och skottar och han har varit sjuk och börjar bli frisk. Det blev inget vasalopp för honom. Trist när han åkt så många mil skidor.

I onsdags förra veckan kom Hanna och hennes särbo. Jätte mysigt för jag fick gå ut och gå massor och nu fick även Kasper gå med samtidigt. Kasper ska visst få gå på fjällvandring i sommar med dem. Lyckos!!

På Natten till lördag kom Malin med familj. KUL KUL det rör på sig hela tiden.

I söndags var det Sennen träff igen. Vi var inte så många men jag fick följa med igen. Jag och Kasper. Matte ska lägga ut bilder på Sennen sidorna.

Ronja är dålig. Matte har varit jätte ledsen. Hon ar fått stopp i magen i tarmarna för hon har ätit av mattes fårskin. Nu får hon laxermedel och pytte lite vanlig mat. I morgon ska hon åter till vetrinären. I kväll kommer Fanny hon ska bo här i tre veckor minst.

Lördag den 24 februari

24. feb, 2018

Tyst i huset.

Husse har varit sjuk sen i tisdags. Det blir nog inget vasalopp för honom. Han blev smittat när han var i Stockholm i fredags förra veckan. INTE KUL!!!

Daniel med familj åkte vid 11 tiden i dag. Vi skulle fått nya gäster men de är också sjuka så de kommer inte. Ganska skönt tycker husse som mår pyton fortfarande. Hostar och rosslar!!

Det blir så otroligt tomt när mattes barnbarn åker. Jag älskar ju dem!!

Kasper deppar, Ronja deppar och matte tycker det är jätte tråkigt när de åker.

SÅ tyst och tomt!!!

Kolla in kortet  bredvid. Mattes dröm Perro. Svart och vit för att nästan se ut som oss. De får ju inte vara trefärgade. Tänk om de fått det. Då hadde matte valt en sådan. Nu kan hon drömma några år till om de Perro. Berner är ju bäst. Det tycker även matte.

 

20 februari

20. feb, 2018

Som vanligt går tiden fort.

Nu har Daniel med familj kommit och Ronja är över lycklig. För nu får hon sova med Ella varje natt. DE ni.

Jag, Arven och Kasper fick åka till Eva, Reino, Ella och morbror Pitch i lördags. Jag uppförde kanske mig inte så jätte bra drog och slet i mitt koppel när vi var ute alla 5 hundar. Så Reino blev ganska arg på mig.

På söndagen när matte och husse kom för att hämta oss igen satt Reino och husse och diskutera över nattvasan, matte och Eva åkte och tittta på Perro valpar. Kasper ville ut så Reino släppte ut honom . Vad gjorde Kasper? Jo han hoppa över staketet och var ute på stora vägen och knalla. En granne till Eva ringde och berätta att de hittat honom och släppt in honom på gården igen. Alf och Reino hade inte äns märkt att han var borta. Så när matte och Eva kom hem igen tog de in Kasper.

Nu sitter matte och drömmer om sin Perro och hur den ska se ut om hon någon gång tänker köpa in en ny ras. Helst vill hon ju ha en valp från mig. Men det verkar ju rätt kört. fast man ska ju inte ge upp.  ❤.

Söndag den 4 februari

4. feb, 2018

DET BLEV JAG!!!! Jag fick följa med till hundträffen i Orsa de ni!!!

Matte gick upp tidigt i går och plötsligt ropa hon ut mig från sovrummet där vi alla sover tillsammans med husse och matte. BARA jag fick komma ut och sen fick jag följa med till bilen och åka med till ORSA. Vilken lycka och jag uppförde mig exemplariskt. Så nu får jag nog följa fler gånger.

Fanny hade ju opererat en klo det hade jag glömt så hon kom ju inte.

Viola var där med Minna. Minna var lite busig och sprang om kull matte. Det är ju inte så svårt för matte väger ju inte mycket mer än oss. Det var kallt och några för om tårna och andra om händerna så det blev bara en promenad inga aktiviteter och det var väl lite tråkigt. Det var 8 hundar där 6 hanar och bara två tikar. Det var tre nya berner med och så var det två småttingar som inte var berner.  Små hundarna fick ha kappor på sig för att det var så kallt.

Nästa gång den 4 mars vet jag att det kommer fler och då hoppas matte att det inte är så kallt. Effes son Amadeus alias Atlas var där han var jätte fin tyckte matte.

När jag sitter och dikterar detta som matte måste skriva hör vi våra Ekorrar i taket över arbetsrummet. Vi har minst sex stycken som bor i huset. Katterna hör dem också och lyssnar mot väggarna. mattes barn säger att Ekorrar är råttor men det tycker inte matte som matar dem hela tiden. Vi gillar ocksåa att se på dem när de leker på altan räcket.

BILDER från träffen kommer men matte är tydligen inte så tecknisk för hon  får inte ut just de korten från telefon alla andra kort kommer ut.