12 maj

12. maj, 2018

Jag tänker inte skriva någon jätte lång blogg i dag.

Vädret har varit pyton sista två dagarna regn och åter regn. Nu när klockan blivit halv nio på kvällen har solen kommit fram. HÄRLIGT.

Matte tycker det är det bra för då kan hon städa och städa. HON ÄR JÄTTE TRÅKIG!!

Kasper är inte hemma just nu för jag och mormor löper och han har det jätte jobbigt med alla lukter och det går spinn i huvudet på honom.  Han trivs nog ganska bra.  SE bilden! Han är ju ute och promenerar med Eva och Reino.

Husse är och golfar en vecka. Så matte får göra precis de hon vill = städa , tvätta, bokföra och gosa med oss. Vi behöver inte dela matte med husse. LYCKA

9 maj

9. maj, 2018

Ja var ska jag börja!

1 maj blev det tråkigheter i vår flock. Morbror Pitch fick springa över de gyllendebron till sina systrar Sandy, Peg och Hole in one. Han har under en längre tid inte tyckt om att gå långa promenader. Han har haft ont i ryggen och i höfterna. Det blev värre sista veckan och han fick besöka Falu djursjukhus och fick medicin och sprutor. Det hjälpte inte utan det blev värre i stället. Nu hade han så ont så han skrek och kunde inte vila. Matte och Eva beslöt att han skulle slippa ha så ont. Nu springer han nog på det gröna gräset med syrrorna och mormor.

2 maj var matte i Stockholm på begravning. Hon kom hem igen den 3 och packa föra att åter åka den 4 tillsammans med Eva. De skulle åka ända upp till Nord Norge till Oksvik för att hämta hem min syrra. 310 mil åkte de på tre dagar. FY då!

Nu är Luna hemma kul att få en syrra i huset. Hon vill inte leka med mig än men det kommer säkert. Jag är ju lite busig. Luna ligger hela tiden bredvid matte. FJÄSK!

Luna får gå på fler promenader än oss andra. Matte säger att hon måste öva att inte dra så det är därför. Luna har inte fått vara lös på gården. Matte tror inte hon kommer när hon kallar in henne. Luna fär öva inkallning också. Vi andra kan ju redan det.

Måndag den 30 april VALBORG

30. apr, 2018

VOV VOV jag har nästan börjat löpa lite brun flytning har matte sett när hon torka mig med papper på musen.

Jag har hittan en ny fästman från Norge. Går parningen fint kommer matte skriva ut hans namn här på hemsidan.

I dag var jag och Ronja till vetrinären i Norge. Jag skulle lämna blod till en undersökning de gör i Norge. Kul att få vara med.  Sen titta veternären mig öronen. Jag hade svart långt ner i örat så nu ska matte rensa öronen på alla oss för vi har lite svart allesammans.

Ronja var också med till vetrinären hon hade börjat dricka massor så matte var lite orolig att för socker i blodet. Men blodsockret var jätte lågt. Tänk vad matte oroar sig för massor av saker. 

I morgon åker matte, jag och Arven ner till Eva och Reino. Matte ska på begravning till Stockholm och vi ska få natta hos Eva till torsdag.

På fredag åker matte och Eva upp och hämtar Rullgardina  "Luna". De kommer åka 140 mil upp och 140 mil hem. FY vad långt. Hoppas jag och Luna kommer bra överens. Det ska bli roligt att få träffa henne igen. Vi har ju inte sett varandra sen hon var 10 veckor. se bilden det är luna

23 2018

23. apr, 2018

Hej hallo

Jag fick följa med på hundträffen igen!! VOV

Det var jag och Kasper och Fanny som fick åka med till ORSA. Det kom 9 till berner  varav tre valpar och två andra småttingar. Fem barn och nio vuxna. Jätte kul!

Vi öve rally lydnad, utsrällning och sen fick vi gå på stranden och bada tassarna. Tokiga Fanny smet ur sitt halsband och for i väg på isen. Som tur var kom hon tillbaks men hon fick ett kallt bad. Hon blev rejält smutsig av sanden.

Jag fäller massor matte tycker att jag ser ut som en skabbräv.  Jag ska väl börja löpa snart.

Regn oh tråkväder i dag. Ingen av oss vill gå ut någon längre stunder.

18 april

18. apr, 2018

Matte prata med ägaren till Rullgardina igår och nu är allt helt klart den 5 maj åker Rullgardina nu mer Luna över till Sverige igen.

Hon har massor av energi och hon behöver mycket träning sa hennes nuvarande husse. Hoppas hon passar in i flocken och att det inte blir något bråk. Hon är ju säkert lika bråkig som jag.