28 augusti

28. aug, 2018

Vov

Matte och Luna har varit ute och farit. Luna skulle ju få para sig den lyckosten. Men det blev inget! Trist för matte som längtar efter små knytt i valplådan. Men det får  väl bli vårvalpar i stället.

Jag har fått ta Lunas plats på mattes kontor. Luna är ju fortfarnade lite i sitt löp. I går och i dag har jag vacktat kansli och hälsat på alla som ska spela golf. GANSKA KUL! Jag är stålt. Skäller inte, viftar på min fina svans och får så mycket beröm av alla att jag är så snäll och så vacker. DE NI!!

Trist bara att det inte blev några små valpar från mig när jag är så vacker.

Hösten är är och det är dags för matte att ta upp potatisen som inte blir några nästan. Vet inte varför inte hon heller. De ända potatisarna som ser ut att få mycket under jorden är de som matte sparat från tidigare år. De sätt potatisar hon  köpt verkar helt utan potatisar under jorden.

Matte ska ta med mig ut och se om det finns någon svamp. Det får väl Luna och de andra ochså göra. Hon kan ju inte bara låta mig sniffa efter svamp. vov vov

15 augusti

15. aug, 2018

Ja! Nu ska ni få läsa! Veterinären i Norge rädda nog mitt liv. Min livmoder var inte frisk!!! Den var jätte stor och såg ut som tunntarmen. FY då!

Så nu blev det som jag trodde det blir Luna som får stå för fortplantningen i vår kennel. LYCKOSTEN!!

Hon tyckte det var bäst att börja löpa när jag blev opererad!

Matte och husse åkte på en veckas semester för att spela golf måndagen som var. Eva och Reino med barnbarn kom upp för att ta hand om oss. Rolle kom också och hälsa på. Rolle och Reino skulle gå på fjällpromenader med Luna och Kasper som är de pigga i vår familj.

Vad händer under denna vecka mer. Jo matte blir sjuk och hamnar akut på Sahlgrenska sjukhuset blir inlagd där och kommer inte hem när det var tänkt på söndagen. Så vi alla hundar = 6 får åka till Hofors. Luna som löper får åka med Rolle för Kasper var mer än galen. ( Jag och Luna tål ju inte varandra så det var bäst så).

På Tisdags efter middag kom Husse och Mattte och hämta oss alla igen. Vilket liv vi höll på att skälla ut varandra för att  vara först för att hälsa på våra efterlängtade.

Nu ska snart Luna få åka och para vilken lyckost! Jag håller tassarna att det ska gå bra trots att det är jag som vill ha valpar.

 

2 augusti

2. aug, 2018

I dag skulle mamma Sandy och morbror Pitch och morbror Abatross fyllt 7 år. Matte tänker på dem lite extra idag.

Hemma i huset är nu Efraim också så nu är det logestik så det heter duga. Några vovvar här och några där. Några inne några ute.

Tur att vi är så fogliga ;).

Emelie med familj är också här. Kul !!! Eira älskar oss vovvar och hon vill gärna hjälpa till att mata oss.  Jag äter ju inte så det är ju inte så lätt. Matte ska åka med mig till veternären i Norge i morgon. jag har flytningar som vanligt. De luktar inte illa utan är helt klara men matte är orolig för jag har ju så konstiga löp också. Sen blir jag ju inte dräktig trots att jag blivit parad tre gånger.  Typiskt att Luna har kommit nu ska väl hon får para i stället.  😠

22 juli

22. jul, 2018

Nu har det hänt!!

Jag la huvudet på Luna den 17 juli. Då morra Luna och då small det. Jag börja bita henne och hon mig jag vill ju inte att hon ska komma över mig i rang i flocken. Jag bet henne illa i kinden nära ögat så hon fick åka till veterinären på tisdagsmorgon. Hon fick sövas men som tur var var det inet fel på ögat nu får hon pencillin och får droppar i ögat.

Husse och matte försökte dra i sär oss men tyvärr var de för nära våra gap. Husse fick en rispa i fingret efter en av våra hörntänder och matte fick hela hande i gapet på någon av oss. Hennes hand blev som en boll. Båda fick åka till doktoren för att få pencillin, matte fick inga sår men de gjorde säkert ont.

Vi var jätte arga på varandra Luna och jag. Luna ska inte komma å ta plats i flocken. Matte är ledsen för att detta har hänt allt var ju på g att gå så bra. 

Ni får Luna och jag bo på var sitt plan i huset. 

Jag har slutat äta igen inte kul att äta när jag inte har Ella här.

6 juli

6. jul, 2018

Matte har inte tid att skriva för mig och Luna.

Det har varit så varmt så varmt så vi vill helst ligga inne. Jag har blivit lite rundare nu när Ella är här för hon får pannkakor ibland och då får jag också pannkakor. Jag äter gärna fyra stycken jag skulle ville ha fler men de har jag inte fått än;). Konstigt med mig är att jag ratar hundfoder det luktar illa och smakar inte gått. Även om jag är jätte hungrig så fnyser jag åt dessa kulor. Fil, pannkakor, pastacarbonare, kyckling gryta och annan mat som matte äter gillar jag.

Jag sover ofta inne hus Ella och Ronja. Det är så stor och skön säng där. Jag och Luna bråkar inte lika mycket längre. Mycket skönt för matte att inte vara på hel spänn att vi ska bråka med varandra.

Syrran och jag på bilden