17 april

17. apr, 2018

Jag hinner int skriva för det händer så mycket.

LUNA ska hem igen!!!! Matte och Eva åker de 140 milen upp till Oksvik via Finland sen hem via Narvik.

Den 12 april kom Emelia med familj. Tänk vad Eira älskar oss hon ska ge oss mat och gosa med oss.

Effe fick försöka para på fredags kväll med det gick inget bra Cilla var inte alls med på det hon bara stod och såg ledsen ut. Det gick inte på lördagen heller hon var lika ledsen då. Matte åkte sen hem så skulle de pröva själva och åka till Effe som är hos sin dagmatte Siv på söndagen. Det gick inte då heller Cilla var lika ledsen då och ville inte kliva ur bilen. Konstigt!  Jag är ju tokig när jag löper och får träffa en hane. Det visade sig att Cilla var nog sjuk. Så det blev inga mer parningar i detta löp.

MYCKET tråkigt har också hänt!!! Athena som matte och Ella träffa i Särna den 2 april och var pigg och glad som en nötkärna. Sjukna på lördagen den 7 i högfeber de trodde det var livmoderinflammation men det var det inte. Hon hade feber i en hel vecka fick dropp tre gånger smärstillande och olika antibiotika var på sjukhuset i Elverum och hos vet. i Drevsjö inget hjälpte. Febern vill inte ge sig. På lördags kväll ringde Siri efter matte så matte reste med Emelie till Drevsjö vet. Athena var mycket dålig. Athena fick åka med Siri och matte hem till Siri. Athena blev inte bättre. Matte sov hos Siri över natten och reste hem vid lunch. Athena fick somna in vid tre och nu är hon än till hundängel.

Vet . hittar inte orsaken mer än att hon hade en infektion med feber och fick en lungkolaps. Ingen cancer inget med lever, njurar eller några andra organ. Inget mer en infektion som inte svara på antibiotika.

Vi alla kände på oss att något var galet när matte kom hem. Särskilt Affi som är Athenas syster.

3 april

3. apr, 2018

Oj vad det händer saker. Det har varit påsk och matte har varit ledig. Det var första gången på 10 år. Så underbart!!

Ella har kommit och Ronja är så lycklig, även vi andra som älskar att ha Ella som tar hand om oss massor.

Hela veckan som varit har det varit sol. Vår i luften.

Rullgardina alias Luna ska kanske flytta hem igen. Matte önskar det. Hon har tydligen lika mycket energi som jag har. KUL kul om jag får en lekkompis med lika mycket livsglädje. Vi får se vad de bestämer  i Norge. Blir det så får matte åka längst upp i Norge och hämta henne. Vägen går via riksgränsen.

Efraim ska få para igen. Han ska para en til från Lilltäckskennel. Han ska para  ungeför  den 14 april. Hoppas det lyckas och att det blir jätte fina valpar.

OBs ni som läser om sennen träffarna märk att datum ändrats från den 14 till den 21.

VOV VOV håll tummarna för att Luna kommer hem igen.

Söndag den 25 mars

25. mar, 2018

Tyst i hust igen. Fanny kom i tisdagskväll och åkte i fredagsmorse. Kasper hadde det jobbigt men vi andra tyckte det var roligt att hon var här. Affi acceptera henne tillsist.  Hon gick precis in i höglöp när hon åkte.

Husse blev lite förvånad i går eftermidddag då det var massor av barn som lekte bredvid vårt stängsel. De lekte och var lite högljudda. Jag brukar ju rusa fram och skälla en hel del men det gjorde jag inte jag gick upp och förökte leka med dem. De kastade snöbollar till mig som jag försökte ta. Det var jätte roligt. Skönt att inga andra i flocken var ute. Jag fick vara helt själv med de roliga ungarna.

I dag var det riktig vårkänsla. Vi fick ben på altanen i solen och matte satt med en kaffekopp och en god bok. Husse var ute och traggla i spåret som vanligt.

I morgon är det vanlig måndag igen. Matte jobbar!

Fanny har ED 00 och HD AA härligt och så fick hon ju Ck  och kom två så nu behöver hon bara få in åldern för att få gå i avel.

Tisdag den 20 mars

20. mar, 2018

Oj vad tyst och stilla det blev. Pitch, Ella, Reino och Eva har åkt tillbaks till Hofors. Kasper känner lukten efter Fanny och är lite upp spelt. I kväll kommer hon igen och ska stanna till fredags morgon. Matte tycker lite synd om Kasper som får in en höglöpande tik i flocken. Det blir ett passande för matte och husse så iget händer.

Matte måste sova nere med Fanny och husse får ta hand om oss andra fem. Fanny hoppar ju dess utom över staketet så hon får aldrig vara ute i trädgården utan koppel.

Matte har börjat leta efter en ny hane till mig. Få se om hon hittar någon. Han måste ju vara villig att komma hit. Jag får ju feber när jag åker bil.

Söndag den 18 mars

18. mar, 2018

Nu ska jag berätta om  de 11 dagarna som gått sen jag skrev sist.

När matte gick hem på lunch i torsdags för en vecka sedan mötte hon en lös Berner. Hon tänkte men vem har en lös Berner på vägen. När hon kom lite närmare såg hon till sin fasa att det var Fanny som hade hoppat över stängslet här hemma och var ute på egen promenad. Vi andra stod kvar på gården. Fanny blev jätte glad när hon mötte matte och gick glatt hem igen. Nu får inte Fanny gå ut ensam på gården hon får bara gå på koppelpromenader. Hon väcker matte halv sex för då ska hon gå ut. Hon har börjat löpa också så nu är det jobbigt för Kasper. Hon skulle ju var här till nästa fredag men nu får hon åka hem över helgen och komma åter på tisdag kväll.

Matte åkte till revisorn i fredags och tog med sig Fanny för de skulle vidare till Eva och sen till Sala utställningen.

Det gick jätte bra för Fanny på utställningen hon fick CK excellent och kom två i Junior klassen. Efraim ställdes också han fick VG med fin kritik.

Matte fick höra hur någon diskuterade hennes bil. De gillade inte de fina bilderna på Saga och Tindra. Föjande kommenter fälldes "Har man inget självförtroende måste man ha en sån bil". Ja ja hur folk snackar även de man känner. Matte blev nog lite ledsen i ögat.