Torsdag den 2 Juni

2. jun, 2016

I dag är det Minnas födelsedag hon blir 1 år och har redan blivit större en mig. jag kommer vara minst till jag får egna små valpar. Och det dröjer säger matte.

Matte arbetar nere på golfbanan för att få kansliet i gång. Jag tycker nog att hon borde vara hemma hon får ju i alla fall inget betalt. Vi behöver henne här hemma.

Det har varit så otroligt varmt nästan 30 grader så vi har rymt ner till nedre våningen där de där det är svalare.

Skönare på vintern tycker vi stora fyrbenta men de små katterna ligger ute i solen och njuter. Konstiga djur.

Vi har fått in små otäcka djur med sex ben som har som klor som nyper sig fast i tassarna. Inte nog med det de fasnar i munnen i tungan om man försöker äta upp dom. Sen är de jätte hårda. Ramlar dom ner på golvet så låter det. Matte kallar dom för snylt baggar men de heter de säkert inte.

Efraim fick inte följa med still Alfta. Det blir bara Kasper och jag.

Söndagen den 29 maj

29. maj, 2016

Nu är våren här på riktigt!

Vi har haft Athena här sen torsdagen. Matte hämta henne och åkte över med henne igen i går. det var jätte roligt när hon var här inget bråk denna gång. Hon trängdes med oss andra i matte och husses säng så det blev ganska trångt. Athena hade jätte god mat med sig som jag snodde för henne. MMM så gott. Sådan mat vill jag också ha. Färskfoder Wom.

Matte tycker att jag blivit lite lungnare. det har jag nog. Vi var ute på golfbanan för att matte skulle fixa en hel där. Jag låg i bakluckan och hade full koll på allt som hände. Jag var tyst som en mus fast att en liten mini hund kom och skälde på mig. Hunden såg mer ut som en förstorad råtta. Jag funderade rätt länge på vad hon var för något. (Hennes husse kallade henne för lilla frun) Hon skälde massor på matte. Konstig varelse.

I dag ska matte anmäla mig och brorsan Efraim till Leksand och till Alfta. Undrar om Kasper och Efraim ska få följa med till Alfta.

Fredagen den 20 maj

20. maj, 2016

Åter en tid har gått.

Våren har kommit och jag har nästan slutat att lukta gått. Fortfarande vill jag para mig med Arven och mest med Kasper. Jag och Kasper får inte träffas. Tur är väl det. Han tycker att jag luktar fantastiskt gott.

Kasper och Matte var ju på hundutställning i Malung. Jag fick inte följa med för att jag löper typiskt! Alltid när det är något roligt får jag stanna hemma. Jag ska i alla fall få följa med ner till Tilda och sen upp till Hanna och på utställning.

Matte sa att Kasper var hel tokig i början när han kom till Malung han tjöt och var helt hispig i huvudet. Matte kunde inte få honom i trav så tillsist efter mycket träning fick RoseMarie ställa honom och han trava! Han fick HP och BIR men de var ju bara en inOFF. Domaren tyckte nog han var snygg.

Jag ska i alla fall få åka på en off utställning. Hoppas jag inte är för liten.

Arven har varit busig i gen. Hon tror att hon ska få valpar och gräver groppar i hela trädgården och går ner i valplådan i valprummet. Här om dagen tog hon ett täcke med sig och rev och slet sönder det så det låg stoppning för fullt i valplådan och så la hon sig i det hela, ganska nöjd över sin bäddning. Förra gången hon trodde att hon skulle ha valpar var det Husse och Mattes dun-täcke det  låg dun över allt.  Tänk om jag kommer göra lika, vem vet.

Onsdag den 11 maj

11. maj, 2016

Kasper och matte åkte i väg på Bernerträff i lördags. Jag fick inte följa med för jag löper ju. Det var 7 Berner på träffen. Fem hanar och två tikar, så det var nog tur att jag inte var där. Det hade nog blivit lite tufft för alla hanar. Matte var jätte nöjd och nästa möte blir  i juli.

Kasper och matte stanna hos Minna över natten för matte skulle vara i Mora på söndagen.

I går var det städning på golfbanan och Kasper fick följa med som vanligt :(.

Jag och Ronja fick åka till veterinären i Norge för matte är så orolig för att jag inte äter. Jag var helt frisk alla värden var bra och jag hade inget i halsen som kunde irritera. Jag bara vill inte. Jag hade gått upp till 36,7 kg  vägde ju 36 sist så det är ett klart framsteg. Jag vill ju bara ha go mat inte tokade kulor och anna hundmat.

Ronja vägde 43 kg och hon var inte tjock. Hon fick lite medicin för sina onda armbågar.

Våren ar kommit hit upp. Härligt varmt och skönt i solen.

Även de otäcka myrorna har vaknat i miljontals.

6 Maj en fredag

6. maj, 2016

Våren är här! Matte städar efter oss. Konstigt vad mycket skit vi gör på en vinter.

Hon fick ont i ryggen av allt plockande. Inte är det klart än för det ligger kvar under snön som inte är borta än.

Husse är nere och hälsar på Eira och Effe. Orättvist! Jag har ju inte fått snusa på henne än. Jag höglöper ju, så Effe kommer gå i spinn för det gör redan Kasper. I kväll kommer Min Farmor Villes Matte och husse, Pappa Ville är ju i hundhimlen så han tittar nog ner på mig då och då. Han tycker säkert att jag är fin och inte alls så busig som min husse tycker. Här hemma tycker dom att jag är jätte dryg. Sen äter jag ju inte heller så Matte är orolig jämt. Johanna som är veterinär tycker att jag är fin och att Matte ska sluta oroa sig, men utställningdomarna tycker att jag är för mager och liten.