3 december och första advent

3. dec, 2017

Nu har snön kommit. Matte håller på med julstök. Golven skruras, det bakas och det pyntas. Hon är bra traditionell. Nästa vecka ska hon hämta Fanny som ska bo här från torsdag till söndag. Hon ska även åka ner till Åkersberga och hämta Cornelia som är effes dotter. Cornelia ska bo hos Britt Inger på halvfoder. Cornelia är mattes och Emelies gemensamma projekt.

Halvfoder betyder att matte får ta en kull på Corenlia. Matte ha rju haft flera hundar på foder men hon har aldrig tagit mer en en kull på varje så det är ju bättre att hon lägger tikarna på halvfoder.

En av Efraims söner är kvar till försäljning. De som skulle ha honom har tackat ett sent nej. Så nu hoppas jag att Amadeus (som han heter ) ska få någon ny att bo hos.

Jag har blivit så lugn sen jag blev parad denna gång. Hoppas nu att det växer smått i min mage.

Lördag den 25 November

25. nov, 2017

Nu har min fästman åkt. Vi fick till det i morse igen. Jag försökte flörta till mig en gång till innan Diesel åkte men han orka inte.

Nu är det lungt och skönt i huset. Matte fick gå tillsängs hennes huvud dunkar. Husse och Reino har varit ute och åkt i spåret medans matte låg och vila.

Stackars Kasper står och gnyr och får inte komma upp. Han får komma upp när jag och Arven är ute eller har gått och lagt oss i sovrummet.

Fredag den 24 November

24. nov, 2017

Jag får tydligen inte nog. Jag har parat mig igen med Diesel. Denne gång gick det så fort han bara klev på och så satt han fast. Konstigt. Matte var inte där när han klev på men hon kom efter fem minuter. Stackars Kristina fick stå där själv med oss två.

Matte undrar om jag njuter eller om det gör ont när jag står och små låter. Så fort Diesel klev ner blev jag som tokig igen glad som en spelman.

Nu säger matte att Diesel måste få vila men det vill inte jag. Jag vill ha mer.

Torsdag den 23 November

23. nov, 2017

Nu är det gjort igen, både i går och i dag. Nu måste det bli smått tycker både jag och Diesel och våra mattar.

Stackars Kasper han är så ledsen han ylar för att han inte får träffa mig och Arven. Det måste vara myror i hans huvud. Två löptikar i huset och en annan hane som är här och är med mig. Han tycker nog att alla tikar i huset är hans.

Tur att Diesel kom hit. För när vi var över hos min vet.  för att ta progvärde hade jag biltemp som vanligt. Jag tål inte att sitta i bilen jag mår så dåligt och får hög feber varje gång. Det sägs att spermierna inte tål min höga feber och att det är därför jag inte har blivit dräktig, de andra två gångerna. Nu håller vi allt som går föra att detta ska lyckas.

I dag har vädret helt vänt! Regn, blåst och helt förfärligt. I kväll efter det att matte har jobbat på kliniken kommer Reino på middag han har inte med sig Pitch trist tycker jag som älskar min morbror. Kasper tycker nog att det också är tråkigt. Dom är ju bästisar.  Reino och husse ska nog prata Vasaloppet de två ska ju köra nattvasan tillsammans.

Tisdag den 21 november

21. nov, 2017

I går kom Diesel! Vilken lycka! Jag är inte i höglöp än, men vi fick busa lite ute i trädgården. Diesel tycker nog att jag är lite för påflugen. Han går mest och luktar på alla våra kissfläckar och det är ju en del. Sen måste ju han kissa på alla Kaspersfläckar också. Han kissar fast det inte finns något att mer i blåsan.

Jag blev jätte glad när Kristina kom jag kommer ju ihåg att det blev två fina parningar sist vi träffades. Kristina  tar bilder på Kasper hon tycker att han är så stilig och stor och har så vacker huvud. Hon är helt såld på honom. Då skulle hon se andra brorsan som har ännu större huvud och tassar och är helt rätt tecknad.

Matte tycker att jag ser ut som en babian där bak. Jag hoppas min snippa får tillbaks sin fina form igen. Babian det är inte snällt av matte.

Det är ganska kallt runt 13 minusgrader. Så min päls blir full av is av Diesels dräggel.

Nu får ni hålla tummar och tassar för mig och Diesel. Vi vill ha Diesel-loppor denna gång.

Jag berättar hur det går! VOV på er