30 augusti

30. aug, 2017

Nä! Nu ska även halvsyrran Sarabi få para med min kille. Sarabi och jag är även släkt på annatvis. Hennes mamma är halvsyrra till min mormor de har samma mamma ( SAGA).cRörigt eller hur.

Nu har matte städat sen i söndags. ÄNTLIGEN är hon klar. Jag undrar om husse kommer gilla alla förändringar här hemme. Matte har liksom flyttat runt en hel del. Valprummet har fått ett helt annat utseende. Vävstolen  har fått ny plats. Hur tänker hon det får vi höra när husse kommer hem i morgon

Sarabi har löpt sen i måndags, det betyder att hon nog ska paras runt den  9 10 11 12.

Titta på bilden så ser ni så fin hon är.

29 augusti

29. aug, 2017

Hej och vov.

I lördags hade vi sennen träff på fjället. Oj kom de många nix. Bara Eva från Hofors med familj och Pitch. matte skippa grillningen på fjället vi gick hem hit på baksidan och fick var sitt jätte tuggben med anka kött på MMMMMM.  

Sex berner smaska ben.

Matte hoppas att det ska komma fler när det blir september och vi är i Orsa som är lite närmre för alla.

Fredag den 25 augusti

25. aug, 2017

Tänk om tiden kunde stanna upp. Det känns som det var i går som löven sprack ut i ljust grönt och nu börjar de bli gula. KONSTIGT!

I söndags den 20 var matte på in off i Rättvik. Jätte bra ordnad utställning. Trevlig domare. Jag fick inte följa med. Fanny och Arven fick åka och så kom Efraim dit med hans extra matte. Matte har berättat att allt gick bra, Efraim skötte sig och blev BIR, Arven fick så fina lovord men hon behövde fixa tänderna för mycket tandsten. Matte ska försöka ta bort en del så gott det går. Bara för att hon fick en anmärkning tog matte mig och Kasper till vet. i Norge och där fick vi en ordentlig rengöring av garnityren. Nu blixtra våra tänder vita. Matte tog också Pre testen på mig och Kasper. Efraim och Idun ska också ta testen.

12 augusti

12. aug, 2017

Jag har varit hos veterinären i Norge för jag hade så mycket flytning, som tur är var det inget allvarligt det var bara mina hormoner som spökar. Nu har jag fått medicin så jag inte ska vara så skendräktig. Medicinen har gjort att jag börjat äta lite igen. Ganska gått med mat i alla fall.

Brorsan har fått para. Det var lite tidigt i löpet men han fixa det trots allt. Synd bara att det var så tidigt. Nu hoppas jag att hans spermier är långlivade så äggen hinner trilla ner.

Matte var tillbaks till hjortronstället men någon hade plockat de omogna hjortronen TRIST.

Mattes kompis Rosemarie var här hon tyckte att jag blivit grövre och mycket mognare. Inte någon liten fjant längre. De NI!!! O rädd och kacksig.

Nu är det kväll och snart den 13. Matte och husse har haft möte med Jolin. Nu blir det nog så att Jolin bor hos oss när matte och husse har semester. Det blir colt. Hon kommer skäma bort oss, DET VET JAG!  DET KOMMER BLI TOPPEN! VOV VOV

8 augusti

8. aug, 2017

Ja jag är så tom man kan bli. Deppar och äter inget. Kommer bli smal som en anorexia. Mormor Arven gör som jag bäddar över allt. Trädgården har massor av stor fina hål till ev. valpar.

Efraim har varit här. Det går fint mellan Kasper och Efraim  när de inte är på samma plan i huset.

Matte och Emelie har varit ute och letat hjortron de fick ihop ca 2½ liter de flesta var omogna så de lämna matte och Emelie kvar, hoppas ingen är där och plockar.

Matte har gjort statestik över hennes 54 valpar ( 11 kullar). 9 av dessa har haft ED varav 4 ettor, 2 tvåor och 3 treor  ( en av treoran var en etta tills om röntgen flera år senare) på hd sidan var det 11 utav dessa 7 med c, 2 med d och 2 med e. Ganska bra tycker matte eftersom det är en kull som står för 5 hd. Den kullen var inte lyckad.  Minna ska röntgas om så det kan hända om allt går väl att det bara blir 10 hd kvar en BC kan ju bli bättre när den var lite slapp.