25 Maj

1. jun, 2015

Hemma efter nästan tre dagar i Göteborg. Vi har längtat efter Effe men han har haft det fantastiskt bra. Vilken underbar vovve han är som sprider så mkt kärlek omkring sig. Att han tycker om sin bonusfamilj är tydligt när han ligger på rygg och halvsover men två barn kliandes hans mage el när han ligger med tassarna på bonushusses ben med halva kroppen över barnen. Alla verkade nöjda och glada i den soffan :) Så otroligt skönt för oss att veta att det finns en familj där det finns omsesidig kärlek och där han kan vara när vi inte får ihop vardagen. Tack Pernilla för att ni tar så väl hand om honom!!

Fortfarande blommar vitsipporna det finns oändligt mkt blåbärskart på buskarna och vi väntar bara på att alla liljekonvaljer slår ut i trädgården. Så spännande att se vad som dyker upp i trädgården!

När kommer våren?!

17. maj, 2015

När kommer våren undrar vi. Effe tycker nog att det är bra som det är.
I fredags kom det lite elektriker för att kolla det bliviande köket för att lämna offert. Effe försökte göra allt för att få uppmärksamhet, hämta leksaker, skor och tillsist det som han vet tar skruv... Mattes handväska! Första elektrikern var svårflirtad varför det var lika bra att gå ut hårt med nr 2, han var allergisk men det brydde sig inte puffen om utan han skulle promt ligga på Håkans fötter.

Igår var vi hemma hos svägerskan på middag. Det är inte lätt när det bor katt i huset som man inte får gosa med tycker Effe. Istället fick han i alla fall några timmars kli av en annan snäll middagsgäst. Sen kunde man ju försöka få korv oxå vilket man inte är bortskämd med hemma. Som avslut tyckte Effe att det passade sig att ta ett varv runt huset efter katten som valt att gå ut och sen såklart ville in samtidigt som vi öppnade dörren för att lämna, inte lyckat.

Det var tur att det var mkt intryck igår för idag har det regnat och regnat. Kan inte minnas att Effe varit så seg på att vilja gå ut på morgonen tidigare. Men långpromme i regnet blev det med ett litet dopp för att tvätta bort all sand och smuts innan vi vände hemåt. Sen blev det ett litet besök hos grannen för fruktsallad. Tur att Effe är så snäll mot barn för ettåriga Astrids glädjetjut så fort hon kommer i närheten av honom går inte av för hackor och man får vara på sin vakt för hon tycker att händerna sina passar bäst i Effes ansikte, ngt varken jag eller Effe tycker är en speciellt bra ide.

Nu ska vi ta kvällspromenad och sen krypa till kojs. Nästa vecka är det dagisvecka för Effe, hoppas hans bernertjej är där!!

Kommentarer

Pernilla Skotte

30.05.2015 19:51

Vi längtar efter dig Effe ! Vilken hund du är. Så fantastiskt fin, väluppfostrad och härligt busig på en gång. Vi ses snart ! Dina kompisar i Länsbodarna

Egen träning 11/5

12. maj, 2015

Inte alla kan springa med ett öra på tvären genom en hel tunnel. Sötnöt!

11 Maj

12. maj, 2015

Sista dagen på kursen, trodde vi ja.

En sån här lite för stressig dag, lite sen ifrån jobbet och var egentligen inte klar men skulle iväg på middag med ST-kollegorna. Jag visste jag behövde vara där tidigt eftersom jag behövde gå tidigare för att hinna till Effes avslutning på hundkursen.
Hem till en superglad hund som inte blev mindre glad över att jag började packa hans träningsväska. Så pass glad att han hittade en vattenskål på gården som fick följa med i bagageluckan.

Så kom vi fram till Sveden... mystiskt lugnt inne i träningsområdet, och hänglåset var låst. Effe som rusat ut ur bilen till grinden började bli lite rastlös över att inte få komma in och satte igång att prata på sitt egna lilla vis.Väntade 10min på att ngn skulle dyka upp men sen ringde jag kursledaren som hade tagit fel på tid och stått och väntat på oss i 15min och sen åkt hem. Tydligen kunde ingen annan vara med på sista kursdagen och kursledaren visade inga tecken på att komma ut en gång till. Så där stod vi på rätt tid och sugna på kurs men ingen som skulle dyka upp. Mitt humör var då inte på topp, istället för att sitta runt ett bord med mina vänner och kollegor stod vi själva på andra sidan stan drygt 1 mil hemifrån.

Som tur var kunde vi i alla fall möjlighet att ta oss in så vi körde intensiva 30min själva. Tur att vovven verkligen gillar det där med att springa genom tunnlar etc. Matte var definitivt inte den bästa ledaren denna dag.

Kvällen avslutades med att jag behövde bli av med lite negativ energi så det var tur att det var så mkt hål i vägen i vårt bostadsområde så jag fick ta 3 skottkärror med grus och fylla hål... Effe tyckte det var måttligt roande att titta på så han sprang tillslut hem.

9 Maj

12. maj, 2015

Det är verkligen härligt med hus tycker både vi och Effe. Skulle puffen få bestämma skulle han nog helst vara ute hela tiden så när husse och matte påtar i trädgården ska man ligga med uppsikt och kika. Sen kan man alltid försöka sno någon pinne eller två. Matte blev måttligt nöjd när en svart lurv sprang iväg med en nyupptagen hallonbuske som skulle flyttas till annan plats i trädgården. Försöker han sig på att ta något av de två nya plommonträden blir det inte kul för denna lilla....

Kvällen slutades som kväller gör som bäst när vädret tillåter. Med grillning och som alltid under uppsikt!