Torsdag den 18 augusti

19. aug, 2016

Vad var det jag sa! Matte skulle inte ha tid.

Hon klippte Affis klor och under hennes tassar. JA ! det var det jag visste.  Inget hund trimm. Nu är det redan torsdag och hon jobbar jämt! Emelie, Eira och Niclas har kommit. SKÖNT! För här i huset löper Arven och killarna sniffar hela tiden efter henne. Springer ut och kissar på alla fläckar där hon varit eller där någon av dessa tuppar har kissat tidigare.

Kasper han får följa med matte till jobbet.  Hur orättvist kan det bli.

Jag fick gå ut mer Emelie och Eira i dag. Jag blev dryg!!!! Var helt exalterad. Kunde inte ha benen kvar på marken utan stutsa om kring som en gummiboll. Jag blev koll tillsist men det dröjde. Jg blir ju så glad när något nytt händer.

Kasper ska få följa matte i morgon också.  Ja ja det blir min tur när Efraim åkt hem. Det har matte lovat.

Fredag den 12 augusti

12. aug, 2016

OJ oj i går var det frost.

Nu gäller det att det börjar lite varmt snart annars mognar inte , blåbär, lingon eller hallonen.

Det blir smutsigt inne också.   Våra tassar drar in massor av smuts. Matte borde klippa bort lite hår runt trampdynorna. Hon säger att nästa vecka ska hon ha hundtrim. Ja ja få se om hon hinner det hon ska ju vara på banan varje dag utom måndag och tisdag men då ska hon väl sitta på tredje våningen och bokföra .

Efraims matte kommer på tisdag eller onsdag nästa vecka det ska bli roligt. Då får jag sniffa på Eira. HÄRLIGT"! Efraim blir bara lite sur för han tycker att det är bara hans EIRA.

Onsdag den 10 Augusti

10. aug, 2016

Ja nu är det höst väder regn regn och rusk. I dag skulle det kanske bli snöblask. Hoppas inte det.

Matte bara jobbar och jobbar. Tur att Felix är här så vi har någon som bryr sig om oss. Matte är ute och letar hundpojkar till mig så det är klart vem som ska försöka bli far till mina ev. småttingar.Man vet ju aldrig om det blir något i magen.

I går plockade matte upp en hink potatis från några av våra land. Hon har sju pallkragar kvar att plocka i så det blir nog potatis diet för matte och husse i höst. Jordgubbarna blir nog inte klara i år för de är fortfarande gröna, några mognar då och då men de stoppar matte i munnen direkt, vi får inte smaka.

Matte ska anmäla oss ( Ronja och Kasper och mig till högbo) och ev. alla oss plus Efraim till Inoffar i Sveg och Ljusdal. Vi får se vad hon gör och hinner.

Jag äter fortfarande bra så jag kommer nog lägga på mig något kilo, det kan ju vara bra inför ev. parning.

Måndag den 8 augusti

8. aug, 2016

Nu har jag mycket att berätta!

Jag börja inte löpa jag bara lurades. I stället har jag börjat äta och mår gott.

I onsdags kom Reino och Eva hundarna Ella och Morbror Pitch och brorsan Efraim och dess utom fyra barn och två vuxna. ÖJ vad mycket folk och hundar.

Matte och husse åkte iväg på sin golftunering i husbilen.

Kasper och Effe är som två ungtuppar och Kasper är dryg på lilla Effe. Inte kul nu får de bo på olika plan till Effe åker om två och en halv vecka.

Arven  min mormor fäller så hon ser ut som en skabb räv men hon ska ju in i löp. Snart fyller hon 9 år och Ronja hennes halvsyster fyller åtta samma dag.

På torsdagen kom det mer folk = 3 stycken och twister en konstig hund men han gillar mig tror jag. Han har ett blått och ett brunt öga och mycket mindre än oss andra.

Kul med mycket folk men lite rörigt.

I lördag for två barn och en vuxen. Synd att Kitty åkt för hon höll ordning på oss trots att hon bara är ett litet barn.

Söndags åkte resten innan matte kommit hem. Hon jobba på golfbanan från  halv sju till arton på kvällen.

Matte bad Reino åka förbi banan för att få pussa på Pitch. Hon älskar morbror Pitch han hör ju till vår kennel.

Vid tjugoett kom husse hem han hade varit i Mora och hämtat Felix. Oj vad Ronja blev glad för hon sover ju hos Felix. Det får även Effe göra. Vi andra sover ju hos Matte och Husse.

Jag tycker att matte ska ta upp en del potatis för den ser inte ut att må så bra blasten har blivit gul. Få se hon hinner det någon gång. Hon gör ju så mycket annat.

Det känns som det är höst blåser 12 grader och regnar.

Inte kul att gå ut.

Nu slutar jag för i dag tass på er

Oj jag glömde något viktigt.

Kusin vitamin IDUN är fri i sina höfter HDaa

Så nu ska hon in i avel. Hon är ju större och har finare svansföring än mig. JA JA men jag är finare i alla fall om jag får säga det skälv.

Tisdag den 2 augusti

2. aug, 2016

I dag fyller Pitch, Eagle, Hole in one, Albatross och Birdy fem år. Det skulle även min mor göra men hon blev ju akut sjuk förra året vid denna tid. Hon hade fått i sig något som gjorde att hennes lever slogs ut.  Jag har ju min mormor kvar och hon blir snart nio år och det är ju underbart för vi har samma kemi ( lite vilda). (Hon är på bilden som är tagen den 30 juli 2016)

Matte trodde att det skulle dröja innan jag började löpa. HA HA jag har börjat och nu får hon brottom att hitta en snygging till mig. Fjorton dagar har hon nog på sig.

Jag vet att jag vill ha en norrman men deras matte kanske inte vill ha mig.

Det bara åskar och åskar inte kul. Matte kan inte jobba för hon måste stänga av internet.

I morgon kommer Eva och Reino med hundarna Efraim min bror, Pitch min morbror, Ella och Tvister ( tvister är inte någon Berner och är en lite underlig figur) Sen kommer det massor av barn= 4 och ett antal vuxna.

Matte och husse rymmer! De ska leka med den där lilla bollen igen.

Hoppas jag inte luktar för gott för då kan det bli lite rörigt mellan Kasper och Effe (Efraim).

Matte väntar på mina valpar för att sätta ut en litenvalp på foder.  SKÖNT.Då blir det någon från mig kvar.