Fredag den 21 Oktober

21. okt, 2016

Nu är det jobbigt för matte igen.

Arven tror att hon ska ha valpar. Hon gör stora hål i marken ute, inne så river hon sönder det hon kan och bäddar sönder kuddar och täcke mm  i matte och husses säng. Hon är dyr i drift säger matte. Matte blir alltid lite orolig innan hon har fått klart för sig att Arven tror att det ska bli valpar. Hon tror att Arven har ont någonstans för hon är så gammal.

Nu får hon ligga i soffan så matte kan se så hon inte river och bäddar sönder fler saker.

Husse är på sista eller näst sista golfrundan för säsongen. Han växlar mellan skidor och golfklubbor.

Torsdag den 20 oktober

20. okt, 2016

I dag har vi fått klorna klippta och pälsen klippt under tassarna. Jag tycker det är ganska ok. Men syrran Afrodite "affi" gör det inte. Hon drar tassarna till sig och gillar det inte. Hon den stackarn fick dess utom öronen tvättade. Matte trimma bort jätte mycket hår som filtat till sig bakom affis öron också så hon fick sitta länge under luppen. Kasper var den som kom lindrigast undan för matte hade trimmat honom förra veckan.

Matte går och torkar mig i rumpan för att se om jag börjat löpt. Hon får nog vänta lite till. Det är väl bra om jag dröjer lite så att valparna om det blir några kommer en bit in i januari. Hon är rädd att det blir parning när hon ska masser på träninglägret för vasaloppet eller när hon har arbetshelg med golfklubben. Jag ska försöka att inte pricka just dessa dagar med mitt höglöp.

Matte hade frågat på en hane som bodde lite närmare oss tidigare. Hon fick svar först idag men det gör inget för hon hade ju redan utsett hane till mig. Jag hoppas att den hon utsett är lika snygg som min bror Kasper för han har blivit en snygging förutom att han inte har så snygg svans. Lite snålt tecknad är han också men det gör ju bara att han blir finare i mattes ögon. :)

Kasper på bilden intill ligger gärna hos matte i sängen på morgonen, Jag och mormor Arven ligger mest hela nätterna i husse och mattes säng. Affi hon hoppar upp när matte vaknat.

 

Onsdag den 19 oktober

19. okt, 2016

Nu är det tråkigt väder! Vi fyrbenta måste torka tassarna när vi går in och katterna får stanna inne.

Matte har jobbat och jobbat. Nu är hon äntligen klar med den där bokföringen för denna gång och hon är bra slarvig ibland, hon skicka bokföringspappren till en annan kennel, dit skulle de inte :). 

När hon är klar med att sitta vid skrivbordet ger hon sig på oss och börjar borsta och kamma. Det är inta alla av oss som gillar när hon kommer där med kammar som luggas mm.

Husse har redan börjat åka skidor. Det gick fort att byta klubbor mot stavar och skidor. Han har redan åkt över två mil.

Nu har äntligen matte beslutat vilken som jag får para mig med. Men hon tänker inte berätta förens det är gjort. Jag har ju inte börjat löpa än så det dröjer innan vi tar oss ner över. Hon har redan fått en del förfrågningar på mina ev. valpar. Det är ju bra för husse är rädd för att matte behåller alla. Hon har ju lite svårt att låta småttingar flytta här i från kenneln.

I dag ska hon ringa och se om vi kan få låna ett ridhus och träna utställning i den 6 november. Det skulle vara bra för både mig, Kasper, Efraim och även för Ronja som redan är duktig på att springa i ringen.

Fredag den 14 Oktober

14. okt, 2016

Vilket underbart väder. SOL, kyla och fantastisk luft!

Jag gillar hösten det är så skönt i luften och man slipper flåsa av värmen. Jag fortsätter att äta bra. Jag tror att det är för att jag måste lägga på mig några kilo om jag tänker bli med valpar. Matte har fått ja på en fin kille. Få se om det blir han som blir pappa till min valpar om det blir några.

Jag saknar min Effe. Jag har ju Kasper här hemma men han är så mycket lugnare och busar inte på samma sätt som Effe.

Matte sitter och bokför somvanligt och husse tar sig en runda på golfbanan var dag.

Jag tror att matte mycket hellre vill leka med oss. Hon säger att bara hon är klar så ska vi få massor av bus.

Kasper och Ronja med Pitch och Ella 1 oktober

11. okt, 2016