Lördagen den 19 december

19. dec, 2015

Äntligen är matte hemma igen.

Hon är ju lite klantig vad vi hundar förstår. Tankar fel bränsle i bilen. Så hon får reparera den för massor av slantar. Klant Matte!!

När hon var ner över hälsade hon på Effe med Matte Emelie. Det sägs att Effe ska få en människo valp till syskon i april.  Min matte har blivit lite fixerad vid detta och handlar en massa konstiga saker. Några av sakena tycker jag är roliga och försöker själa dom då och då.  Hon kunde väl handla leksaker till oss i stället.

Inte nog med att hon handlar en massa prylar hon sitter vid en maskin som låter i lägenheten också.  Hon tror nog att hon ska bli sömerska.

15 December

15. dec, 2015

Ny dag med sol och lagom kyla. Här uppe på fjället är det bara ca 5 minus men nere i Idre by är det minus 13.

I går kväll blev matte lite irriterad! katten Mio var borta. Borta ja, inte så långt borta, instängd i ett av sovrummen. Hon har inte sagt mjau änns. Hon har varit i rummet i ett dyggn. FY!! Hon har behövt göra i från sig och det gjorde hon bland täcken och lakan. Matte fick dra ur allt, täcken, lakan, kuddar och madrass. Hon tycke att det lukta förfärligt så hon kasta ut allt på alltanen.

Husse fick den stor äran att åka i väg till Idre tvätt som fixar allt!!! De är fantastiska, stora tvätt maskiner som tar allt. Utan denna fantastiska firma hadde nog matte gått i däck. De fixar allt som vi smutsat ner.

I dag var det Kaspers tur att bli tvättad. Han blev riktigt stilig!!! Jag har inte kommit in i duschen än skönt. Jag tror jag slipper till straxt innan jul.

I morgon ska Pitch åka hem. Ev. får Kasper följa med men inte jag för jag är för busig tycker matte.

14 December

14. dec, 2015

Oj nu är det fortfarande kall grader. HÄRLIGT!!

I går på Lucia kom morbror Pitch hit tillsammans med Reino och Eva. Jag blev som vanligt lycklig och skällde för att de skulle se mig. De andra är ju så mycket större en mig så jag måste ju ta till munnen för att de ska se  och höra mig.

I dag fick fyra av oss stor tvätt jag får nog det i morgon. Mormor arven blev jätte fin. Morbror Pitch fick pälsen annsad så nu ser han ut som de hundar som är på hundutställningar. Riktigt stilig blev han. Jag tror att matte fattar hur de andra kennlarna gör nu för att vi berner ska se ut som plych hundar.

I dag har Husse och Alf åkt skidor. Vi får inte följa med TRIST:

11 december

11. dec, 2015

Fredag och äntligen kallgrader igen. Skönt för tassarna för de blir inte så blöta och kladdiga. Vi behöver inte torka dem innan vi går in.

Matte blev lite arg på mig i morse. Hon och husse sov i valprummet med Ronja och vi fyra andra sov i deras sovrum. ( Inte kul att sova utan Matte och Husse)

På morgonen när vi fick gå in i valprummet blev jag tog galen och hoppa upp ner och runt på stackars husse som försökte krypa under täcket. Han blev också lite arg. Då fick jag gå ner på nedra plan, de andra fick gå ut och jag fick inte vara med i flocken. TRIST att sitta där nere. De andra fick komma in och få mat medans jag satt därnere för mig själv.  Tillsist fick jag komma upp och fick mat och vara med de andra då hoppade jag inte runt som en toka utan håll mig i skinnet för att sköta mig. Matte är bra sträng i bland. Jag blir ju bara överglad tänk om dom kunde förstå det.

Matte fick i sig gluten i går (hon år glutenfri pizza som nog var kontaminerad). Så idag såg hon ut som hon skulle ha en lite männsikovalp i magen. Grinig blir hon när hon ser ut så där. Nu sitter hon på kontoret och ska gör momsen för Nilalf. Hon gör säkert lite annat också.

9 December 2015

9. dec, 2015

Trist väder! Små regnar och slaskar. Nu har nästan snön försvunnit helt. Konstigt.

Halt är det när vi jagar varandra på gården.

Jag förstår inte att de andra i flocken inte vill gå ut när jag står och lurpassar på dom.  Jag måste ju lurpassa för att kan flyga på dom så fort de tar ett steg utan för altanen på baksidan. Konstiga! Det är bara Kasper som vill vara med och brottas med mig. Han är ju nästan dubbelt så stor, men jag kan bita i hans öron i alla fall och hänga där när han försöker komma lös.

I natt sov vi alla fem hos matte igen. men inte i valprummet utan i hennes och husses 140 säng. Konstigt att hon kan sova som en stock när vi knör ner oss i sängen.

Hon  Matte har tagit sig ur soffan i dag och sitter och tar rätt på allt som hon inte gjort på kontoret de två sista dagarna. Det är ju lika tråkigt för oss som när hon låg som i dvala på soffan i går.

Det är bättre idag, för nu behöver vi ju inte vakta huset. Så ingen behöver ta till skallet.

Det skulle varit helt tyst om inte matte snacka i luften med någon konstig pryl mest hela dagen.

MIN bror Effe skriver ju också Blogg men han måste ha tagit en lång lång Paus.