Onsdag 3 november

En natt med mycket spring Molly hade nog ätit lite för många moderkakor. Hon får börja äta lite lera med bakterier i.
Valparna har inte gått upp lika mycket som igår men mellan 40 0ch 60 g. En cool kull mycket lugna än så länge. Trots att de är så små får man små favoriter. Hefaistos som kommer upp i knät så fort man kryper ner i lådan. Man kan ju inte låta bli att tycka om honom lite extra.
Tog nya bilder men även de oskarpa. Jag har nog fel inställning på kameran.
😥

Tisdag den 2 november

Mor och barn mår fint och sporrarna bak är borta. Vi har den bästa av veterinärer i Drevsjö i Norge. Ett jättefång med rosor eller något annat borde jag ge dem båda. Alla Svenska veterinärer borde lära sig lite av deras otroliga omhändertagande. PÄRLOR !!!!!!
Tog bilder idag på de små men de blev lite suddiga så vi tar nya imorgon. De växer och växer och Molly är en jättefin Mor. Arwen går utanför och bara längtar och längtar.
Tyvärr blev det ingen parning med Vincent han fick flytta till Hundhimlen i går på grund av cancer i levern. Jag tänker och känner med hans husse och matte.

Måndag 1 november

😀  Nu är det över två gosser och fyra små töser. Skriver mer under dagen och lägger ut bilder på de sex under Galadriels kull.

Söndag den 31 oktober

Nu har lilla damen det jobbigt. Nu är hon i öppnings stadiet och ligger i Emelies säng. Hoppas hon vandrar till valplådan när det är dags.

Lördag den 30 oktober

Grå mulet!
Inga valpar än och det verkar dröja. Men Molly har ju några dagar på sig. Det är bra om hon kan hålla sig till måndag då veterinärerna är tillbaks i Drevsjö i Norge.
De små sparkar ordentligt i magen.

Torsdag den 28 oktober kväll

Vad roligt det är att så många är inne på vår hemsida. Jag ska hålla er uppdaterade om vad som händer här på fjället. Vi öppnar ett spår för längskidåkning nu i helgen. Snön som Idrefjäll gör till spåren älskar hundarna att leka i. Till och med Tindra blir galen när hon fick se ny snö igen.

Torsdag den 28 oktober

Tiden går så fort 12 dagar sen jag skrev sist. Molly har flyttat hem och går i väntas tider. Hon vill inte gå in i valprummet. Det luktar läskigt. Tempen har börjat hoppa lite går lite ner och upp. Hon vill inte gå på några längre prommenader. Matlusten är fortfarande stor.
Arwen har inte börjat löpa, hon borde gjort det men håller på sig.😥
Lovis ska också få flytta hem under en längre period få se när det kan bli.🙂
Emelie kommer kanske till helgen för att få vara med när Molly få sina valpar.
Det blir kanske en norrman av en av hanarna i Mollys kull.
Det vore roligt.
Nu börjar vi leta efter trevliga namn till de små som ska komma.

Lördag 16 oktober

En jobbig tur med hundarna på slingan runt fjället. Alla fyra fick för sig att springa fram till en familj och skälla. INTE roligt och inte kunde jag be om ursäkt. De var för långt bort.  I bland borde man gå fyra turer i stället för en. Så det inte blev en flock som sprang i väg med knäck i öronen.

Fredag den 15 oktober

Lätt snöfall, kallgrader och katterna tar småfåglar. Inte bra, nu får de nog bli inner katter. Vi kan ju inte mata fåglar så att katterna får ett smörgåsbord med småfåglar.
Lovis har börjat bli riktigt hemma van. Myser i knät på mig så fort jag sätter mig i soffan. Det är Ronjas plats, hon ligger nu bredvid och surar.
Tindra är lycklig för att husse åter är hemma.
Arwen är lite drömmande hon väntar nog på att hon ska komma i löp.
Hetta är vild på dagarna och busig men när kvällen kommer blir hon en myshund som bara vill kela.

Måndagen den 11 Oktober

En riktig höst dag! Klar luft, frost på morgonen, strålande sol och storm, de fyra fyrbenta trivs med pälsen uppblåst av vinden stojande i skogen bakom huset.
Molly börjar bli riktigt tjock!
Arwen har inte börjat löpt än. Nu är det bra om håller sig några dagar till.

Söndag 10 oktober

Trött Trött! Fröken Ronja Rövardotter är snabb på att dricka ur gölarna på fjället och äta en och annan renbajs, vilket gör att hon alltid utan undantag blir dålig i magen på natten efter våra härliga fjällvandringar. Varje halv timma Matte Matte vakna det är dags nu igen. Nu har det lugnat ner sig igen. Hon har inte fått någon fast föda än. Svårt att ge de andra tre mat när hon inte får något.
Att hon inte fattar att det hon tar in åker med rasande fart ut om hon drickar av gölarna och smaskar på rengodis.🤒

Lördag 9 oktober

Vilken skön vandring på fjället. Fyra trötta damer ligger i nedre hallen och snusar gått.
Arwen och Lovis fick vittring och sprang som greyhounds. De tappade öronen på vägen och var helt inne i att spåra upp något. Vad vet jag inte. Björn, älg, lo, räv, järv, hare eller var det bare en ren. Sen blev det koppel på de två. Ronja fick också koppel men Tindra vår Tindra skulle aldrig springa efter något, hon är för lat, hon behöver aldrig koppel.
Lovis får stanna hela denna vecka också. Roligt för oss alla.

Torsdag den 7 Oktober

Strålande sol! Vilken höstdag! SÅ VACKERT och Varmt.
Jag är fortfarande i glädjerus efter gårdagens ultraljud. 🙂 😙

Onsdag den 6 Oktober

Vilken LYCKA Galadriel alias Molly är dräktig. På ultraljudet i dag kunde de se minst 5 valpar. Hoppas alla stannar kvar tills det är dags att komma runt 1 november.
Molly kommer flytta hem till Idre i mitten av oktober.
Kan man var lyckligare som Kennel Mamma. Första kull som föds med en tik som heter Granbokajsas. 😉😙🤭

Måndagen 4 oktober

Lycka! Lovis får stanna en vecka till. Både bra för henne och oss.
Trist trist väder!
Nu ska jag lägga in lite nya bilder i albumet valpträffar.
Nu börjar magen pirra snart får vi veta om Galadriel " Molly" är dräktig. Hon har ökat i magomfång och äter mer än tidigare.
Riktiga stug- sittar dagar framöver.😎

Lördag den 2 Oktober

Tiden går så fort! Nu är det redan 2 oktober och Lovis har varit hos oss i en vecka . Önskar att hon kan vara här lite längre. Hon njuter av att leka med de andra tikarna. Var hos vet. i går Lovis och Tindra fick kennelhostvaccin i nosen. Tog en röntgen på Tindra så att vi var säkra på att hon var tom. Det var hon!! Nu hoppas vi att vi får ett trevligt svar på onsdag på¨Galadriel" alias Molly. Arwen har inte börjat löpa en. På bilden Lovis på altan.

Tisdag 28 september

Frost på nätterna! Strålande sol på dagarna! Kan det vara bättre. Hundarna myser i det kyliga vädret. Riktigt lydiga har de blivit. Lovis och Tindra är de som lyssnar bäst sen Arwen och sist Ronja Rövardotter hon bara övar sig på allt hon inte ska. Skönt att det är få på fjället nu så de kan på gå utan koppel, få månniskor, få hundar, inga renar och några harar.

Söndag den 26 September

Snö! Snö! Vi har varit på foten av Nipfjället och pulsat i snön. Alla hundar busade och grävde snögrottor.
Lovis är här en vecka. Underbart att få ha henne här ett tag.
Se i mitt album!

Tisdag 21 september

Hetta har varit hos veterinären idag och tagit lite bilder på armbågar och skuldror. Allting såg bra ut, bara lite sträckning.🙂
Ronja och Arwen har varit på kvällspromenad på golfbanan. Tindra vill inte följa med, hon vill bara krypa upp i sängen.
Tjock börjar hon bli också. En skendräktig typ! 

Måndag 20 September

En skön höst dag. Hundrana njuter av skogen, bus och bär. Tindra går och drömmer som vanligt. Önskar att hennes drömmar var sanna. Men så är det nog inte.

Söndag 19 september

Galadriel " Molly" har varit här sen i onsdagskväll. Hon verkar dräktig. Har lite dålig aptit och är lugnare än hon brukar vara. Tänk om det nu äntligen blir lite valpar.
Tindra har inte slutat att tro att hon har valpar i magen. Tänk om hon lurar både mig och ultraljudet och dräktighets testet. ( Men då är det nog bara en ). 
Hetta haltar och måste in på röntgen i Falun.
Ronja och Arwen är på väg och ska snart in i löp, för hela huset är fullt av hår. Dammsugaren får jobba sig varm.
Saga löper men paras inte, ska det bli mer valpar på henne så blir det till vår och sommar 2011.
Snön ligger på de Norska fjällen som vi ser från fönstren i sydväst.

På fredag kommer Lovis hit och ska vara här en vecka.

Onsdag 15 September

Det blev ingen golfbana. Vi åkte till Grövelsjön i stället och vandrade i den underbara fjällvärden. Tänk att livet kan var så underbart! Fjällvärden är som mitt älskade hav, när man är ute och seglar. Vackert lite blåsigt och oänderligt. KAN MAN MÅ BÄTTRE!  Arwen äter alla blåbär hon hittar och busar med Ronja och Tindra bara går och njuter.🤩

Tisdag 14 september

Tiden går så fort var tog sommaren vägen den kom ju aldrig hit upp. Nu hotas det med snö på torsdag. Hundarna blir väl över lyckliga om snön kommer men inte jag. Kanske man kan ta med alla tre stora som är hemma på golfbanan i morgon.
Vilken syn🙂🙂🙂
Fyra i samma viktklass. Bara jag kan stå på benen denna gång utan att få en hund och en golfbägg med klubbor över mig.
Man kan undra var lilla Hetta får sin överskotts energi ifrån. Hon är mer vild en tam.

Måndag den 13 september

Sol och klart kyligt väder. " Molly" har varit och veterinären för att kolla lite flytningar. Allt såg väl ut och ultraljud är beställt om två veckor. Håller tummarna för lill damen att det finns många småttingar i magen. Arwen fick nobben av hanen  som matte gilla men det finns ju två som tackat ja. Ska ta kontakt med Vincents ägare.

Lördag den 11 september

Hela sex dagar har gått! Arwen, Ronja, Tindra och jag har varit nere i Hovenäset och Fiksetången i Kungshamn och tagit upp segelbåten.  Tre av oss låg mest i backluckan och  sniffade in all havsluft. Nätterna tillbringade vi hos sonen Daniel med familj. Morgon-promenaden gick till Hannas skola sen till Ellas dag1s. De båda barnbarnen höll stålt Tindra i kopplet. Vilken lycka att få komma till skolan med tre stora hundar. 
Åter uppe på Idre fjäll möter solen oss men nu är det riktigt stugsittarväder, dimma, småregn och blåsigt. Till veckan kommer Galadriel  alias Molly på besök. Hoppas hon är dräktig.

Söndag den 5 september

Vilken dag. Efter en orolig sömn blev det en lång lång dag.
Vid nio snåret starta Julia och jag med hundar  och for till Löthmans och lämna av två hundar. ( Tusen tack att ni orka med mina två busfrön)
Träffade Gandalf den underbaraste av hanar. VILKEN lycka för både gamla matte och Gandalf. Tårar och yl.
For vidare till Högbo utställning där Julia skulle ställa Ronja. Efter en hel del letande hitta vi ring nummer 17 som också var ring 5. Inte LÄTT!
Lite träning sen skulle Julia ställa en Ronja som var trött efter både syskon bus och träning på morgnen. Det gick jätte fint. Grattis JULIA!
Åter till Löthmans där vi hade lånat gård och husrum för att ha valpträff.
Molly ( Galadriel) var förbi men fick inte leka eftersom hon är ny parad. Gandalf fick bara hälsa för han hade vricka till foten i går. Räknar vi in dessa två var vi 12 berner.
Gå in och titta på valpträffar bildebok.

Fredag den 28 augusti

Denna vecka har vi haft besök av lilla Noel 6 veckor. Ronja har förälskat sig i denna lilla krabat och viker inte från hans sida. Vaktar honom!
Hon är så kärleks full.
Tindra tror fortfarande att hon har valpar i magen. Matte är lite osäker.
Arwen har också hittat någon som hon vill ha till festman.


Torsdag den 27

Lill Matte har kommit lyckan är stor på kenneln. Vår ekorre är här på ständiga besök.

Onsdag den 25 Augusti HÖST

Julia har varit ute och tränat med busfröken  Ronja.  Ronja fick springa några varv sen leta godis och därefter kunde hon springa fint och stå fint. Nyfiknare dam finns inte, vissa koncentrations svårigheter har hon.
Klart med vem som får äran att para sig med Molly. Skönt!

Tisdag den 24 augusti

På bilden Duktiga Mamma SAGA efter hennes  tredje kull.
Grattis, Grattis
Aragon "Rosso", Bilbo, Frodo, Galadriel "Molly", Arwen och Gandalf som blir tre år idag eller 28 hundår.
Grattis, Grattis
Birk Borkason, Ronja Rövardotter, Lovis, Mattis, JumJum "Bamse" och Madicken som blir 2 år i dag lika med 21 hundår.

Tänk vilken pricksäker Mamma du är Saga som fick 6 valpar samma dag med ett års mellan rum.
Hösten är här gula löv på björkarna. Det stormar, regnar och är under 10 grader och det känns skönt att tända en brasa i den öppna spisen och höra hur det sprakar.
Tindra mådde lite pyton i morse. Maten var inte så jätte god. Kanske är det ett bra tecken.

Söndag den 22 augusti

Vilket fint väder och så får man sitta här med sin onda rygg och titta ut.
Med glädje fick jag lite bilder från Skåne på Snusmumriken nu mer Mumrik. Vilken fin kille. LOVAND LOVANDE. Se på bilden här intill. Han har hunnit bli 7 månader. Den normala skrangel ålderna men inte Mumrik.
Arwen fäller, Molly har börjat sitt löp, Tindra tror att hon är med valpar ( matte undrar fortfarande), Ronja är nöjd med att få vara hemma och ligga i fin soffan och titta på TV och Saga går om kring och längtar efter lill Matte.

Fredagen den 20/8

Denna lilla dam körde över Matte med golfvagn och klubbor så det blev ingen resa till Norrköping och Eskilstuna. Skönt tyckte nog Ronja trist tyckte Matte som gillar att titta efter nya fina hanar till tikarna på Kenneln.

Tisdag 17 Augusti

Varmt skönt men ej så mycket sol! Tänk om sommaren kunde varit så här hela sommaren.
Arwen och Galadriel alias "Molly" har börjat fälla päls så snart är det dags med nya löp.
Letar efter nya trevliga hanar.

Måndagen den 16 Augusti

onsdag 11 augusti

Hetta fick åka till veterinären hon har haft lite kladd i baken. Lilla damen var helt frisk. Underbart! Matte är lugn igen.
I dag var det sommar på fjället man kunde gå ute utan attt ha långa ärmar och lång byxor.
Men vid 24 kom regnet och kylan till baks.

Måndag den 9 augusti

Tiden går så fort! Tindra är parad. Sista gången denna dam får pröva att bli dräktig. Hon parades den 5 och valpar väntas i vecka 40. Hoppas hon får bli en lycklig dräktig tik.
Sommaren börjar ta slut och kvällarna blir åter mörkare. 😥

Hetta är en otroligt duktig liten tik. Hon är mycket påhittig och lydig.
😎

Måndagen den 26 Juli

Var i Norge hos veterinären imorse. Ronja har en lätt öroninfektion och Tindra fick ta prover för att se vilken dag vi ska åka och para.
Fick provsvaren på Ronja efter den långdragna borrelia infektionen. ALLA PROVER var jättebra. GLÄDJEN🙂 ÄR STOR.

Söndag den 25/7

Hetta har satt sig i ett getingbo!!! Massor av getingar i pälsen och många stick. Hon blev heltokig. Fy pyton för dessa randiga kryp.
😥

Lördagen den 24 juli

Utställning i Köping. Jag Julia och Ronja åker ner tidigt på morgonen.
Ronja finast i värden! Blev inte bäst som jag trodde och hoppades. Prick på nosen !  Slabbade på domaren!
Men hon var välpälsade vacker mm mm. Jag tyckte hon var finast blad de två. De var de fler som tyckte men inte domaren. Konstigt. Hon förde sig finast också. Besviken MATTE! Att det ska vara så svårt att vinna!

23/7 Fredag

Julia, Saga, Ronja, Hetta och jag åker ner till Hofors.  Utställning i morgon i Köping.

19/7 Måndag

Hetta känner sig hemma och hämtar toarullar på toaletten och gör till småbitar. De andra tikarna undrar vad vi har dragit hem för hulligan.

18/7 fortfarande

Arwens bror Frodo passar på att testa Julias knä när han är på besök på kenneln.

18/7 söndag

Söndag Julia på besök. Inspekterar den nya medlemmen i flocken. En bitvarg!
Otroligt söt.

17/7 Lördag

Nu har Lad´s Hetta varit här på kenneln några dagar och är en av flocken. Hon är en tuff och kavat liten dam.  Trivs här uppe på fjället där dagstemperaturen ligger runt 15 grader.  Tindra är påväg att gå in i ett löp så det är hög tid att hitta en trevlig far till parning.
Är det någon som har något bra förslag så hör av er.

Onsdag den 16 juni

Hämtade bilen från verksataden och åkte hem till Vikmanshyttan. Packade in alla prylar och Saga, Arwen och Ronja Ponja. Reste mot Idre men kom bara till Borlänge där bilen började om igen att slå under som om jag körde på en jätte sten. Det var bara att vända om och packa ut allt och köra bilen till verkstan igen.  Jag säger bara BILAR::::::::::::::::::::

Tisdag den 15 Juni

Sitter fast i Vikmanshyttan Volvon har pajat! Fyrhjulsdriften! Inte billigt!
Lovis och Ronja Rövardotter var på utställning i Avesta i Lördags. De blev både ris och ros.
Lovis fick fin kritik på sitt utseende men var för osäker.
Ronja - Ponja Rövardotter vann sin klass och fick Hp. ( Tack Ulrika för hjälpen att ställa Ronja) 

Onsdag den 9 juni

Hemma igen efter en lång resa i 5 dagar med Ronja och Arwen.  Lyckan var stor när vi åter var uppe på fjället i Idre och flocken fick återses.  Lugna Tindra for genom stacketet och Ronja hoppade 120 cm upp på muren.  Arwen som tror sig vara dräktig tog det lugnt och lunkade upp för trappen och hälsade som en drottning på de lyckliga i flocken.
Jag börjar bli nervös i morgon åker jag och Arwen till vet. i Norge och tar ett ultraljud för att se om det blir några valpar.

Tisdag 1 juni

I Vikmanshyttan har körsbären blommat färdigt och äppelträd och päronträd står i full blomning. Här uppe i Idre har björkarna kommit en bra bit påväg. Bladen har blivit lite större en musöron. Tänk att 30 mil kan göra så mycket på hur långt våren har kommit. Helt otroligt!
Arwen har ännu rödare bröstvårtor de ser bra ut. Hon tror i alla fall att hon har valpisar i magen. Ranghög till max.
Kanske är dags att lägga ut hennes kull på Valpsidan.🙂

Torsdag den 27maj

Vilken dag det haglar ärtor och marken täcks av några cm vita ärtor. Är detta vår?
Arwens bröstvårtor är rosa till röda det är ju ett gott täcken. Hon tror fortfarande att hon är dräktig. Kanske är det så🙂.

Kommentarer

Emelie

10.04.2015 08:09

Nästan lite otäckt när man ser bilden från Heras parning. Jag ser bara Saga i den bilden

brittis

24.01.2015 10:31

ruff hälsar och grattar till sina små❤️Idag väntar han på att bli pappa igen!

Smilla

19.01.2015 22:46

Grattis till de nya småttingarna!Håller tassarna för att allt går bra i fortsättningenHälsar Smilla

Sofie

03.03.2014 20:47

Vilken sötnos hon är Dumle Viktualia! Så gosig. Tusen tack Ingalill. Just nu sover hon djupt, helt slut efter alla nya intryck

Siri

28.02.2014 10:02

En liten hilsen fra Sandy. Hun har kommet hjem og er presis som hun alltid har vært, hoppende glad! Hun har fortsatt igjen lite melk, men ellers er alt bra! :-

Niklas Hammarberg

25.02.2014 22:44

Varma hälsningar från Alfons (Granbokajsas Lilla Gubben) som nu har anlänt till sitt nya hem i Närke!

annsofie jansson

06.11.2013 19:10

hej
vi pratades vid i telefon idag och nu hoppas vi det blir valpar i slutet på året och att en valp får flytta till borlänge till vårt glada gäng.

Teddy Roswall

03.11.2013 22:29

Tackar för en kanon trevlig valpträff!! Mvh Fam. Roswall

Kristina Nordström

15.09.2013 20:27

Hej! Vår veterinär rekommenderar oss att röntga Ludde (fd Mufasa) då han är 18 månader. Återkommer i december med besked. Hälsningar till kenneln o kullsyskonen

Ulrika Ransjö

23.09.2013 11:06

var bor ni? vi var hos veterinären i Knivsta, specialist på ledröntgen av bl a berner, och Nala (numera Tullia) var där vid 12 mån, perfekta leder. lycka till!

Siri

Hei! Gleder meg til å komme å passe på Sarafina og Nala på lørdag

15.08.2012 08:56

Sandy er på bedringens vei, men hun synes det er litt vondt å rense våteksemen. Klemmer!

Ing-Marie Bergman med familj

23.07.2012 20:28

Härliga valpar. Alla med sin egen personlighet. Vi väntar så på att få välkomna vår nya familjemedlem till Åsen - Sarabi.

Ingalill Asplind

14.12.2011 13:29

Tack för ett jättetrevligt samtal Ingalill, hemsidan är jättefin vilka härliga hundar.
Vi hörs

Sofia Ingelmark

24.02.2011 08:37

Dåligt med uppdateringar nu.... =)

http://quilaoronja.blogspot.com

09.12.2010 23:59

Vad kul att hitta till er fina sida. Vi var o fjällvandrade på Nipfjället med våra bernertjejer, just när första snön kommit. Underbart!

Senaste kommentaren

22.09 | 21:35

👍Håller alla tummar och tassar att det går bra med valpningen!
Mvh blivande pälsfarmor!❤️

04.07 | 12:43

Hej!

Jag undrar om ni har några lediga eller kommande perro-valpar.

28.03 | 12:16

Har du perro valpar ??
Har haft 4 st så härliga hundar ställde ut mycket den ena blev s ensk norsk dansk finsk estnisk campion

31.01 | 17:37

Är intresserad av en en tik, hör av er om det finns mvh Annette