Den 4juli

4. jul, 2016

När man har roligt går tiden så fort. Förra måndagen kom mattes son Daniel med familj.Ronja och min lill Matte Ella, Kaspers lill matte Hanna och Arvens lill husse Elias till hör den familjen.  Det har varit jätte roligt hela tiden och Ella har stått för all mat till oss fyrbenta. Jag har ätit jätte bra men nu när de åkt vill jag inte äta igen.

Matte och husse var i Sundsvall och hämta en jätte bil. De kallar bilen för Mymlan och vi ska få åka iden på fredag till utställningen i Alfta. Få se om jag tycker om att åka i den. Jag gillar ju inte mattes blå bil. Den mår jag pyton i.

Matte ska dekorera Mymlan med foton på oss hundar.

Ronjas bror JumJum alias Bamse fick springa över regnbågsbron i tisdags förra veckan. Han hade ont i sina höfter. Föddes med BC höft.  Matte är lite blödig så grät fast han flytta från oss när han var 8 veckor. Det gör ont när man tänker på hans goa familj.

 

Söndag den 26 juni

26. jun, 2016

Jag har haft en underbar helg! Brorsan Efraim "Effe" och hans familj är här. Han lilla syster luktar så gott och jag tycker om att snusa på henne . Hennes mamma tycker att jag är lite för hoppig och stor fast jag bara är hälften av Effes storlek. 

Kasper och Effe gillar ju inte varandra så nu är det som när jag eller Mormor Arven löper ett evigt plockande med hundar på olika plan och vilka som får vara ute på altanen eller i trädgården.

Hussa och Effes husse har spelat golf varje dag och vi alla andra har varit uppe på fjället. På midsommarafton var Effe, Ronja, Eira, matte och Effes matte till fäboden och titta på midsommar firandet. Jag fick stanna hemma med de andra på kenneln. ORÄTTVIST!

Vädret har varit fantastiskt utom efter klockan 17 på midsommarafton för då började det regna. Matte var glad för då gror det på golfbanan och i våra potatis odlingar.

Måndag den 20 juni

20. jun, 2016

Nu har jag och Effe varit på utställning igen. Effe ville inte låta sig beröras av domaren så han fick ingen bra bedömning. Diskad! Men Så här skrev domaren Hane av bra storlek, maskulin helhet. Kan ha mer stop. Mörka ögon, Bra vinklar fram knappt vinklad bak. Rör sig bra fram och bak överbyggd från sidan. Inte bekväm i situationen. Vill inte låta sig hanteras. Kan vara mer tillgänglig vilket skulle ge annat pris. Lilla Ella sprang med honom.

Jag fick VG. Matte är jätte glad. Hon är mer nervös än mig. Min bedömning Tik av bra storlek, långsträckt huvud, mörka vackra ögon, korrekt bett tillräckligt vinklad fram och bak, kan bära mer massa i sin bröstkorg, Rör sig med bundet steg, Kan visa mer glädje. Välmusklad. 4 blev jag

Allt stämmer ju rätt bra! Jag är ju lite tunn. Jag gillar ju inte hund mat men oxfile och annat gott gillar jag.

Om matte övar lite mer och börjar tycka att det är kul i ringen kommer jag också tycka det.

Vi ska ju i ringen i gen den 9 juli då blir det Kasper och jag som ska in i ringen. Vi ska få åka dit i husbil. Undrar hur det ska bli. Bo i husbil. Tänk om matte inte kan köra den stora bilen.

Det är mycket kallare i luften igen. Matte gillar inte det, hennes kropp är ju inte som den brukar vara efter behandlingen den 9 juni. Hon hoppas få tillbaks en pigg kropp. Någon glömde att behandlingen hon fick hade en baksida man kan få biverkningar.

Måndag den 13 Juni

13. jun, 2016

Nu har det hänt massor igen. I onsdags kväll efter det jag skrivit kom Pitch och hund Ella med Matte Eva.

Roligt roligt!!

Matte fick låna Evas bil till vårdcentralen på torsdagen för att matte är för liten för att köra husses Saab 97. Hon når inte över ratten :). Sen har hon för korta överben till de långa sätena. Hennes knäveck är långt upp på sätet.

På kvällen på torsdagen kom Ella på att det fanns god mat nere i bastun. Tyst som en mus bet hon ett stort hål i en matpåse med torkat kött. Hon åt 1,4 kg. Vilken toka! Sen lukta hon som en stink bomb hela natten och nästa dag.  Stackars hennes mage. Hon kunde väl tagit något billigt foder men hon tog ett som kostar 250kr kg. Fint ska det vara!!!!!!

Jag fick åka i duschen på torsdag kväll för att jag skulle ställas på Söndag. Fredag tog matte åter Evas bil och åkte ner till Göteborg med mig för att hälsa på Malin med familj. Jag var jätte duktig där sa Malin mattes dotter. På lördags efterdiddag åkte vi vidare till Trollhättan till Daniel med familj. Roligt roligt!!

Söndag då var det åter dags för utställning! Matte var lite tagen efter besöket på vådcentralen så hon hade inga krafter till att springa. Så matte bad Marie P hjälpa henne. Matte försökte få Ella  (barnbarn) springa med mig men jag var inte så villig. Jag var inte alls glad i ringen ville gärna där ifrån och till matte igen. Titta efter henne hela tiden. Matte hade lämnat lappen om kroksvansen som inte finns till sekreteraren till domaren. Så när de blev min tur klämde de på svansen och skrev att det var spiralsvans i 5 cm. Vad är det för något.

Vi åkte från utställningen upp mot Mora för nu hade vi med oss både mattes barnbarn  Hanna och Ella. Ella ska med hem till Idre och Hanna skulle till Mora.

Skönt att vara hemma igen. Husse hade kommit hem och Pitch, hund Ella och Eva hade åkt hem till Hofors. Nu med mattes bil som blivit lagad.

Matte hotar med att jag måste börja träna för att kunna springa i ring.

Tisdag den 8 Juni

8. jun, 2016

Oj och oj!

Vad är det som händer. Kasper och jag fick följa med Matte och Husse på utflyckt. De andra 3 fick vara hemma. RoseMarie tog hand om de tre.

Vad händer!

Vi åker upp mot Sveg med Mattes bil. I Sveg får jag och Kasper leka på Albatross sommarställe men han var inte där. Vi jaga varandra så jag fick lite ont i ett framben men det gick över fram på dagen.

Matte och Husse skulle till Sundsvall. Det var kul att få följa med. På vägen hem åkte vi förbi Sarafina (Lovis dotter), våran halvsyster. Hon var ganska lik mig finare huvud sa matte. Larvigt tycker jag. Finare svans hade hon visst också. Lite större var hon också. Ja ja jag växer väl till mig. Sara som hon nu kallas blev stollig när matte kallad på henne. Kråmade sig och sprang lycklig fram och tillbaks mellan sin matte Viktoria och vår matte. Min matte fick tårar i ögonen av glädje. Matte hade ju inte sett Sara sen hon flytta ( 9 veckor gammal).

Det var inte kul på hemvägen för då körde Husse ner i ett hål ( flera hål i rad) på vägen och nu igen blev det punktering, men inte bara det utan fäljen gick sönder. Fy f.

Tur att Husse inte körde så fort. Bärjan kom 22,30. Efter både taxi och hyrbil kom vi hem klockan halv sex på morgonen. Matte och Husse var jätte trötta! 

Nu tänker Husse skriva till vägverket! Inte en skylt fanns där om dålig vägbana. Bärjan berätta att han hämtat en annan bil för två dagar sedan på samma plats med samma skada.