22 november

22. nov, 2018

Sorgen har varit stor här i huset. I Torsdags förra veckan fick veterinären komma hem hit. Ronja behövde springa över regnbågsbron. Det blev så tomt. Vi alla var alldeles tysta efteråt. Det kändes i hjärtat. Ronja har ju alltid funnits här. Matte fick åka ner med hennes kropp till Falun. Själen hennes finns kvar här i huset. Nu har hon kommit hem igen i en fin liten låda som matte ställer på en hylla. Konstig är hon min matte. Hon har en hylla med massor av lådor på nära taket.

Jag fick följa med på hundträffen i söndags. VOV VOV Luna fick stanna hemma.

Jag var inte så skötsam. Hoppa om kring i kopplet. Fast när jag träna rally lydnad var jag ordentlig. Heffe var där utan sin syster som är i hundhimlen sen en månad. Han saknar henne så mycket så att han har tappat massor av kilon. Han vill inte äta. Han har också fått massor av våtexsem antagligen för att hon gått ner så mycket i vikt så att imunförsvaret har gått ner. Han fick åka till veterinären tillsammans med mig i måndags. Jag har fått excem i öronen. Stackars Heffe han fick sövas och veterinären fick raka honom och tvätta honom på flera ställen. Nu får han bo hos oss tills allt har läkt. Han är lite jobbig för han vill hela tiden vara i min rumpa och lukta. Det vill Kasper också! Konstigt för jag har ju ingen livmoder kvar.

3 november 2018

3. nov, 2018

Matte är besviken på mig.

Hon åkte ner för att byta ut husbilen. Hon var borta i en natt och två dagar. När hon kom hem skulle vi alla ner för trappen men det ville inte husse så han mota bort mig för jag är ju värst när det gäller att gå ner för trappen. Då blev jag sur och tog tag i hans arm  när han mota mig. det var nog inte så bra. För nu funderar matte på om jag måste flytta från flocken för att jag inte uppför mig. Men jag vet ju att hon älskar mig.

Under veckan som var har Ella varit här i tre dagar. Hon kom i lördags och åkte hem igen i onsdags. Jag och Ella har varit ute och gått på fjället. Jag är ju lite dragig men jag uför mig ju tillsist i alla fall.

Ronja och jag har sovit inne med Ella resten av gänget har sovit med husse och matte.

22 oktober

22. okt, 2018

Åter hemma!

Jag, Arven, Ronja och Affi har varit hos Eva och Reino.  Matte och husse åkte den 29 ner med oss sen åkte Eva upp med oss den 19.

Vi har haft det jätte bra men jag tror Eva blev lite trött på allt hår som vi släppte på golvet och att hon inte fick ha sängen för sig själv. Båder jag och Affi låg i hennes säng. Så det blev nog lite trångt.

I går hade matte hundträff igen och som vnligt var det Kasper, Luna och denna gång även Arven som fick följa med. Jag fick vackert stanna hemma.

Jag har fått någon typ av exsem i mitt vänstra öra. matte försökte göra rent det med öron rengöring men då börja jag flaga i hela örat. Nu måste jag nog till vetrinären. Inte kul att ha ett öra som är rött och flagar.

Matte letar hanar till sina parnings tikar.

I dag fick matte reda på att Cornelia hade en etta på höger fram men höfterna var jätte fina. Trist. På bilden Arven på träff!

16 september

16. sep, 2018

Morogonstund har guld i mun. se kortet bredvid.

Alla vi berner sover i matte och husses rum på natten. Vi turas om att sova i sängen! Luna syrran tycker det är helt underbart att sova med benen i vädret i sängen. Jag tror inte hon är van vid att sova i sängen. Men nu njuter hon  i fulla drag. På natten slåss vi inte :).

Matte är i städtagen och husse spelar som vanligt en massa golf.  Frosten har kommit på nätterna så nu snart hoppas vi på vintern igen.

9 september

9. sep, 2018

Vov!

Läng sen sist. Jag har varit på vift! Först var jag hos Eva tillsammans med Ronja, Arven och Affi. Matte och husse var på mini semester.

Och idag var jag verkligen på vift. Grinden var öppen så jag tog mig en egen tur på fjället. Matte behövde inte leta efter mig så länge för jag kom hem travande. Min mamma gjorde lika  en gång när hon var 14 månader. Hon kom också hem igen efter en rund på fjället.de andra tog inte lika stor tur utan höll sig runt där hemma.

Jag har lugnat ner mig en hel del och jag har fått vara med på golfbanan i kansli när matte jobbar. Oftast är det ju Luna och Kasper som får vara med matte men nu har även jag fått vara kanslist.

Nu  har hösten kommit och de tär inte lika mysigt ute längre. Nu hoppas jag att snön och vintern kommer fort.