Lördag den 7 januari

7. jan, 2017

Matte och husse tog sovmorgon. Skönt tyckte vi alla med fyraben. Alla fem ville vara i deras säng. Det blev lite vältrångt.

Kasper går och luktar mig i baken och ser mycket frågande ut. Han undrar nog varför jag inte luktar som vanligt eller som jag gör när jag löper. Matte tycker det är jätte bra, för då tror hon att jag har valpar i magen. Hon tog ett band i går och drog det om min mage på två ställen. Hon sa att hon ville ha ett utgångs mått. Ja ja Smal var jag 69 cm på ett ställe och 61 på  ett annat. Vi får väl se om ett par veckor om det har ändrats. Matte fjäskar för mig. Jag får massor av god mat. Råa äggulor både morgon och kväll. De andra tycker nog att matte fjäskar för mycket.

Matte hade tänkt ta sig ut i backen idag. MEN DET BLÅSER! Vilken feg tant hon blivit. Få väl se om hon får på sig skidorna

Fredag den 6 januari

6. jan, 2017

Snön kom! Ca 15 cm ny snö. Kylan kom också minus 18 grader i går morse. Nere i byn var det minus 29.  I dag fredag har det blivit lite mildare bara minus 10 här på fjället men fortfarande minus 29 i byn.

Matte är så nyfiken. Hon smeker min mage och tittar på min bröst vårtor men jag avslöjar inget varken valpar eller inga valpar.

Heidi hörde av sig i går. Matte svara i morse att hon inte vet varken till eller i från.

måndag den 2 Januari 2017

2. jan, 2017

Strålande väder men ingen ny snö. Vi vi vill ju ha massor av ny snö att hoppa i. Det sägs att det ska komma i natt eller i morgon.

Nu har husse sjuknat. Det här huset liknar en sjukstuga! Alla var sjuka mer eller mindre förra veckan utom husse.

Matte började jobba i dag, halvdag. Det räckte för sen kom hon hem och var jätte trött. I morgon jobbar hon halvdag också men sen blir det som vanligt igen.

Hoppas jag får pasta i kväll. Jag är ju lite illamående. Är det valpar i magen eller är jag bara skendräktig. VEM VET. Matte tittar på mina tuttar då och då. Hon hoppas väl av hela sitt hjärta på smått. Det gör jag med. Mormor Arven har börjat morra åt mig. Hon vill säkert inte att jag ska få några valpar eftersom hon är alfatiken här hemma. MEN DET BRYR JAG MIG INTE OM. Jag är ju en kavat tik.

Titta på snyggingen på bilden det är min bror Efraim kallad Effe. Han blir bara snyggare och snyggare. Han borde peta i sig lite mer mat så att han blir lika kraftig som broder Kasper. han är även på bilden från i går.

 

NYTT ÅR 2017 1 Januari

1. jan, 2017

Nytt år och det smällde massor natten tills idag. Det började redan vid sen eftermiddag i går  och sluta några timmar efter 12 slaget på natten.  Tänk att männikorna ska tycka det är roligt att förstöra pengar på detta vis.

Matte ringde och hörde hur det gick för Pitch som inte gillar smällare. Han mådde pyton och skakade. Nästa gång det blir smällare ska matte se till att han får utskrivet Sileo som är ett nytt preparat för smällrädda hundar.

Jag, Kasper och Efraim bryr oss inte om smällare.  Tur är det men det kan ju ändras om någon smäller bakom våra ryggar. Så blev det för Arven för några år sedan hon fick en smällare bakom ryggen. Nu gillar hon inte smällar. Hon är inte jätte rädd men hon villl inte gå ut. Ligger inne i sovrummet.

I dag mådde jag lite illa och ville inte ha maten. Undrar om det är ett gott tecken.

Torsdag den 29 december 2016

29. dec, 2016

Nu redan torsdag. Matte är fortfarande vissen som en kokt spagetti.

Här händer det saker! På tisdagskvällen vid 23 tiden hörde vi hundar att det var något på tok. så vi börja skälla som galningar. Matte och Emelie försökte få oss tysta men vi sluta inte. Då titta de ut och såg en rött ljus vid staketet ovanför huset. De öppna dörren till altanen och hörde de vi redan hört några som prata och höll på att ta sig över staketet. Vilka knäppgökar. Det är ju hönsnät ovanför staketet så vi inte ska kunna hoppa ut när det är mycket snö. Det brydde de sig inte om de rev ner nätet och bröt av några pinnar för att komma över. Damen som var med de två herrarna behövde deras hjälp för att komma över. När Emelie fråga vad de gjorde på vår tomt svarade det bara vresigt. Då sa Matte och Emelie att de måste försvinna annars skulle de släppa ut oss. Matte och Emelie klädde på sig och tog med sig Effe i koppel. Då hade två av dem kravlat över staketet mot vägen och dragit ner de hönsnätet den tredje tog den normala vägen trappen.  När matte och Emelie kom ut med Effe, skrek dom att Matte och Emelie var dåliga hundägare och att de skulle skjuta oss och sticka ut ögonen på oss. Tänk om vi varit ute när de kravlat in på vår tomt. Då hade det blivit sylta av dessa tre inkräktare.  

Effe med familj åkte i dag så nu blir det lite lugnare. Arven höglöper men är inte så intresserad av att para sig med Kasper. Tur är väl det! Stackars brorsan Kasper förstår inte att Arven är hans mormor och vill gärna para sig.

Om jag bär på smått är de 2 veckor nu!  Bara sju veckor kvar 🙂