Bild

15. sep, 2016

Syrran och jag

15. sep, 2016

Puss på dig syrran

Puss på dig syrran

27 Augusti

28. aug, 2016

Idag har  vi  varit på långpromenad hela familjen. En väg vi gått en kortare bit på tidigare men som vi nu fortsatte längre förbi Glamsarvet. Det ligger ute förresten för den nätta kostnaden av 4,2 milj. Inte mkt i jämförelse med storstan med det man får, men lite mkt pengar tycker husse och matte. Vi trivs ju så bra med vårt oxå men vilken trädgård och det där gigantiska växthuset el var det två?! Det är en gammal bergsmansgård, gigantisk fruktträdgård, äppelträden stod på långa rader. Matte blev avundsjuk då våra två äppelträd varken ger mkt frukt el fina frukter. Tänk vilken gård att vakta. Men jag gillar i och för sig inte att vara ute om inte husse eller matte är med. Jag är ju en sällskapshund, sällskapshundar vill ha sällskap. I och för sig kan jag ligga ute nästan själv, om Eira inte räknas. Gillar nämligen att ligga bredvid hennes vagn när hon sover ute. Ngn måste ju vakta henne också lixom. Så då gör jag det. Idag la jag mig hos henne efter promenaden, hon fortsatte sova jättelänge vilket husse och matte tyckte om för då kunde dom ligga i soffan och vila samtidigt som dom såg oss.

Matte blev  för övrigt sur på mig imorse. Hon gillar inte att jag väcker Eira när jag blir kelsjuk på morgonen. Imorse blev jag kelsjuk kl 05. Husse har ju jobbat fm i veckan så jag är van att vakna då. Inte tänkte väl jag på att det var helg. Jag hoppade upp i sängen och snackade lite. Först väckte jag husse och matte sen Eira. Sen blev det inget mer sova för matte eftersom Eira åt och sen vaknade för dagen. Jag och husse somna om. Kanske var  jag lite taskig mot matte. Hon är ju rätt trött nu när lillan inte sover på bra på natten längre.

Här hemma är det soligt men blåser massor. Jag gillar ju när det inte är så soligt eftersom min päls blir så varm. På vår gård blir det väl mkt sol. Visst kan jag lägga mig bakom huset. Men det vill jag inte för så har jag inte koll på dom andra.....

I eftermiddag kommer kanske tvillingarna och hälsar på. Dom gilla mig!

Puss på tassen

24 augusti 2016

25. aug, 2016

Tror  det är en löpande labrador på vår gata. Hon luktar såååå gott så nu har jag svårt att äta igen.

Idag var vi ute på ytterligare en lång promenad men gick på andra sidan stora vägen idag. Roligt men varmt. Tyvärr lite mer vandring längst stora vägen och då måste jag ha koppel. Det är trist. Inte får jag gå först heller utan matte säger att barnvagnen ska gå först. Det tycker jag är lite fånigt.

Matte fotatade mig med syrran idag. Hon är konstig den där lilla. Förstår mig inte riktigt på henne. Liten, luktar gott men hon rör sig ju väldigt konstigt. Sädär lite okontrollerat. Det är lite obehagligt. Matte testade mig som ryggstöd för henne när vi skulle fota. FY sjutton! Det vill jag inte vara med om. Hon är mysig syrran men jag betämmer när jag vill ha kontakt. (Matte säger att det är lika bra jag vänjer mig, snart är hon på mig jämt)

Idag ska husse och matte till torget och fira Faluns olympiska guldtjej! Jag får inte följa med. De tror det kommer vara för mycket folk.

Puss från mig

22 augusti 2016

24. aug, 2016

Oj vilken sommar. Först regnar det och är åskväder var och varannan dag samtidigt som man smälter bort av värmen. ( Tur att man inte är rädd för åskan)

Sen helt plötlsigt blir man bortlämnad, först bortskämd hos Pernilla och Stickan för att sen hänga med hundarna  hos Eva och Reino. Därefter fick jag åka upp till general matte och Idre. Matte, Husse och Eira skulle på roadtrip och jag fick inte följa men sen kom dom upp till Idre.

Det var mysigt i Idre men jag och brorsan får var på olika plan och mormor Arwen började löpa.

Igår kom vi hem. Jag råkade väcka Eira i natt, jag har lite svårt att ligga stilll när det är så varmt. I morse hade vi morogongos, jag , Eira och matte. DET VAR MYSIGT!

Puss från Effe