oktober den 15

15. okt, 2017

Brorsan Effe har blivit pappa den 11 oktober. Tre små tikar och två små hanar blev det.  Det har varit  tufft sen den 10 oktober. Matte har berättat för mig så nu ska ni få läsa.

Carmen hade svårt att få ut valparna, den första var lite för stor och stoppade upp. Så Carmens husse beslöt att åka till SLU för att få hjälp med förlossningen. På SLU beslöts att de skulle göra kejsarsnitt efter det att den första valpen kommit ut ( den var död). Det gjordes efter att man berättat att det kunde kosta upp till 27000 kr. Fem valpar kom ut fast man sagt att man bara såg tre på ultraljudet. När Carmens husse skulle åka hem med Carmen och hennes små fick han en räkning på 36000. Konstigt! Sen var snittet på magen så mycket längre än vad det brukar vara vid ett kejsarsnitt. Inte nog med det han fick så konstiga råd om vad Carmen skulle få äta. Bara flytande och inte för mycket vatten heller.

Carmen tog väl hand om de små när  de kom hem. På morgonen där på mådde Carmen pyton hon var slak och hängig tempen hade stigit till 40,5 hon kissa på golvet och kräktes något som lukta bajs och såg ut som bajs.  Det blev akut in till SLU igen. Där fick Carmens husse veta att även öppnat magsäcken för att se om allt var ok där. Därav den stora räkningen. VILKA knäpp huvuden öppna magsäcken utan att fråga om de fick. Sen vill de inte erkänna att de gjort fel. Matte fick inte prata med ansvarig veterinär de vägra. De var väl rädda.

Carmen fick ligga på IVA och valparna fick åka hem med tillägg. De skulle matas varannnan timme. VILKET häst jobb.

Nästa dag fick valparna återse sin mamma på eftermiddagen och efter många om och men fick alla sex åka hem tillsammans trots att Carmen inte mådde något vidare.

I dag säger matte att valparna diar men är lite svaga än. Men de har gått upp bra. 

NU är det ganska lugnt  i lådan säger matte som sitter nere i Spanien och är orolig.

Vi här hemma har det bra. Vi får inte sova med Jolin längre för hennes fästman vill inte ha oss i sängen. Jolin säger att jag har blivit så duktig med allt. De ni!!!!

VOV från mig i Idre.

Jag vet att matte längtar hem till oss. Hon har nog svårt att klara sig utan hår i maten. Hon vill nog hem. Fast alla vi här hemma vet att hon behöver semester. 

Förresten vill bara berätta att Effes matte är också på semester så han har en familj som ser efter honom. Tänk att vår mattar måste åka samtidigt kunde de inte tänkt sig för innan  de boka resa.

 För er som undrar mår de små väl och Carmen mår bättre men inte bra. Men risken finns ännu att de små inte orkar säger matte. Hon är nog lite för nervös när hon är på semester.  Hon ska ju alltid ha full koll.

7 oktober

7. okt, 2017

Hej alla där ute som följer mig. Här har hänt så mycket så jag vet inte riktigt var jag ska börja.

Matte var på hundträff i Orsa. Kasper och Fanny fick som vanligt följa med och jag fick stanna hemma. Det var sex hundar där. Trevligt som vanligt sa matte. ( Fanny bor hos oss i 14 dagar för  hennes matte och husse är på semester)

På söndagkvällen skulle matte åka neråt för hon skulle till revisorn i Hedemora. På vägen ner ringer Sambas matte och säger att Samba mår dåligt. Matte åker dit och Samba är dålig men blev jätte glad när matte kom. Feber har hon. Matte säger att de måste åka till veterinären direkt i morgon bitti. Hos vererinären konstaterar dom att hon fått livmoderinflammation. Inte kul nu när hon är parad. Eftersom livmodern inte var så stor så sätts antibiotika in för att se om det går över på det, Men redan på måndagkväll när matte åter åker förbi är Samba mycket sämre och efter att pratat med veterinären så beslöts en opertion tisdag morgon. Efter operationen kom Samba hem till oss så matte kunde vaka över henne både dag och natt med hjälp av Jolin.

Lördag morgon  åker matte och lämnar både Samba till sin matte och Fanny till sin matte. Samba är klart mycket piggare men inte pigg.

Matte och husse har stuckit på semester ska vara borta en månad och Jolin kommer ta hand om mig,   Arven och Affi. Ronja och Kasper är hos Eva och Rejno i Hofors.  

Härligt med Jolin för henne kan jag tvätta rent i ansiktet på morgonen. Jag har blivit ganska bra på att gå i koppel med henne. Hoppar bara lite i början och drar inte lika mycket. Jolin får det allt lite tufft med tre stora hundar. Hennes fästman kommer på måndag den 10. Så då får hon det lite lättare. 

19 september

19. sep, 2017

Nu ni har jag visat vem jag är!! Inte nog med att jag gjort det, jag har haft det jätte mysigt i husbilen med matte och Fanny. Matte råkar ibland säga Tjorvas till Fanny för att hon är så lik Tjorven en av mina systrar som är i himlen.

Nu ska jag berätt om mig inte om Fanny för det kan ni läsa under Fannys blogg.

På lördagen kom även Diesel till Sveg. Kärt möte. Han gillar mig fortfarande trots att han parat med Samba. Så han längtar nog efter mitt löp som nog blir i december.

Jag fick jätte fin kritik av domaren på lördagen det ända tråkiga var att han tyckte jag var för lågställd så jag fick inget HP men det bästa av allt han tyckte jag var en lugn och trevlig tik. De skulle ni hört ni som tyckte att jag har ett dåligt temperament så att era fina hanar inte får para med mig. TREVLIGT TEMPERAMENT!!!

Söndag i Ljusdal! Ändå roligare. En domare som matte vet har dömt på Sennen spec i Sala. Hon tyckte att jag var jätte fin, Mörka vackra ögon, korrekta öron och bett, Välformad front, stark rygg, välvinklat bakställ, och jag rörde mig med utmärkt steglängd, korrekt päls,. Sen kunde jag ha lite mer vitt på svansen. Jag har ju bara ett 15 tal hårstrån. JAG BLEV BIR OCH BIG men  final ringen åkte jag ut det var fyra knähundar som kom 1,2,3 och 4

 

13 september

14. sep, 2017

Så dålig jag har blivit på att blogga. Tiden bara går för fort.

Matte har varit borta sen i måndags. Hon tog husbilen och åkte med Sarabi till Diesel. Nu är hon hemma igen och det blev en parning så nu hoppas alla på att det ska bli små valpar här i november.

Hösten har kommit och luften är kylig, Jag har börjat äta bättre så när matte vägde mig har jag åter gått upp till runt 38 kg. Matte hoppas att jag ska gå upp till runt 40 kg. Få se om jag klarar det.

På fredag ska jag, Fanny och matte åka till Sveg. Nu äntligen ska jag få träna på in off. Vi ska även till Ljusdal. Nu ska jag vissa vad jag kan. vov på er

4 september

4. sep, 2017

Matte var på hundutställning i Högbo i lördags. Fanny, Idun och Kasper skulle ställas. Det gick bra för Fanny hon blev slagen av sin syster som blev BIR valp. Kasper som var jätte fin i pälsen fick dålig pälskvalite matte blev sur för det för han var så fin i pälsen. Sen var han för omusklad i bakbenen men det är han  inte utan det verkar så efter som matte inte springer så bra med honom. Svansen ja den är ju som den är FUL. VG. Men sen höll nog matte på att gå upp i limningen. Idun fick Kep. Ni undrar säkert hur det gick till. Hon rygga när domaren skulle se på tänderna hon drog sig lite bakåt och domaren hoppa högt och slog upp med armen. Han försökte en gång till och samma sak hände sen får hon gå ut utan bedömning SHE BITES vilken knäppgök hon drog sig bakåt med munnen stängd. Fler såg det här vilken domare = en  rädd typ!!!!!!!!!

Fanny har varit här från i torsdags. Kul med en lilla syster. Hon är så snäll och bråkar inte med oss andra. I dag har ho n åkt hem med sina faderer föräldrar. TRIST: det tycker även matte. Hon passa så bra in hos oss. Matte säger att hon har lika blick som vår Tjorven som finns i hundhimlen. I bland sa matte fel hon sa Tjorven  Tjorvas i stället för Fanny Panny. 

Detr regnar och är jätte kallt. Matte är lite ledsen för våra hallon kommer inte mogna inte heller våra jordgubbar. Det är bara potatisen som blir klar.