Måndag den 19 September

19. sep, 2016

Hösten var på väg men den kom inte istället blev det sommar igen. Varmt och fint väder.

Nu  har jag varit slarvig och inte skrivit så mycket. Det har varit för fint väder. Jag får väl skylla på det. Matte har jobbat och jobbat och husse har spelat golf. I fredags kom min bror Efraim med sin familj. Det blir alltid lite jobbigt för Kasper när han kommer för då får de inte vara ute samtidigt eller vara på samma våningsplan. Efraim tycker att det är jobbigt han också för när han är nere själv blir han stressad. Den lilla syrran han fått som är fem månader nu är fantasiskt snäll glad hela tiden  och så luktar hon så gott. 

I lördags var jag, Kasper och Ronja i Sveg på en in off utställning. Kasper fick för sig att inte villa bli tagen på och så sprang han jätte fult. Han som kan springa så fint. Jag var inte så intresserad av domaren men jag sprang fint och fick jätte fin kritik. Ronja hon fick bäst kritik men om jag varit mer kontaktbar skulle jag vunnit över Ronja sa domaren. Ronja blev Bir och Kasper Bim sen blev Ronja BIG och BIS veteran. Hon var lite för rund tyckte domaren.

I går var matte, Emelie, Eira, Effe occh Ronja på långpromenad. De var runt på mattes svampställen och titta till svamparna. Matte plocka inga utan hoppas att de ska växa till.

September 10 lördag

10. sep, 2016

Höst kyligt och i går regnade det. 

Jag fäller och fäller så gör även Kasper så om Matte städar ser det lika dant ut på golvet bara efter några timmar.

Matte fortsätter att leta en fin hane till mig hon vet vem hon vill ha men har inte fått ja en av den som fött upp honom än.

Jag har börjat äta igen. NU äter jag upp min portion sen går jag till Kaspers skål och ser efter om han sparat några kulor till mig. Oftast ligger det några kulor kvar.

Jag sitter ofta på altanen så jag kan skälla på alla som tror att de får åka bil eller gå utanför vårat hus.

Nästa lördag ska vi på utställning igen, fast denna gång bara på inoff. För att träna!

Husse spelar golf som vanligt och matte försöker få lite bokföring gjord. Trist tycker vi!

 

Tisdagen den 6 september

6. sep, 2016

Nu har det åter blivit lungt i huset. Arwen har slutat löpa och alla får nu röra sig fritt i huset och på gården. Arwen försökte flörta med Kasper men han tyckta att hon inte lukta något gott längre.

Jag och Kasper och Ronja var i Högbo på utställning i söndags. KUL KUL en jätte snäll domare han tyckte att jag var fin. Sa inget om  min höga svansföring. Fast jag var duktig på att dölja det denna gång. GOOD tailset! Ja ja.

Ronja fick CK kul för henne och matte. Kasper fick excellent precis som jag fick.

Det skulle vara fint väder men det var det inte. Matte frös och det gjorde även Eric och Husse. Tänk att husse var med dena gång. Det var roligt eftersom det gick så bra för oss. Vill någon läsa bedömningen står den på utställningsidan.

Matte plocka en och en halv hink potatis i går. Nu är det bara mandelpotatisen som är kvar i jorden. Husse har börjat plocka lingon. Han måste ju plocka ca 50 liter för det äter han på ett år.

Vi ska ställas igen den 17 september kul. Kasper behöver öva för han gillar inte domarnas händer.

Matte letar en snygging till mig så jag kan få para i november. Få se vad hon kan hitta. Hon har fått några ja fast hon letar vidare.

28 Augusti 2016

28. aug, 2016

I natt var det frost nere i byn. Matte jobba på banan och kasper fick följa med. Han är ett drygskåp just nu. Piper hela nätterna och pussar på matte hela tiden. Det är ju inte hon som löper. Mormor Arwen har väl snart löpt färdigt och då går vi tillbaks i vanliga vanor igen. SKÖNT:

Matte och husse fryser så de tänker basta. Vi som har päls tycker att det är ganska skönt. Katterna dom har ju massor med päls men de tycker att det är för kyligt ute och ligger i sängarna på övervåningen nära varandra och myser. Tur att man är olika!

Få se hur nästa vecka blir! HOPPAS på fint väder så trädgårdsgrönsakerna blir klara.

24 augusti

24. aug, 2016

🙂Grattis mormor och gamla moster. Ni fyller ju 9 respektive 8 i dag.

Matte har lovat något gott men jag har inte fått något än. Hon måste nog ner till affären först. Jag vill helst ha pasta men bacon och ägg. Det tror jag inte det blir. Hon väljer säkert något som födelsedagshundarna tycker om.

I dag har hon varit ur tråkig suttit på sitt kontor mest hela dagen. Löner mm måste hon fixa. Inte kul för oss fyrbenta. Husse spelar golf som vanligt.

Brorsan Kasper har det lite jobbigt för mormor luktar jätte gott. Han får sova i valprummet med Ronja och matte ett tag tills Arwen slutat löpa. Men då börjar väl jag.

Matte har inte hittat någon hane än som hon vill ha. Vi får väl se vad hon kommer upp med.

Hösten är här och set börjar bli masor av gula löv på björkarna. Sommaren bara försvann. Typisk!