4 januari 2022

4. jan, 2022

Nu har jag äntligen börjat löpa och matte ska ta prog prov påmig på fredag. Jag kommer paras nästa vecka tror matte. 

Vi får väl se hur det går. Min fästman heter Joey. Han är vit med svarta prickar. Han har inte någon svans precis som jag. 

Om parningen går bra kan ni gå in på parningar och våra kullar.

6 juni

6. jun, 2021

Nu har jag varit på min första officiella utställning. Jag sköte mig jätte fint fast jag var lite dålig på att trava när jag skulle springa min andra runda. MEN jag fick excellent med CK. Jag fick bara lovord. De ni.  Sen var jag 43 cm hög över manken en perfekt Perro tik. 

På lördag den 12 ska jag göra BPH. Sen den 18 ska jag ögon lysas. Går allt väl kommer jag paras med en fin kille här i Dalarna

Cornelia " Nellie" Stäldes också hon fick ett VG. et var hennes första officiella utställning också.  Härligt nu har hon både gjort MH och fått VG. Ny bild på henne finns på våra hundar.

8 Maj

8. maj, 2021

Vov ett tag sen sist men nu händer det.

Våren är på väg

Vi åker mellen torpet och fjället.

Husse har gjort en hundgård till oss = en störe hage :) så jag inte ska bada hele tiden vid torpet.

Matte ha fått för sig att hon ska odla en massa. Typiskt henne.

Mini har fått ett riktigt namn och klara veterinärbesiktningen helt ok. Hon gjorde den redan när hon var 6½ vecka. Hon heter nu Zorrazo Nice Spice For Granbokajsas. 

Vad tror ni det betyder. Jo att lilla syrran kommer till oss i början av Juli. 

Kul att få en lika sinnan i flocket.

20 april

20. apr, 2021

De här är min lilla syster Mini hon är född i Kroatsien, vi har samma mamma. Jätte söt tycker matte. Hon ser ut som en mini Berner :) . Hon  blev en månad i dag. Få se vad hon hamnar i stora värden, men söt är hon. 

Jag trivs just nu massor av lediga backar att springa lös i. Nästan inga andra hundar här på fjället.

TÄNK vad livet kan vara underbart. 

Bollar

Slalom spring 

Hopp över hinder.

3 mars

3. mar, 2021

Matte tycker att jag är jobbig!

Jag och Loppan ska hela tiden hålla på att flörta och jag höglöper. Jag har inte velat ha löpskydd. Så fort matte satt på mig ett så har jag bitit bort det. 

Jag har hört att syrran Nellie mår illa och har kräkts. Det tycker matte lovar gott. Vad hon nu menar med det. 

Vädret har varit sådär och det är jätte halt ute. 

Syrran Affi gammel tanten har svårt att gå när det är så här halt.  Hon är ju rätt gammal för att vara Berner. 10 år och fyra månader lite drygt. Matte trodde att det skulle vara hon som sprang vidare först i den kullen för hon har E höfter alla andra var fria i höfterna. Men de andra fem  har redan sprungit över regnbågsbron. Konstigt hur allt kan bli.  Men nu är hon ganska stel därbak men hoppar upp och ner i sängar och sin älsklingstol Pernilla fottöljen.