25 maj 2017

25. maj, 2017

Nu har matte bråttom. Hon måste hitta en ny hane till mig för nu löper jag. Hon har redan ringt runt en del. Tyvärr är de hon frågat på fulltecknade. TRIST! Eller också tycker dom inte om mig som tik eller kanske är det matte de inte gillar man vet ju aldrig var felet ligger. Jag har ju bra gener och vi är friska i min släckt. Mormor Arven blir ju 10 år nu, visst är hon lite trött och sover mycket men när hon väl är vaken är hon  lika pigg som oss andra. Vi har ju även gamla Ronja kvar hon blir 9 år. Hon är lite stelare i kroppen men glad och pigg för övrigt. Vi andra är ju inte så gamla än Affi 6 år och  7 månader  vi två andra är  ju ganska unga 3 år och 5 månader.

Pitch och Efraim tillhör ju också kenneln Pitch blir sex  och Efraim är ju min bror. Idun blir nu två år och lilla Fanny snart tre månader.  De här fyra är utsprida i foderhem.

21 maj 2017

21. maj, 2017

Det är fortfarande lite tråkigt väder men bra för golfbanan. Matte har varit där nere och jobbat både den 19 och 20. Städat och haft golfensdag den 20. Jag fick som vanligt vara hemma men brorsan Kasper fick följa med.

Matte letar efer en ny hane till mig min goa Tomie han får stå över ett löp säger matte. Hon har tittat på några och fått lite halv ja. Få se om det blir Norge eller kanske söder ut i Sverige. Jag har ju inte börjat löpt än. Det är ju snart precis sex månaders sen jag löpte sist. Matte hoppas att jag kommer i gång snart så logestiken fungerar.

Matte har satt nästan all potatis nu. Hon har lite kvar som hon tänker sätta i alla djupa gropar som Arven gjort på baksidan.

16 maj 2017

16. maj, 2017

Tråkigt väder men bra för golfbanan säger husse och matte.

Det låter som vi bor i en fågelbur. 100 tals fåglar är runt vårt hus hela tiden. Gråsiskor, grönsiskor, bofinkar, bergsfinkar, grönfinkar, blåmesar, domherrar, entitor och talgoxar. Det är bara en del av alla fågelarter som gästar vårt fågelbord just nu. De sjunger och sjunger. Det är väl så kallt att det inte finns några insekter att äta. 10 kg skalade solroskärnor går slut på fem dagar. Matte säger att de äter henne snart ur huset.

Matte har anmält Arven och Kasper till Leksands utställningen men jag får inte följa med för hon tror att jag löper då. Jag ska ju paras igen. Få se om jag får träffa Tommie eller om det blir någon annan Norsk fin herre.

Hon planerar sennen träffar och jag tror det blir den 18 juni, 23 juli, 26 augusti, 23 september, inget i oktober men en till träff i nov-dec.  Platser där träffarna ska vara är inte bestämt än.

Nu är det 8 maj

8. maj, 2017

Tro det eller ej men i denna stund vräker snön ner.

Måste berätta om helgen.

I lördags åkte jag och Arven och matte till Orsa på sennen träff tillsammans med Dalarnas kennelklubb. Vi var fem Berner där. Jag och Arven tränade Rally lydnad JÄTTE ROLIGT. Matte tyckte det var jätte roligt att vi var så duktiga. Jag pröva också agilty. Det gick så där hoppa genom ring var inte kul inte heller krypa i en tunnel. Men allt annat gick fint.

Heffe och Hera var också där tillsammans med deras husse Eric och barnen Oline och Ebbot. De träna inte mer än att gå hundpromenaden.

På hemvägen fick vi träffa Fanny. Så nu vet vi vad matte lukta när hon kom hem förra veckan. Hon lukta Fanny. Vilken liten än! Hon lukta gott. Arven kände nog lite modersinstinkter.

På söndagen åkte vi åter till Orsa för utställning. ( Vi fick bada på lördagkvällen men vi slapp den där otäcka blåsen) Kasper,Arven och jag skulle ställas. Vilken tid det tog. Kasper var ute som nummer två i ringen jag tre och Arven som fem. Konstig utställning. Kasper ville inte bli ställd av Anki som ville ställa honom. Sen fick han  lukt på Eric och drog ur ringen. Jag var fantastisk tyckte matte, domaren fick undersöka mina tänder, känna på mig både här och där. Konstigt hon leta efter min pung jag har ju ingen var gjorde hon i min rumpa. I vilket fall var jag inte rädd. Men kom två efter någon som var jätte obekväm i ringen. Konstigt tyckte jag.

Arven hon  som inte varit i ringen på mer än fem år. Hon blev BIS veteran och BIR. Så stolt matte  blev. Så nu ska hon nog ställas igen.  Det var ju bara på kul som hon  ställdes. Domaren tyckte hon var jätte fin!!!!!!!!

 

 

28 april 2017

28. apr, 2017

Nu är matte hemma igen efter en lång och jobbig resa till Vännäs!

Hon var där uppe och köpte en liten Fanny Fjällbrud hos Brånslättenskennel. Fanny ska inte bo hemma på kenneln. Hon ska bo hos Barbro i Älvdalen.

Matte lukta jätte gott när hon kom hem! Vi fem här hemma var alldeles galna i henne. På vägen hem hit häsla de på hos Lena som hade min pappa Ville och nu har en ny snygging. BOZZ. Sen hälsa de på hos morbror Albatross i Sveg. Hans husse säger att "Abbe " är rasist eller ska vi kalla det hundrasist. Abbe gillar inga andra hundar bara berner sennen. Så Fanny gilla han visst sa matte.

Fanny kommer ha en egen blogg på denna sida så ni som vill kan följa henne. Se bilden här in till det är lilla Fanny. Husse tyckte hon var jätte söt. --- Men jag är sötast i alla fall, tycker jag själv.