Tisdag den 27 december

27. dec, 2016

Oj oj här händer det saker. Arven tyckte att inte bara jag skulle löpa så hon börja också den 19 december. Så nu är vi två som löper jag på väg att sluta och Arven har just börjat. Stackars kasper han har det inte lätt. Det luktar ju så gått här hemma. Matte tycker att han sköter sig riktigt bra trots alla lukter. Han får gå ut och när vi går in och tvärt om. Han sover med matte och Ronja och jag får sova med husse, Arven och Affi. ( Arven får ju alltid massor av mjölk när hon har varit skendräktig. Det kan ju vara bra om jag får massor av smått då kan ju hon hjälp till som de gör i vargflockar)

Rörigt blir det!

Den 23 kom brorsan Effe med familj. Så nu har vi två hanar som vill para sig och ännu mer logestik. Det fungerar skapligt med alla som ska in och ut och på olika våningar. Jag har slutat löpt och nu ska väl äggen ha fastnat om det blev några som blev befruktade.  Jag äter ganksa bra och går gärna i de andras skålar också.  Matte tittade på mina bröstvårtor innan jag blev parad och nu idag var hon där och titta igen. Hon vill att de ska bli mörkt rosa. Vi får väl se. Jag kommer inte skvallra. Hon måste upptäcka själv om jag väntar smått. 

I går kväll sent kom Tilda med familj. Så nu är det ganska fullt i huset. Matte skulle jobba i dag men hon har passat på att få rygg ont för tre dagar sedan och i går insjukna hon i förkylning och feber. Hon  kunde väl vara ledig utan att vara sjuk. Nu är hon ju riktigt tråkig.

Hon tänkte i alla fall göra lite nytta och skulle batala räkningar på internet. Det gick inte alls för då fungera inte banksidan. Ja ja så kan livet vara för de tvåpbenta. Vi med fyra ben får ju bara njuta av livet.

Våra katter börjar bli ganska skralltiga säger matte. Ronja går med huvudet på sne, Birk smal som en sticka och är stel i baken och mamma Mio är rund och trind men går som en äldre dam. Matte är orolig för att Birk har fått njurbesvär som är vanligt på kastrerade han katter.  Hon säger att hon ska avmaska alla tre för att se om Birk och Ronja kan lägga på sig lite vikt.

Fredag den 16 december

18. dec, 2016

 Matte packade in mig och en resväska och prylar till mig i bilen klockan 9 på torsdagsmorgonen och startade vår färd till Elverum i Norge.  När vi kom ner till Idre by och matte skulle tanka var det 22 minusgrader. FY då. Lite väl kyligt. Hoppas det inte är lika kallt när vi ska träffa min blivande pojkvän.

Vi var framme i Elverum vid 12.00 tiden och jag fick änligen träffa Tomie. Vi blev kära på direkten och jag ställde upp mig nästan på en gång. Jag är lik min mamma och gammelmormor som var duktiga på att para. Mormor var också duktig men inte som mig sa matte. Jag bara stod där så snällt sa inte ett knyst. Tommie var så försiktig, en gentleman. Vi träffades två gånger på torsdagen och en gång på fredagen. På torsdags kvällen var det månsken precis som när Lady och Luffsen träffades. det blir säkert små månskensvalpar.

Konstigt jag känner mig så mycket mognare.

När vi kom hem på fredagkvällen ville jag fortfarande para mig och var på Arwen och flörta hela tiden och hon flörta med mig. Vi hade fått en gäst hemma han hette Anders och jag fatta tycke för honom. Gick direkt till honom och vifta på min långa svans. Förut tyckte jag inte om när det kom nytt folk i vårt hus. Men nu är det jag som springer fram och är gladast.

Tisdagen den 13 december

18. dec, 2016

Matte fick provsvaret på mitt progvärde i dag. Det som togs igår. Det var bara 10. Konstigt tycker jag för jag vill bara para mig hela tiden med Arwen och Kasper är så ledsen för att han inte får träffa mig. han gnyr och gnyr. matte hade ju tänkt dra till Norge i morgon onsdag men det gör hon inte utan väntar tills torsdag.  Stackars mig och Kasper som är så kärleks kranka. En dag till av pipande.

Minna har varit tärna idag med glitter om halsen. Tänk om vår matte kunde pyntat oss också. Men hon glömmer att det är Lucia idag och missar Lucia morgon på TV. Kanske var tur det för hon är så blödig och brukar sitta och gråta för att hon tycker att det är så stämningsfullt. 

Måndag den 12 december

12. dec, 2016

Nu har jag varit hos vet. i Norge igen. Hon säger onsdag som parningsdag precis som matte.

Kasper tycker tt jag luktar jätte gott och jag börjar gilla honom också så nu är det viktigt för husse och matte att se till så att vi aldrig är på samma plats.

Solen strålar och det är 19 minus i byn och här uppe är det bara 10 minus.

I dag ska matte göra det mesta som måste göras så att vi kan åka till Norge på Onsdag morgon eller i morgon kväll.

Tass på er alla!

Söndag tredje advent den 11 december

11. dec, 2016

Prog.värdet låg bara på 4. Vlket borde innebära att jag ligger på ca 15 i dag. Vi kommer ta ett nytt i morgon. Hoppas jag har stigit så att det äör dags att åka på tisdag kväll.

Det har snöat ändå mer och husse måste ut och skotta igen. Fåglarna äter och äter de behöver massor av mat denna årstid. Det är nog bara  vi som matar dessa småttingar. Ekorrarna samsas med fåglarna om maten. Affi älskar att sitta och titta på ekorrarna och vill gärna gå ut på altanen och jaga dem.

Matte har börjat handla julklappar. Få se om hon får tag i allt innan jul.  Hon måste nog ringa runt för att höra om det är något som barnbarnen önskar sig.