Söndag den 22 januari

22. jan, 2017

Nu har matte gjort massor av släktforskning. KUL KUL

Mina valpar (om jag nu har några) blir släkt med Ronja Rövardotter här på kenneln. Hennes farfar hette Indien Hill´s heir to the thron. Och det heter även fars fars fars far till min valpar. Hur lät det där.  ja ja så är det i alla fall.

Matte hade en hund förut som har flyttat som hette Lad´s Hetta hon är också med i släkten. Just nu är hon hemma här och kallas Ella. Pitch är också hemma nu. Jätte kul med så många berner i huset. I går var även Athena och Lexie här.  9 hundar under samma tak. Ella och Athena hyser lite agg till varandra så de fick inte vara på samma ställe.

Jag är fortfarande en liten odåga tycker husse och även Reino. Jag flyger ju på alla andra så fort jag är ute först. Dom grälar på mig men det bryr jag mig inte om.  Jag ska ju visa vem som chef här på gården.

Jag har inte ökat så jätte mycket i om magen lite har jag i alla fall ökat.

Onsdag den 18 januari

18. jan, 2017

I måndags fyllde Idun och Balder alias Paddy två år. Idun här ju till kenneln men bor på foder hos Andreas och Annele. Idun ska ju in i avel hon är fri både fram och bak men har inte varit på någon större utställning än. Hon måste nog öva en hel del först.

Jag har börjat lägga ut på magen mellan de ställen som matte mäter på. Så nu tror även matte att jag väntar smått. Vi får väl se jag är ju snart fem veckor på väg och gått mer en halvvägs.

Matte har massor att göra med golfklubben.  Få se hon klarar av allt. Sen ska ju hon ordna Berner träffar också. Ja ja hon tar då på sig lite väl mycket.

Söndag den 15 januari

15. jan, 2017

Strålande väder! Det har varit tre nätter med fantastiskt månsken.  Sist när jag såg månsken var när jag parade mig med Tomie.

Jag tror fortfarande att jag är dräktig. Matte hon går där och funderar mäter mig på två ställen tittat på mina bröstvårtor. Hon är ängslig för att jag inte gillar hundmat, hon tror att jag äter för lite. I morgon hoppas hon att det ska komma mat till oss. Hon har beställt några olika sorter av valpfoder till mig. Om jag nu skulle vara dräktig.

Kasper blir bara snyggare för var dag. Matte går om kring och säger det hela tiden och då blir jag svartis och kryper nära och vill att hon ska prata så där fint med mig och krama på mig. Ingen av de andra tikarna får vara nära matte för då kryper jag i mellan. På natten ska jag sova närmast. Helst på  mattes huvudkudde. BORTSKÄMD nej då 🙂.

Onsdag den 11 januari

11. jan, 2017

Det snöar!

Jag tror att jag väntar smått! För jag har ökat några cm runt magen.

Söndag den 8 Januari

8. jan, 2017

Fint väder! Bara tre minusgrade ingen blåst.

Matte tog sig ut i backen i går men hon kände att hon inte var helt frisk än. Hon sa att hjärtat kändes. Husse sitter vid tv och tittar på skidor. Han är ju fortfarande krasslig.

Än så länge så ser det inte ut som några valpar i magen men det är ju bara 23 dagar på väg av 63. 40 till TO GO!

Kasper börjar vara lite olydig och kommer inte in när matte eller husse ropar på honom. Han gillar ligga ute och skälla på alla grannar och hundar som vågar sig förbi vårt hus. Typiskt hane! Stor är han ju också så det är inte bara och dra in honom.

Matte ska ner till jobbet igen i dag. Tänk om det kunde vara som i går en ledig dag för matte. Vi tycker om när hon är ledig så vi kan mysa mm mm.