Söndag den 2 April

2. apr, 2017

I dag har matte varit ledig. Vad händer då? Jo! Hon börjar klippa klor och allt hår under tassarna. Tänk om hon kunde vara  ledig utan att börja klippa klor och borsta våra pälsar.

Jag vet en hemlighet hon vill bli pensionär som husse. Ta dagen som den kommer och inte  behöva stressa ner till kliniken och hjälpa gäster med onda muskler och stela nackar eller sitta på kontoret och bokföra. Hon viska det till mig när hon klippte mina tassar, det är nog bara jag som vet.   Vi hundar tycker det skulle vara underbart om hon inte börjar borsta och tvätta oss mer.

Onsdagen den 29 mars och sol

29. mar, 2017

Nu har vi haft besök igen. I söndags kom husses syster och svåger. Härligt tyckte Ronja och Affi som fick hur mycket kel som helst. Affis mamma Galadriel alias Molly bor ofta hos dom så de lukta säkert Molly så Affi var helt tokig.

Här har det varit varmt så massor av snö är nu borta. Trist för det ser så gått ut på gården och vi blir smutsiga om tassarna.

I morgon ska matte ner till Hedemora till Monica som gör alla papper klara till revisorn och så åker hon förbi i Hofors för Ella fyller sju år.  Hon åker nog förbi Effe också med mat.

Den nya lilla tiken som ska höra till kenneln ska het Fanny Fjällbrud. Matte är jätte lycklig för hon har hela tiden tänkt sig en liten Fanny och så blev det så. KONSTIGT det var som när hon drömde att hennes nästa hund skulle heta Kajsa Kavat och så blev det år 2002.

I dag åkte våra gäster så nu är det åter lungt i huset.

 

Söndag den 26 mars

26. mar, 2017

Nu blev natten kortare! Våren är här! 6 plusgrader och solen lyser och det blåser massor.

Matte är ledig i dag. Kanske inte helt för hon ska bokföra klart en firma som hon ska sluta bokföra för. SKÖNT då blir det mer tid för oss. Fast då kanske hon börjar klippa klorna oftare och borsta och tvätt oss oftare det är ju inte så kul. Redan i morse börja hon granska klorna och sa att det var nog dags igen.

Jag har börja äta allt bättre nu äter jag upp allt igen och tittar efter mer mat. Konstigt att min aptit kan varigera så. Det kanske är hormoner som snurrar i mitt huvud.

Matte och Barbro längar efter den nya lilla flickvalpen som ska flytta till kenneln men ska bo hos Barbro. Lilla fröken ska bo här då och då när Barbro är borta på semester och annat. De blir kul för mig.

En grå men lite kylig torsdag den 23 mars

23. mar, 2017

OJ Oj Oj

Nu har det hänt så mycket att jag inte haft tid att skriva. Fredagen den 17 kom Emelie med familj de hade lämnat Efraim hemma hos kompisar. Det var nog bra det för i huset var det ju så mycket folk. Morfar till Eira och Tilda kom också fast en dag tidigare som stanna till söndag och då åkte även Emelie med familj.

Tilda med familj åkte vid tre tiden på lördagen den 18 och in flyttade Cilla och Micke. Sen kom det fler! Eva och Reino som stanna tills i går. De hade inte med sig morbror Pitch han fick vara hos morbror Albatross.

Konstigt när det kommer mattar och hussar utan sina fyrbenta. Allt för att husse skulle fylla år. Matte ville inte ha så många hundar i huset när det kom mycket folk.

Folket var okända för mig men inte för matte och husse. Det kom många både lördag och söndag och ändå fler på husses födelsedag på den 21. Vilket ståhej för att husse fyllde 70 år. Nu är det nog över på ett tag. Fast jag hörde med mitt vänstra öra att det kommer fler i helgen som kommer men då har ju Cilla och Micke farit.  Inte får vi så mycket besök när vi fyller år.

15 mars och blåsig onsdag

15. mar, 2017

Oj vilken blåsig dag. Öronlapparna står rakt ut när man går mot blåsten.

I lördags fick jag följa med matte och husse till Lövåsgården för att husse skulle åka ett långlopp på skidor som heter Raiden. Jag tyckte det var jätte läskigt först med alla stavar och skidor och massor av folk som jag inte kände. Jag blev tuffare under tiden så när husse startar och vi gick på en långpromendad var allt ok igen.

I söndags natt kom Malin med familj. De bor i lägenheten denna gång för att de är så allergiska mot oss fyrbenta. Kul med lite extrafolk i huset.

I dag har jag fått var med vid grillplatsen. Tyvärr hade Tilda, Malin och Niklas redan grillat klart när vi kom. Jag fick i alla fall lite mer socialträning. Här hemma på gården är det ju så tryckt inga okända kommer in och stör, sen har jag ju hela flocken här hel tiden. Det är allt bra när någon annan följer med men när jag är ensam är det lite läskigt först men det är konstigt vad man vänjer sig fort.

Matte och Barbro väntar på den nya som ska tillhöra flocken men ska bo i Älvdalen. Tänk att det kan vara så kul med en ny buse. Jag skulle ju ha egna småttingar men det blev ju inga. När jag skulle para var jag bra kavat. Men skidor och stavar är då bra läskiga.