9 oktober

9. okt, 2019

Tiden går så fort! Det har hänt så mycket. 

Läs under Lunas blogg.

Matte och husse har blivit med torp. Kul för där finns vatten. Så jag hittar på alla knep att få bada. Trots att de täcker för och gör stängsel hittar jag ner till vattent och tar mig ett bad. Sist jag bada var det minusgrader. 

Här uppe har vi fått snö! Himla kul!!

Loppan och jag har blivit bästa lekkompisar vi jagar varandra och hon tar om kull mig i snön. 

Affi tycker att vi är ganksa jobbiga.

1 september

1. sep, 2019

Trist väder!

Nu börjar jag bli ganska kavat. Jag springer över hela vår gård. Den är stor och jag försvinner balnd träden och gräset. Matte och husse börjar bli oroliga att jag ska rymma under staketet.

Matte har tagit en röngenbild på min lilla svans. Jag hade tre till fyra kotor. Ha ha där fick de som inte trodde jag hade någon.

Snart är jag 5 månader. 

Sover hela nätterna och är jätte duktig.

20 augusti

20. aug, 2019

VOV nu har jag varit i Sverige i en hel månad. Tiden går så fort. Sover hela nätterna. Kissar och bajsar när jag vaknar ute. Sen händer det att jag misslyckas under dagen kissar ibland på matterna. Jag är ganska orädd av mig. 

I söndags var jag på min första utställning. Det gick jätte bra. Först var det lite läskigt med så mycket olika hundar. Jag blev van ganska snabbt.  Domaren verkligen älskade mig!!!! Jag gilla henne också.

Torsdagen den 15 var jag på lite tränning. Frida som ver trännare tyckte om mig också. Jag var jätte duktig!!! Träna tunnel och lite slalom.

9 augusti

9. aug, 2019

I morse halta jag inte! Toppen! 

MEN

Efter det att jag varit ute på promenad ( koppel träning) så blev jag över glad när jag kom hem igen. Sprang som en torped in i rummet, rakt in i pernilla pallen. OCH ! Skada mitt högra fram ben igen. Så nu haltar jag åter igen. Matte är förtvivlad. 

Jag är ju en raket utan stop knapp.

Mina Berner syrror börjar gilla mig mer och mer. Jag måste dock hålla mig i skinet så jag inte hoppar på dem för mycket för då fräser de åt mig. 

8 augusti 2019

8. aug, 2019

Hej jag kallas Pyret Beauty.

Jag har varit i Sverige sen 20 juli. Jag har hunnit bli fyra månader och jag lever rövare. 

  • alla vatten skålar ska jag stå i och gräva ur allt vatten
  • hoppar upp mot mina berner syrrors nosar. De tycker att jag är lite äcklig
  • busade med Eira så att en tung lång brädbit föll över rygg och tassar. Så nu haltar jag. Det gjorde så ont att jag skrek i flera minuter och matte blev jätte rädd att jag skadat mig ordentligt.
  • biter i allt jag kan hitta på
  • väcker matte ett antal gånger på natten för att jag måste ut och bajsa. Hon tycker att jag kan göra det på dagen men det tycker inte jag.
  • överfötjust i alla människor. Vill gärna pussa och slicka på alla.
  • älskar att jaga munstycket på dammsugaren, bita tag i munstycket så matte inte kan dammsuga
  • inte rädd för stängslen som de andra Berner fjantarna.
  • svårt att hålla mig i skinnet nu  när jag måste vara stilla så jag slutar halta.