25 april

25. apr, 2017

Riktigt aprilväder!

Matte och Arven har varit på träff med andra aktivitetsombud i helgen som var. De hade tydligen det jätte trevligt och fick massor av tips om vad vi kan göra på våra träffar här i Dalarna.

Jag fick vara hos Viola och Minna från fredag till söndag när matte var borta. Fick gå massor av promenader och fick gå över en hängbro över vatten. Man kunde se genom hängbronds plankor, dom man gick på. Inte ett dugg läskigt! Matte skulle säkert tycka det var otäckt när det gunga samtidigt som man såg vattent som porla under.

Minna och jag blev riktiga polare!!! Längtar redan efter henne.

I morgon ska matte och Barbro köra upp till Vännes och hämta Fanny.  De kommer hem på torsdag igen. Men jag får inte träffa lilla damen än. TRIST!!!! Det skulle vara roligt med en liten lekkompis.

Matte har tänkt ställa gamla Arven på inoff i ORSA. Hur ska det gå hon som inte varit på utställning sen hon var tre :). Matte är ju lite tokig ibland.

Efraim är hos Pitch och Ella en vecka för Emelie med familj är borta. Tur at han inte var här för det blir så jobbigt med två tuppar hemma här.

April den 20

20. apr, 2017

Vakan till snö i massor. Typsik april väder. Solen kom sent på eftermiddagen. Matte har svårt med tiden. Det är så mycket ljusare nu så hon glömmer bort att det är middagstid.

I morgon ska jag,Arven och matte åka bort. Jag ska få vara hos Viola och matte ska åka vidare och hämta Effe.  Effe eller Arven ska få åka med på kurs och den andra ska få stanna hos Pitch och Ella på vägen.

Hon säger att jag ska få vara på uppfostringsanstallt. Inte kul att höra. Jag har ju bara lite vårkänslor. Det rusar runt i huvudet och spritter i kroppen. Viola och Minna ska tydligen uppfostra mig. Undrar hur det ska gå till. Det blir nog bara bus med Minna om jag får bestämma.

Alla vi fem hundar fäller just nu. Det är driver på golven av vårt hår. Matte försöker borsta ur men det tycks inte hjälpa.

18 april och vår

18. apr, 2017

SOL och vår. Vit snö och dagsmeja!

Matte och husse ska nog sitta på altan och må gott idag. Det är tyst i huset för alla gäster har åkt så nu är det bara vi fem hundar och katterna och matte och husse hemma.

Matte håller på att städa bort påsken. Alla påskägg och hönor och tuppar åker ner i lådor. Hon tänker plocka tillbaks allt som ska in i lägeheten igen. Sy grejor mm.

Hon har bestämt nu att inte jobba fulltid på kliniken. Hon börjar få ont i händerna säger hon. Få se hur det löser sig till nästa säsong. Det blir nog en hel del jobb för att hitta en ny massör hit upp. Hon kan ju forfarnade göra akupunktur och ansiktsbehandlingar och massera oss. Jag undrar vad hon kommer hitta på om hon inte ska iväg till kliniken. Bara hon inte håller på med vår päls hela tiden

15 april och det är PÅSKAFTON

15. apr, 2017

VOV!  Nu tror ni nog att jag blivit sjuk eller något eftersom jag inte skrivit en rad på 12 dagar.  Det har jag inte! Det är bara det att matte har haft massor att göra och tiden bara rusar iväg. Så vi har inte fått ändan ur vagnen för att hinna skriva.

Vad ska jag börja berätta? Vädret kan vi ju ta. Vecka fjorton var så där, plusgrader men en hel del sol. Så gästerna på fjället var nog ganska nöjda. Matte jobbade massor med golf och annat den veckan.

Den 10 april kom Andreas med familj och Idun som hör till kenneln. Hon fick träffa Kasper först och det gick bra. Sen var det Arvens tur att få lukta på henne det gick ockå fint men när Affi skulle hälsa gick det inte Affi fräste och morra och var inte alls trevlig. Jag och Ronja har inte fått träffa henne än.

Matte har ordnat boende till Lena Löthman med familj i ett hus här i närheten. Hos Lena köpte matte sin första berner. Tur det! Vi hade inte varit en kennel om inte matte köpt Kajsa Kavat. De kom den 9 och ska stanna tills den 16.

Matte fyllde år i tisdags. Det blev inget kallas alls. Hon hade ett besök på vårdcentralen på morgonen för att ta lite prover.  Matte och husse gick ner på middag hos Löthmans på mattes födelsedag. De var tur det för det var  husse som skulle laga middag. ( Det kan han ju inte ;) )Ingen tårta fick hon heller!

Om ni undrar hur det gick för Pitch, så fick han stanna på djursjukhuset i tre dyggn och det kostad 19000 helt otroligt för en förstoppning. Jag tror att matte kommer att ta strid om denna behandling.

I Torsdags kom Effe med familj.

Vet ni vad?

Effe och Idun blev kära. Trots att Idun inte löper fick Effe lukta på henne och hon svansa runt honom. De fick inte Kasper göra, han blev avhyst. Effe fick sova hos Idun i går natt och natten innan sov Kasper hos Idun. I natt blir det Effes tur igen. De klicka mellan dom. Får Idun ett vg eller mer på utställning så kommer nog matte para dessa  två. Hon har kollat på indexet och det går tydligen. Athenas matte önskar ju en valp från en sådan parning. ( Hon vill ju ha lite Sandy och lite Athena i en ny valp) Vi får väl se hur det blir med det. Jag ska ju paras först.

Matte är ledig både Påskafton och Påskdagen. HÄRLIGT!

Jag glömde att berätta att det har kommit mer än 1 dm ny snö. Så nu är allt vitt och fint igen.

Jag lägger ut en bild på hur det ser ut i matte och husses säng. Vi sover ju hos matte och husse. Några på golvet och några i sängen. Den som alltid ligger i sängen är Ronja. När Ella eller Felix eller Eva och Reino är här sover hon alltid hos dem.

 

Måndag den 3 april

3. apr, 2017

Vår i luften!

Arven min mormor är som vanligt lite galen. Hon far runt i mattes och husses säng med alla ben i vädret.

Min morbror Pitch har fått åka in  på djursjukhuset i Falun.  Han har ont i magen och kan inte bajsa. Han ska stanna över natten. Hoppas allt går över så han inte behöver opereras. Matte och Eva är oroliga. Han har lite förhöga vita blodkroppar. Han är dempad och inte alls sig lik. Matte tycker att han var lite rund men det visar sig att det är han inte utan han har bara en massa päls. Han väger bra 53,2 kg.