Måndag den 27 februari

27. feb, 2017

I morse snöa det och nu klockan kvart i fyra lyser solen från en klarblå himmel. Så vackert!

Matte har varit kontakt med flera kennlar och det är fler än jag som går tomma. Konstig värd.

Det är tyst nu i huset när det inte är massor av barn och vuxna här det känns tomt på någotvis. Matte får inget gjort, nu när hon har massor av tid. I morgon börjar hon ju jobba tidigt igen och kommer sent hem.

Mormor Arven har lugnat ner sig lite och har inte bäddat sönder något de senaste dagarna inte gjort något nytt hål i trädgården bara förstorat de gamla. Matte och husse underar vilket typ av träd de ska plantera i de stor hålen.

Nos sniff på er!

Söndag den 26 Februari

26. feb, 2017

Vilken vecka! Vi har haft fullt hus. Mattes son Daniel med familj har varit här och Emelie, Effe och Eira var här förra helgen. Ella och Ronja har sovit ihop hela veckan så vi har haft mer plats i sängen hos husse och matte.

Som vanligt får Kasper och Ronja gå på långpromenad med korvgrillning och inte jag. Konstigt att det alltid är så. Jag är för busig!

Mormor Arwen gör fortfarande jätte hål i trädgården. Nu ser det ut som ett månlandskap.

Matte är ledig i dag. Hon tog sovmorgon, vilken latmask! Hon njuter av att göra ingenting.

Torsdag den 16 februari

16. feb, 2017

Nu har jag hämtat mig från choken!

Mormor Arwen tror fortfarande att hon ska ha valpar. Hon är helt galen! I lördags eftermiddag bädda hon sönder mattes nya mumin påslakan. Det var bara strimlor kvar. I söndags tog hon nästa påslakan och i måndags tog hon mattes dunkudde. De var dun i hela huset och vi Berner var vita av dun. Stackars matte vad hon blev arg. Hela våran gård har Arwen gjort massor av 1 m stor djupa hål i hon tror väl att hon ska föda ute fast hon inte är parad. Hon ville inte att jag skulle få valpar därför började hon säkert löpa samma dag som jag blev parad. Hon ville inte stiga ner från tronen.

Här hemma har det varit sorg. Birk har varit jätte sjuk under några månader och var inte mycket till stor han katt längre. Han var jätte smal vägde säkert inte mycket mer än ett 1 liter mjölk. Han fick somna in i mattes knä i söndags. Han var nog glad för att få springa vidare för han spann hela tiden tills han sprang vidare. Fast matte har det jobbigt. Hon saknar hans morgon hälsning. Nu har Ronja occh Mio börjat göra lika som han på morgonen. Skönt för matte. 

Kommentarer

Lisbeth

26.02.2017 11:40

lördagen den 11 februari

11. feb, 2017

Jag var hos veterinären i går. INTE KUL! Jag hade inga valpar i magen. Jag hade bara blivit rundare. både magen och bröstkorgen har blivit bredare (10 cm på båda ställena) och jag väger två kilo till.

Matte blev jätte ledsen jag också. Nu är jag ju inte alfa tik längre.

I torsdags kom Effe det är roligt. Eira släpper mat på golvet och de gillar vi hundar. 

Se på bilden här intill på min tomma mage. SNYFT!

lördag den 4

4. feb, 2017

Dålig bild men se att midjan är borta!