30 januari

30. jan, 2018

Det blev ingen parning. De var nog lite sent ute. Löpet var över.

Det var nog bra det eftersom det var lite kom lite dåligt i planeringen. Nu kan vi göra som allt var planerat.

Pitch har varit här och det ä alltid lika kul när morbror kommer och leker. Fast han börjar bli lite till åren.

Det snöar en massa i år så husse får skotta massor och vi kan bara kliva över staketet om vi så önskar. Jag hoppar gärna över lite här och där men jag har inte smitigt än.

Matte planerar alla utställnngar som vi ska vara med på och alla hundträffar.

Nu på lördag är det träff i ORSA! KUL KUL undrar om det blir min tur att få följa med denna gång. Ronja, Arven och Affi är ju lite skraltiga så det är ju bara Kasper och mig hon kan välja mellan. Fanny åker ju från Älvdalen.

20 januari

20. jan, 2018

Söndag igen.

Samba åkte i torsdags. Det var ganska skönt för nu får vi vara över hela huset igen och gå ut när vi vill. Jag tror att Kasper saknar Samba för de två blev jätte kompisar.

Jag har inga valpar i magen. Det vet båda jag och matte. Matte är så ledsen över att det inte blir några små valpar här.

Hon tänkte para Idun fram i vår men så blir det inte för Idun löper redan nu så det blev helt nytt schema här hemma. Hon får paras nu i stället vilket kan ställa till en hel del om det blir valpar. Hela våren får ändras. Planerade saker måste kanske flyttas.

Vet ni vad? Det blir Effe som får para Idun. Matte hade tänkt Kasper först men det går inte att få det att fungera. För tiden finns inte till parning. Mattes bästis Eva kommer hjälpa till med parningen. De ni! Inte nog med att Eva och Reino alltid ställer upp med lite hundpassning de hjälper även till med parningar.  Matte klarar sig inte utan de två.

Vi har en meter snö. Så nu när vi är ute har vi gjort små gång vägar för att det är för jobbigt att trava i snön man kommer ju inte upp.

Matte sitter och försöker lösa alla fel hon gjort i bokföringen. Tänka att hon tror att hon gör rätt hela tiden och så blir det i alla fall fel i bland.

Sjunde januarit 2018

7. jan, 2018

Solen skiner massor av snö 80 cm. Matte är genomförkyld.

Matte tror att jag inte är med valpar inte denna gång heller . Vad är det för fel på mig eller är det så att jag och Diesel inte passar ihop.  Nu tänker hon nog göra en jätte undersökning på mig inför nästa parning.

Det tråkiga är ju att jag mår så dåligt i bilen så hanen måste komma till mig och inte tvärtom som är det vanliga.

Samba och Kasper är jätte kompisar. Jag och Affi tycker så där om att det är en ny tik här men gamla Arven och Ronja bryr sig inte. Ronja och Samba delar ju säng med matte. Jag får dela säng med husse och Arven.

På bilden här bredvid så är det "Nellie" Cornelia Effes dotter. Söt eller hur?

2018 januari den 3

3. jan, 2018

Nu undrar ni varför jag inte skrivit. Det kan jag kort förklara med att tiden inte funnits!

Andra advent det var då det.

Tredje advent! Ja då var Reino här och Pitch de kom redan på fredagen innan de skulle upp för att Reino och husse skulle träna inför natt vasan.

Matte pysslar inför jul och stökar med bak etc. jag går och tror att jag är dräktig men matte tvivlar. Jag hur ju kräkts dagen före tredje advent. Sen fick jag flyttning som man visst ska ha.

Matte tog Pitch, Ronja och Arven till veterinären i Norge. Arven och Ronja skulle få rena tänder till jul och Pitch skulle få en röntgen på sina höfter. De var som matte trodde han hade fått pålagringar på sin c höft. Det är därför han inte vill springa som tidigare utan vill helst bara lunka på. Nu ska han äta rimadyl tills vidare.

Arven var det piggaste av dessa tre. Älst på kenneln!

Julen kom och det var lungt och skönt!! Inga tecken på valpar! Matte jobba som vanligt alla juldagar. DET är sista julen som hon jobbar. Hon har jobbat 10 år i rad! Nu har hon fått nog, fast hon trivs med att behandla de som har ont i skuldror mm. Hon säger att hon vill njuta mer av oss och alla barnbarn och barn, åka skidor med husse och pyssla.

Den 27 kom Felix och Hanna, Emelie, Niclas och lilla Eira. När Eira ger mig mat äter jag med god aptit. Lilla Eira älskar oss hundar och försöker ligga på oss, kela med oss mm.

30 december var det jul utställning i Mora. Efraim, Arven och Fanny skulle ställas. Efraim blev Bir med fin kritik. Arven fick jätte fin kritik och ett stort grattis till att hon var så gammal 10 år  och fyra månader. PIGG!! Fanny var för  stor och maskulin tyckte domaren. Efraim åkte med upp till fjället. Så då blev det mycket jobb med att se till att tupparna inte träffades.

Sen kom nyårsafton FY DÅ! De var smäll förbud fram till 21 och efter 1 på natten. Tror ni att folk kunde hålla sig. NIX då. Jag brydde mig inte så mycket vill inte gå ut men det ville ingen annan av oss heller. Ronja var ute och kissa vid fem sen var det kört hon vägra gå ut. Hoppa upp i Emelies stora säng och råkade bli kissnödig och då hände det som inte ska hända hon kissa på sig. Inte lite heller. Det gick igenom bäddmadrasssen som är 10 cm, täcken lakan, Eiras natt kläder och ner i resormadrassen. Inte kul för matte. Tvätta en 210 x 150 cm madrass är inte lätt. Den väger ju bly när den blir blöt.

Den 2 januari åkte alla hem igen så nu är det ganska lugnt. Samba flytta in och ska vara här i 15 dagar. Jag tycker det är helt ok med en tik till det tycker alla andra också utom Affi som inte gillar henne. ( De gillar inte varandra kanske det ska stå). Så nu är det åter igen ett passande så de inte träffas ute eller inne. Matte får sova med tre av oss och husse tre av oss.  Tills Samba rest hem igen. Sen får vi alla dela rum igen. Fast Ronja tycker det är bäst att sova ensam med någon av våra gäster eller med husse eller matte. Hon ska helst ha hela sängen och ligga på täcket så ingen får något täcke. Gärna ta alla kuddar också.

Matte tror inte jag lyckats bli med valpar. Jag hoppas ju fortfarande. Det får väl visa sig inom den närmaste dagarna eller veckan.

Matte har ju kö på de som vill ha valp från mig. Men någon vill först ha i sommar så vi får väl se hur det går med valpar.

 

 

 

 

 

Andra advent

10. dec, 2017

Jo ni nu har det hänt mycket. Redan på måndagen efter det att jag skrivit att Amadeus fanns kvar hörde Malin L av sig och ville sätta sig på kö för en hanvalp från vår kennel. Hon blev erbjuden Amadeus och hon tacka ja. Vilken lycka för Amadeus, för hon var jätte trevlig sa matte. Amadeus som nu kallas för Atlas kommer få det underbart bra i Bollnäs där han ska bo. Så bra att han inte kommer bo så jätte långt bort så vi kan ses på hundträffarna i ORSA.

Cornelia har matte ooch Britt Inger hämtat och hon var jätte fin och mycket social säger matte.

Se kortet här bredvid på Corenlia och Melody.

Fanny skulle ju bo här i helgen men hon kom inte matte hämta henne på väg ner till Åkersberga och fick lämna henne åter på fredagen för att Fannys matte och husses resa blev inställd. Matte tycker Fanny är så lik Tjorven. OCH DET ÄR HON! Matte tror att det finns lite Tjorven i Fanny. Hon hoppas väl!