Mars torsdag den 24 igen

24. mar, 2016

Jag glömde berätta att matte tycker tikskydden som finns att köpa är så fula att hon sitter och syr nya. Nu har hon gjort ett som hon tycker duger åt oss berner. XL storlek. jag får bli den som får använda det först för det är min tur att löpa.

Kasper tycker inte Arven luktar något gott just nu. Hon flörtar men han bryr sig inte i henne. Kul att se hur hon gör sig till min gamla mormor.

Undrar när brorsan tar upp sin blogg. Han lyser med sin frånvaro. Idag kommer Johanna och Anders. Johanna är veterinär, undrar vad hon tycker om att jag är så smal. I morgon kommer Idun hem och hennes foder matte och husse. Det ska bli jätte roligt att skrämma henne. Hoppas inte gamla Ronja är elak hon kan ju vara det när det kommer någon ny /nästan ny in i flocken.

Ps. matte kommer sälja tikskydd men hon vet inte vad de kommer kosta än.

 

Torsdagen den 24 mars 2016

24. mar, 2016

Min syter Krysmynta alias Bonny är jätte duktig i Hon kom på 11 plats i årets arbetande sennenhund finns på sshk hemsida. sen Hon är yngst på listan!!!!

Sen fick fick hon Strömmsunds brukshomsklubbs vandrarpris för lydnad 2015. Matte är så glad så glad. Tänk att det finns en så duktig hund som kullsyskon.

Det är fortfarande snö och kallgrader.

Sala utstälningen 19 mars 2016

24. mar, 2016

Kasper i ringen

Måndag 21 mars 2016

21. mar, 2016

Jag har legat på latsidan. Det händer inte så mycket på kenneln. Mattes dotter med familj har varit här en vecka. Lilla Tilda är så orädd för oss hon förmanar och fostarar oss och vill hjälpa matte med våran mat.

Arven höglöper och Kasper har det jobbigt. Han äter inte och har tappat massor med vikt. Ser ut som en skabb räv. Det gör jag också för jag ska in i löp och har tappat allt underull och tappar nu täckhåren också.

Kasper var på utställningen i Sala. Matte blev jätte ledsen för hon tordde att han skulle få excellent men han fick G. Var för smal, såg lång ut i kroppen , sprang med för korta steg. Matte tycker ju att han är de vackraste som finns. Jag fick inte följa med för jag är för skabbig just nu.

Matte sa att det var tråkigt för det är alltid samma som vinner. Det finns massor av fina hundar där ute men det är alltid alltid samma som vinner. Sen tyclker hon att det är lite tråkigt att hundar som vår ras ska stå på trimmbord hela tiden. ( Vi är väl inte pudlar) Ja ja.

I dag fyller husse. Undrar om vi får något extra gott då.

DET snöar lätt!

Lördag den 12 Mars

12. mar, 2016

Nu är det tomt i huset igen. Reino, Eva och Pitch åkte hem i onsdags. Ronja sov som vanligt inne hos Reino.

Athena kom i lördags och fick åka hem  i tisdags kväll. Hon gillar inte mig och jag inte henne. Konstigt vi tyckte ju om varandra tidigare. Ronja och Athena gillar inte varandra dom heller. Kanske var det för att Athena löpte.

Arven löper också hon börja löpa sista februari och nu luktar hon jätte gott tycker Kasper. matte låter inte Kasper och Arven vara ute tillsammans och inte vara på samma våning. Arven små skäller och Kasper gnyr och i bland låter han som en varg när han är ute. Det är jobbigt för alla när när det är löptid.

Jag har börjat fälla massor. Så nu ser jag ännu smalare ut. Matte och jag skulle varit i Strängnäs i går på utställning men Matte fick jobba hela dagen och hela torsdagen också. Skönt tycker jag som inte gillar stöket på utställningar. 

I dag har Matte skurat golven. Hon tycker att det är konstigt att vattnet blir brunt efter bara ett rums golvstvätt.

I natt kommer mattes dotter Malin med familj. De har lämnat katten Doris hemma de tycker nog våra katter är skönt. För de flyttar ner när Doris kommer in  på övervåningen. 

Nu är det strålande sol ute! Dagarna har blivit så mycket längre. det är ljust redan vid sju på morognen och det är fortfarand ljust fast klockan snart är sex.

På lördag nästa vecka ska vi till Sala. matte har lovat att jag inte ska ställas efter som jag nu ser ut som en skabbräv men jag får följa med i alla fall. Minna och Kasper kommer ställas.