Lördag den 5 November

5. nov, 2016

Det är jätte mycket snö! Jag fäller massor av täckhår. Äter massor också. Det har aldrig hänt förut att jag är så hungrig hela tiden. Så nu ser jag ut som alla andra Berner.

Matte har tänt ljus idag och ställt fram Saga, Tindra och Tjorvens unor på spisen. Vi fattar inte varför och unorna luktar så konstigt.

Jag tycker att matte latar sig! Hon sitter vid den där svarta prylen och skriver och läser. Sen går hon iväg och är borta många timmar och kommer hem och är jätte trött i sina armar.  Vi för ett himla liv när hon är borta så husse tänker skaffa sig proppar till sina öron. I går var han jätte arg på Arven hon skällde hela tiden tillsist fick hon inte vara med oss andra. Hon fick gå in i sovsrummet. Då blev hon tyst och säkert jätte sur.

Idag ska matte bara gå iväg en kort stund säger hon.

Onsdagen den 2 November

2. nov, 2016

I går fyllde Afrodite, Hera, Hefaistos, Athena och Artemis sex år. Matte var jätte glad att alla är pigga och glada hundar.

Vi fick massor av snö i går 3 dm. Helt underbart! Jag vill inte gå in utan bara vara ute i snö och rusa runt. Kasper och jag jagar varandra så snön yr.

Matte tror att jag ska börja löpa snart för nu tappar jag massor av täck hår. Jag kommer snart se ut som en skabb räv. Jag vill inte tappa för mycket nu när det är kallt och snö,dessutom vill jag ju inte vara för ful när jag ska träffa min parningspartner.

Husse åker runt i spåret och nu har de fyra mil spår här uppe. Jätte mycket för att vara 2 november.

Fredag den 28 oktober

28. okt, 2016

Husse åkt ner till Mora vid 8 tiden i morse med huset på fyra hjul . Det var jätte halt. Huset hade bara sommar däck. Nu är huset i alla fall på plats i Mora för reperation mm. Husse åkte vidare för att byta till vinter hjul på sin Saab hos den bästa däckfirman Däckshopen i Sandviken.

Husse passa på att spela säsongens sista golfrunda.

På hemvägen åkte han förbi Sundborn och träffa Johan (hans son som är hemma från USA)

Matte har kokat mat hela dagen åt oss. Tyvärr blev det stopp i avloppet av allt fett från köttet.

Matte arbeta flera timmar för att få loss pluggen av fett.  DET gick.

Vi älskar buljongen och köttet. Bara vi inte blir lösa i magen av allt det goda. Vi måste äta ganska mycket  för det är fullt i alla frysar. Matte ska göra julkorv i morgon så det måste finnas plats till den.

Torsdag den 27 Oktober

27. okt, 2016

Snart November! Mörkare och mörkare. Men det gör inget för då är matte mer med oss.

I går fick jag en fin present av Lisbeth E.. ett halsband som hon fått av en dam som hette Eva D.. Eva D har haft Berner kennel för längsedan (jag tror den hette Örberga)  och hon är farmor till  Carolina of Ugglas. 

Vilken ära för mig att bära detta halsband. Jag har lovat Minna som är född här på vår kennel att få låna det någon gång för hennes matte har hjälpt Eva D på  hennes kennel.

Tänk vad värden är liten.  Mattes första berner Kajsa Kavats syster kom också till en familj som var goda vänner med Eva D. Och inte nog med det Minnas matte hade ett barnbarn till Kajsa Kavats syster som bodde på Rockelsta slott. Hängde ni med?? "Odde"

Matte har fått renavfall från slakten av renar så nu kokar hon mat till oss. Först tyckte jag inte om renköttet men nu står jag gärna i köket och får mig en liten bit då och då. De andra här på vår kennel älskar maten matte kokar.

Tisdagen dne 25 Oktober

25. okt, 2016

Var ska jag nu börja med dagens blogg.

Söndag! den 23 Då ringer Hefaistos "Heffe" husse för at Heffe inte kunde få med sig bakkroppen. Bakbenen ville inte bära honom och han ville inte röra sig eller dricka. Det hade blivit så på bara några timmar och värre och värre blev det. Eric var jätte orolig och ringde även veterinären i Norge men det var fel veterinär som var jour det var han i Trysil. Så Eric fick vänta tills måndag morgon. Matte var också ledsen för hon trodde det värsta. Men det kunde ju vara en nerv som låg med tryck. På måndag morgon beslutar Eric att åka till Veterinären i Norge och matte vill träffa Heffe innan han åker dit i falla att det skulle vara något mycket alvarligt. Så  matte åkte för att få pussa på Heffe på Ica parkeringen 7.30.  Väl framme hos Veterinären var Heffe nästa helt normal i bakstället. Röntgen togs Ann-Chatrine hon klämde och kände. Heffe rygga lite när hon kom uppe på ryggraden det var allt.  Lite kortison och en billig nota på  700 kr för röntgen, 45 minuters undersökning och  kortison av de bästa veternärer som finns. Eric var så lycklig, det var Heffe också de åkte raka vägen till Erics Mormor som stekte plättar åt Heffe.  VILKEN LYX.

Matte fortsatte ner över för hon skulle få behandling och så skulle hon gå igenom lite produkter. Hon tog mormor Arven med sig för Arven är så skendräktig att hon bara bäddar sönder allt och biter sönder allt.

Matte åkte förbi Effe och Eira  på vägen. Effe tyckte Arven lukta så fantastiskt gott men han fick sig en morr av sin mormor berätta matte. På hemvägen åkte hon dit igen.

I dag har matte varit så irriterad. FY då. Alltid är det jag som får på moppe. Jag känner när hon är på det humöret och då blir jag som en trotsig tonåring och hon blir mer irriterad. Inte bra för någon av oss.

Hon är irriterad på andra människor!

Jag äter och äter. Tänk att det plötsligt är så gott med mat.