8 december

8. dec, 2016

Nu löper jag ordentligt. Jag och Kasper får inte vara på samma plan och inte vara ute samtidigt. I går fick jag följa med matte till Mora. För en gång skull gick det bra att åka bil. Jag flåsa inte hela tiden. Vi var borta hela dagen. På hemvägen åkte vi in till Hera och Heffe. Dom två blir heltokiga när matte kliver innan för dörren. Hera vet inte hur nära hon ska komma. Hon försöker krypa in i matte.  Jag fick  gå på promenad med Marika och jag var jätte duktig tyckte Marika. " jag börjar ju bli stor så man måste ju uppföra sig"

I dag var vi över till Norge hos den bästa veterinären som finns. Hon tog prog. prov som vi får svar på i morgon. Sen gjorde hon ett utstryk. Utstryket sa precis som matte trodde att det blir en lugn helg och parningen blir i början av nästa vecka.

På natten får jag sova med matte och Ronja i valprummet. Ganska skönt att ha en stor säng för bara matte och oss två hundar.

Första december

1. dec, 2016

Nu snöar det igen!

Jag har börjat löpt! Kul kul. Matte  har kontaktat Tommies matte så nu blir det Norge resa om ca 14 dagar. Kasper tycker redan att jag luktar intressant.

På fredagen den  9 åker nog vi till Norge och gör progprov och utstryk.

Matte är så glad men husse tycker at jag löper fel tid. Vill att jag skulle hålla mig till januari, februari.

LYCKA snart ska jag bli vuxen tik. 

Måndag dne 28 november

28. nov, 2016

Matte går och väntar på att jag ska börja löpa. Det gör jag med. Konstigt att jag inte gör det. Jag löpte i början av maj och det är ju sex månaders sen. Det kommer väl.

Jag är lite vild och busig. Matte säger att hon aldrig haft en berner med så mycket muskler. Jag har inget fett bara muskler och är minst men stark som en björn säger matte.

Vädret är konstigt, ena dagen att massor av minusgrader och snö och nästa dag blåst och regn. Vi har i alla fall massor av snö kvar att busa i.

Katten Ronja gjorde något konstigt i går. Vi hörde en krasch nere från botten våningen. Matte sprang ner och där var Ronja och vingla omkring. Hon kunde bara gå några steg sen trilla hon. Hon verka inte ha ont sa matte men hon var helt ostadig på benen. Ronja stanna där nere under natten kom inte upp. Matte hämta henne i morse och lyfte upp henne till matskålen. Hon åt lite och drack lite vatten. Trilla om hon vände sig om. Matte har pratat med Ann-Chatrin som är veterinär. Hon tror att Ronja har gjort illa sig i nacken. Nu ska Ronja få medicin.

I dag har vi 3 minusgrader och mulet. Ingen blåst.

 

Lördag den 19 November

19. nov, 2016

Helg igen. Matte håller på att göra adventsfint. Det tar ju lite tid för henne. Hoppas det blir klart till nästa helg för då är det advent.

Det snör och snöar! Jag har slutat äta igen. Mat luktar inte gått så nu är det nog massa hormoner igen, som springer om kring i min kropp. Jag kanske ska löpa vem vet :). Ronja har hållit på att väcka matte varje natt mellan 3 och 5 hon skäller och skäller tills matte går upp och lägger sig i valprummet. Då först blir hon tyst och lägger sig tillrätta bredvid matte i sängen. Ronja är ju lite egen. Hon vill inte ligga med oss andra inne hos husse och matte utan ligger själv i soffan tills hon börja skälla för att matte ska vakna.

Katterna har också fått för sig saker. De har börjat göra sina behov på andra ställen än i kattlådan. Matte tror att de är för gamla för att gå upp för trapporna till kattlådan. Så nu har de fått en kattlåda till längst ner. Birk är lite busig han hoppar upp i fönstren och petar ner krukorna på golvet så de går sönder. Alla katterna ska ut varje morgon de står och jamar tills matte släpper ut dem men de vänder nästan direkt när de känner den kalla snön under tassarna. Tänk att de inte kan fatta snart att det är vinter och de är bäst att vara inne om man är katt.

Jag vet att matte väntar och längtar till Norge resan. Husse han tycker nog att jag ska stanna hemma. Valpar i början av året inte kul tycker han. Matte  och jag tycker i alla fall att det ska bli roligt. Jag vet ju inte hur det blir att få egna valpar jag har ju bara lekt med Athena och Heras valpar. De gillar jag ju! Tänk om det inte blir alls som jag har tänkt mig. 

Nu ska matte sitta och jobba igen och jag får ligga med de andra nere hos husse i soffan. Kasper han ligger ute på bron och tittar på fåglarna.

Torsdag den 17 november

17. nov, 2016

Vilket väder vi har. Underbart! Jag vill bara vara ute hela dagarna. Jag och brorsan Kasper älskar snö.

Matte har visat mig vilken hane jag ska få para mig med om jag nu vill det får vi se. Jag  har ju inte börjat löpt än. Vi ska i alla fall åka till Norge. Det blir tredje gången matte har valt en norrman. Min hane heter Tomie. Han är fin säger matte. Sen har han bra gener vilket är viktigt säger matte.