14 April 2016

14. apr, 2016

Det snöar!!

Skönt för då blir det vit och fint igen. Jag och Kasper gillar att ligga ute i snövädret och bli alldeles vita i pälsen.

Matte har anmält mig och kasper till Malung in off  i maj. Roligt att jag får åka på utställning. jag ska försöka sköta mig fint. Inte hoppa runt som en kanin i snöre.

Efraims lilla syskon har inte pluppat ut än. Matte går om kring och längtar.

Annars händer det inte mycket just nu. Matte och Eric letar efter en bra plats att ha sennen träff på  den 7 maj. Få se vad de hittar. Någonstans runt Mora vore bra för då får många lika långt att åka.

Lungt på mattes klinik så hon har fått städ mani. Rensar pärmar och lägger papper lite här och där. ser mer stökigt ut  nu.

April den 10

10. apr, 2016

Tiden går som Matte säger.

Det händer inte så mycket just nu. Matte, Arven och jag var ner till Juan i Ludvika för behandling, den 5 april. Jag är ju lite åksjuk så matte gav mig postafen på morgonen innan vi skulle i väg men det hjälpte nog inte för jag mådde lika pyton som vanligt i bilen.  Jag kräks inte men flåsar. Arven min mormor tycks älska att åka bil hon bara ligger där och snusar.

Juan tyckte att vi var fina hundar. Jag var lite vild och på bus humör, det var även gamla mormor :). Matte var på gott humör när vi åkte vidare till Emelie. På vägen till Emelie stanna matte och shoppa både till oss och till middag på kvällen.  Efraim blev jätte lycklig när vi kom.

Vi stanna tills på torsdagen för då måste matte hem och jobba. Hon hade fullt på kliniken. På vägen hem stanna vi i Älvdalen för att Heffe och Heras matte ringt och tipsat matte om att Sarabi var i en bil med öppen baklucka vid kyrkan.  Matte kunde inte motstå att hälsa på henne fast hon hade brottom hem. Jag och Arven fick också hälsa på henne. Jag tror matte skulle spricka av lycka när Sarabi kände igen hennes lukt och hennes röst. Matte tycke ochså att hon var jätte fin. Jag och Sarabi har ju samma pappa så vi är halvsystrar.  Matte var glad som en speleman för hon träffa en dam som hon skulle kunna tänka sig som foder värd.

Vilken lycka resa för oss alla!! 

 

 

Torsdag den sista mars =31

31. mar, 2016

Det ser ut som Matte kommer gå in i en vägg. Hon arbetar och arbetar och har pannan i veck. Hon tänker och tänker och jobbar och jobbar. Sen har hon valpsjuka. Hon längtar efter valpar men det blir ju inga i år. Hon skulle inte orka men det fattar hon inte. Dessutom får ju Lill Matte snart sin människo valp. Jag vet att Effe får ligga på Lill Mattes mage och känna den lilla som finns där inne. Han kan säkert känna lukten rakt genom magen. Undrar vad det blir en lite flicka eller en liten pojk. Kanske Effe vet. Jag ska ju ner till honom på tisdag så han kanske kan skvallra.

Husse får springa ärenden till Matte göra allt som hon inte hinner. Nu när hon jobbar med minst 1000 saker. Hon har till och med påsksakerna kvar det har inte funnits tid att ta bort allt. Visst är det fint med gult men påskäggen är ju tomma och kan få gå tillbaks till garderoben.

Vi har fortfarande mycket snö!! Skönt skönt.

Måndag den 28 Mars

28. mar, 2016

Anandag påsk! 2 grader varmt och det snöade i morse. Johanna och Anders har åkt, trist för jag har ju fått en ny vän Johanna. Jag var lite rädd i går för skidor och stavar när vi var på Nibfjället. Ändå skulle jag springa på Johannas skidor och allt för nära hennes stavar.

Matte har suttit hela fm på nätet för att se om det är någon utställning som hon tycker att jag ska åka på. Kasper ska ju ställas men jag får väl följa med som sällskapsdam ett tag till. Matte tycker att jag är lite omogen och liten än. Fast jag är faktiskt 2 år och snart tre månader. Min mormor och mamma var lika, de mogna sent säger matte. Det kanske är bra att mogna sent för Mormor är fortfarande som en unghund fast hon är snart 9 år. Min fina Mamma blev ju sjuk fort för att hon antgligen fått i sig en dum bakterie eller virus eller också hade hon ätit något som inte levern gillla. Tråkigt, jag vet att Matte längtare efter henne massor. ( Men hon har ju fått mig som är en kopia men lite vildare)Husse sitter också framför en burk. Han håller på med att göra  familje analys ( familjeträd). det är enklare med oss berner för det är ju bara att gå in på Skk, så kan man följa generationer bakåt i tiden.

Söndag den 27 mars

27. mar, 2016

Påsk oh fy vilket väder!

Tassarna blir blöta och jag fryser.

Matte jobbar för mycket är hon inte på kliniken sitter hon vid datorn eller tänker och tänker på allt med golfbanan.

I går fick Kasper följa med Johanna och Anders på Nibfjället. Vilken lyckost. Och i dag är det min tur. Jag kan inte stå still för jag är så förväntasfull. Tanterna orkar inte en sådan utflykt så de står där och stirrar när jag får på mig kopplet.

Se det fina kortet från igår på Kasper ( fotograf Anders)