Söndag 10 januari 2016

10. jan, 2016

Nu har snön kommit!! Massor av nysnö att hoppa runt i. Härligt härligt. Kasper ligger översnöad.

Vi skäller lite mycket tycker matte. Husse är ute i spåret igen. Vi har fått in nytt i lägenheten. Karin, Micke och barnen Alida och Ludvig. Micke är rädd för Kasper pch de märker Kasper som skäller ut honom.

Matte ska börja ha sennen träffar här uppe i Dalarna tillsammans med Eric Heffes husse. Hon har tänkt sig att ha minst tre träffar per år. Nu ska Eric och hon träffas för att göra upp en plan. Lite tips promenader med grillning, lite kurs och träning är lite teman som kan bli på schemat. Älvdalen kan ju bli än bra plats för träff. Det borde vara bra om hon visste var de flesta sennen hundar bor från Falun till Sveg, för att kunna planera en bra mötesplats. Den kan ju växla!

Tisdagen den 5 januari 2016

5. jan, 2016

Nytt år!

Den 29 december kom Tilda, Malin och Niklas med deras katt Doris. Nu blev det kompliserat våra katter Birk, Mio och Ronja gillar inte att Doris kommer och flyttar raskt ner en våning. Birk skäl Doris mat som han inte tål och får alltid diarre när han äter den. Luktar pyton i hela huset.

Mio orkar inte gå upp till katt lådan på natten och kissar i sängen hos Ella som kom den 30. två dagar i rad. FY det luktar också pest. Tur att det finns tvättmaskin i huset!

Hanna, Benjamin, Marta och min lill husse Felix åkte hem den 30 och in i på nedre våningen flytta Daniel, Åsa, Hanna och Elias. Ella sover alltid här uppe med Ronja.

På nyårsafton kom Emelie, Niclas och brorsan Effe. Effe och Kasper drar inte jämnt så vi får se till att de inte är på samma våning.

Nyårsafton med massor av smällare och raketer gick bra. Ingen av oss sex var rädda. Gamla mormor Arven tyckte inte om att gå ut. Det var det ända.

Athena som nu mer ägs av sin foder familj rymde på nyårsafton och hade gått mil men kom tillbaks vid fem tiden på morgonen. Vilken typ! Polisen blev inkopplad.

I går den 4 fick vi åka till Veterinären i Norge vi skulle få kennelhostevaccin. Det var inget kul tyckte jag men det gick. Sen fick vi väga oss. Efraim vägde 46, Affi 42,5, arven 46 men det tror inte matte det blev nog en fel vikt. Jag som är en Loppa vägde bara 36 men veterinären tyckte att jag var jätte fint musklad och inte försmal. Effe kunde lägga på sig lite.

Veterinären tyckte Arvens gamla sår på buken var fult så de operera om henne när hon var sövd så togs ny bild på lungor och hjärta. Matte blev lite ledsen för hjärtat hade blivit lite rundare och lite tätare var det i lugorna igen. Bikarbonat tre gånger om dagen kommer hon sätta in igen.

Mer tråkigheter min pappa Ville Virus gick över regnbågsbron i går. Ett av hans ledband hade gått av. Tänker på hans matte som mist tre hundar på två och en halv månad.

I morgon åker de som bor på nedreplan hem. TRIST!!

Torsdag åker brorsan Effe hem med sin matte och husse och pluppen som är i Matte magen.

Matte hon åker till kliniken och jobbar nästan varje dag. Sen kommer hon hem trött i armar och händer. Hon är lite rolig för hon säger att hon får betald motion.

Måndag 28 december

28. dec, 2015

Hon var inte för trött! Jag fick gå in i duschen i lördags kväll. Det gick ju faktiskt riktigt bra! skönt att bli ren. Men sen då kom den där förfärliga blåsten!  Jag kröp under bord och försökte bli osynlig, tillsist gav hon upp och sa att jag fick somna blöt. Jag vann ett noll!

Trist nog vakna jag också blöt på fler ställen på kroppen. Matte hade satt klockan en timma försent. Vi skulle sitta i bilen halv sju men hon den korkade satt väckningen på halv sju. Hur tänkte hon nu! Hon upp som en raket! Borsta tänder, ingen borstning av hår på med kläder. Vi Kasper och jag som skulle med fick var sin köttbulle. Vilken frukost. In i bilen klockan 10 i sju. Det var raket fart!

Matte var gansk nöjd med att inte givit oss frukost. För att på sista kursen med Gerard o Shea skulle vi fyrbenta vara hungriga för att uppföra oss bättre. JA JA får se hur det går med det.

Utställning i Mora! Matte kör försiktigt för att det är ganksa halt till Särna men sen åker hon fortare än hon brukar. Hämtar Erik ( Heffes husse) som får köra ner till Mora. Han vet tydligen inte vad det står på skyltarna för det går ännu fortate än när matte körde.

Väl framme är jag och Kasper lite vilda för att vi är så glada och uppspelta.

Sen kom det där i ringen. Jag hörde så mycket ljud från alla håll så jag måste titta runt hela tiden. Jag trava fint, jag stod fint, jag var feminin, vackra mörka ögon,  domaren fick känna och klämma. Fick fin kritik men fick inte HP för jag var lite för osäker. FY jag som var så duktig. Stackars Kasper han var för luftig i pälsen ( han som är så fin) sen var han mer intresserad av Heffes husse än att vara i ringen. LARVIGT!

Ja ja nu är det åter måndag inga utställningar på några veckor. SKÖNT!!!!

Jag glömde berätta att Efraim inte kom. Hans Matte mådde inge bra! Minna var också där hon tycket livet lekte och var helt vild i ringen. Hoppa och skutta vifta på svansen och tycktes ha det underbart. Hon har blivit nästan lika stor som mig. Söt är hon också säker matte. Minna har en underbar matte som tycks ha hur mycket tid för Minna som helst. Tänk om min matte hade lika mycket tid. Men hon åker till kliniken  och masserar mm och kommer hem med armar som hänger ända ner till marken. ( Nu överdrev jag men hon ser ut som om dom skulle göra det) Tur att jag och de andra här på kenneln har en husse som är hemma.

Annandag Jul 26 december

26. dec, 2015

Inget roligt väder!! Blåser storm ena dagen , regn och rusk och plusgrader, sen snö och kyla. Varannandags väder!

Effe brorsan kom den 23 och vips blev det rörigt i huset. Kasper och Effe kampas om vem som är störst och vackras. De kampas även om vem som kan stå närmast matte emelie och matte Ingalill. De har lite svårt att läsa av varandra de två herrarna.

Jag flyger på dem båda två när de är ute. Nu har Kasper börjat jaga mig i stället men en så länge är jag snabbast.  Han kan jaga mig upp i slänten så fort jag försöker gå in. ( Bra motion).Effe åkte hem igår trist! Kanske får jag träffa honom i morgon för så ska vi om allt går som planerat på hundutställning i Mora. En in off!  Matte har tänkt tvätta mig i kväll efter hon har jobbat klart. Hoppas hon inte orkar, hon orkade inte i går när hon kom hem. SKÖNT en dag till utan dusch.

I dag kommer Husses dotter Hanna med familj. Roligt roligt för min extra husse Felix kommer med. Felix vill sova uppe, så Ronja får sova med honom. Kanske följer han med i morgon på utställningen.

Matte vill att jag ska ställas ofta för att öva så jag kan ställas på en officiell utställning så småning om.

Måndag den 21 december

21. dec, 2015

Fortfarande skit väder. Jätte halt i slänten där vi springer. Inte roligt alls.

Matte jobbar massor framöver. TRIST tycker vi och vi fyrbenta blir mycket jobbigare. Skäller på mycket mycket mer. Dessutom har det kommit upp en hel massa fyrbenta hit upp på fjället och vi tycker att det är vårt fjäll så vi vill gärna skälla ut både de tvåbenta och de fyrbenta.

När det inte finns så mycket snö vandrar ju alla om kring här på gatorna.

Det är min tur att bli jultvättad. Få se om den där matten har tid med mig i morgon. På onsdag kommer broder Effe. Hoppas att Kasper och han kan hålla sams. Det är inte kul när de morrar på varandra och att man inte kan vara ute och leka samtidigt. Få se om det mognat lite sen sist.

På söndag ska vi till Mora på utställning. Hoppas det inte är för kallt i ridhuset.