Lördag den 30 juli

30. jul, 2016

Fy pyton regn regn och kyla. Våra jordgubbar börjar bli klara. Matte smaska i sig två stora i går. Tyvärr tycker skatorna att de är goda fast de bara blivit rosa.

Jag fick åka till veterinären i torsdags. Matte villa se att flytningarna jag har där bak bara berodde på att jag trott att jag skulle få valpar. ( Jag är ju inte parad men jag har lite konstig hormoner i kroppen). Jag fick i alla fall ligga på bänken och så tog veterinären en bild över livmodern. Bilden var helt normal och matte kände sig glad. Nu så tänker matte leta efter en snygging till mig så jag kan bli parad nästa löp.

Heffe har ju fått våteksem så Eric har rakat av honom all päls han ser inte ut som en berner längre. Fy så ful. Men han kommer  nog få en jätte fin päls sen. Hera ska också rakas men inte lika mycket. Effe brorsan har också fått våteksem på en tass och lite på höfterna. Jag tror att det är de  små pissmyrorna som startat upp det. HOT SPOTS.

Idun har tagit bilder på sina höfter så nu är matte jätte nervös igen. Hon är inne och tittar på skk flera gånger om dagen för att se om det kommit något svar.

PS. det är inte jag på bilden det är Ronja

 

26 Juli och tisdag

26. jul, 2016

Jag har inte kunnat skriva något för det har varit fullt upp. Om det varit fint väder har det hänt saker och när åskan gått så stänger husse ner uppkopplingen.

Så har har i alla fall tiden varit.

Karin med familj kom och alla oss hundar fick gå massor av extra promenader. Vi var  jätte duktiga. Så duktiga att vi kunde få bo nere hos Karin när matte och husse ska på semester, inte alla men i alla fall jag ;=).

Jag har fått gå på golfbanan det var jätte konstigt! Husse och matte slog på en liten boll vilka knäppingar. Ja ja roligt ska man väl ha även som ett gammalt par.

Åskan har varit helt galen. Men ingen av oss fem har reagerat. Kul när det blixtra och dundrar. Jag undrar varför Tor är så arg där uppe i himlen.

Jag tror att jag ska få valpar fast jag vet att jag inte ska. Jag har fixat jätte dina stora hål för att ha valparna i. Ett stort hål går nästan över till grannen under staketet. KUL kul då kan jag ju snart rymma.

Jag äter antibiotika. Jag har fått lite flytning. Det luktar inte, men jag hade lite feber. Nu är jag feber fri och tillbaks till mitt vanliga jag. Det vill säga att jag hoppar på de andra hundarna och är en liten terrorist.

I lördags kom Athena hit med sin lilla syrra Lexie. Matte och husse var som förbytta de gulla med den lilla sextonveckors bernern, så jag tyckte att det var drygt. Affi hade jätte roligt med Lexie och bjöd upp till lek hela tiden. Jag och Kasper höll oss på lite avstånd. Mormor Arven och gamla moster Ronja tala om vad skåpet skulle stå. Athena och Lexiet åkte hem vid fem tiden på söndagen. Matte tyckte nog att de kunde stanna några dagar till.

Matte letar hane till mig. Ja vill ha en riktig snygging: Stor, kraftig med friska gener.  Matte  har tänkt ta något konstigt prov på mig och Kasper och Efraim för att se om vi bär på någon gen som ökar canserrisken.  Det ska hon göra innan jag ska paras så hon ser att det blir rätt pappa till mina valpar ( Minsak canser risken)

Matte hon bara jobbar och jobbar. Tänk om hon kunde vara som vanliga människor med flera veckors semester.  Nej då! Hon blir aldrig normal.,

Tisdag den 19 juli

19. jul, 2016

Jag skrev massor för en stund sedan, men det gick inte att spara. Nu ska jag skriva lite i taget.

I torsdags åkte alla Johanssons hem och de kom Svedmyrar i stället. Kul kul. Nya som kunde skämma bort oss.

Malin tyckte att jag blivit mognare. Man kan ju skärpa sig ibland. 🙂

I fredags kom Emelie med familj. Vilket betyder att Efraim Effe kom också och då blir det liv i luckan. Kasper och Efraim får inte var tillsammans för de är som två ung tuppar.

Jag har återgott till att inta äta jag puttar bort matten hela tiden. Matte blir så orolig. Hon ger mig oxfile, kyckling mm men jag bara vänder bort huvudet. Jag ser att hon blir orolig med jag äter i alla fall inte. 

Jag kanske blir bättre om jag blir parad. Vi får väl se om jag får aptit.

I söndags åkte Malin med familj och i måndags åkte Emelie med familj. På måndags eftermiddag kom det nya. Emelies kusin Karin med familj.

Underbart nu är det nya som kan gå ut med oss och skämma bort oss.

Matte börjar se trött ut!!! Jobbar för mycket!!

13 juli och onsdag

13. jul, 2016

Vart tog det fina vädret vägen?

I förgår fick Kasper gå på en lång promenad med Husses dotter Hanna och barnbarn Marta. Orättvist!Det blev mer rättvist i går för då fick jag och Kasper följa med upp på Nipfjället. Oj vad Viking fick jobba för att hålla i mig. Kasper var snällare och drog inte lika mycket i kopplet som Hanna höll.

I dag var det Arven, Ronja och Afrodites tur att följa med familjerna på promenad. De fick åka bil till Bursjön och sen vara där på korvgrillning och bad mm. 

Kasper och jag får nöja oss med matte. 

I morse grät matte igen. Nu har ytterligare en hund sprungit över regnbågsbron Arvens bror Bilbo. Han blev 8 år och 11 månader. Det är tungt nu när mattes första kullar börjar bli så gamla att det blir små stjärnor på hundhimlen. Hon kan vara lite glad i alla fall för att de har blivit så gamla när medel livslängden för Berner är ca 6,8 år.

Vi skulle på hundträff på söndag. Den har matte ställt in. Flyttat den till den 25 september i stället. Hon vill få tag i någon som kan mycket om drag med berner.

Den 10 juli söndag

10. jul, 2016

I dag är det fint sommar väder med stackmoln på himlen. Jag och Kasper är rätt trötta efter resan till Alfta i fredags och lördags. Vi fick åka Mymlan för första gången. Lite läskigt var det. Jag ville sitta i sätet så jag kunde se ut. Så nu har matte köpt hundbälte till mig till nästa resa. Vi fick sova i Mylman också hela Mymlan skaka när vi hoppa om kring mellan bäddarna.

Kasper ville inte göra ifrån sig på kvälls promenaden så han väckte matte vid ett för att han var nödig. Matte var ute och gick med honom till kvart över tre för då först fick han ro att göra i från sig.

På lördagsmorgon kom Heffe-Erik han skulle ställa Kasper på Alfta internationella utställningen. Jag ville också bli ställd av honom. Jag fick bli ställd av honom. LYCKA.

Kasper fick ganska fin kritik full svans och lite mer ringträning. Jag fick också fin kritik men jag var lite för tunn. Jag var jätte duktig i ringen stod jätte fint och sprang fint. Nu börjar jag ju bli ganska van (; .

I dag kommer husses barn och barnbarn så det blir 11 till i huset. Hoppas det går fint nu när vi är så många hundar. Många hundar. Ja ja matte har tingat en ny valp men den ska bo på foder. Men den kommer säkert vara här någon gång då och då. Valpen är tre dagar i dag. Valpens mamma heter "Kajsa" och det gillar ju matte.