19 mars

19. mar, 2022

Nu har det hänt. Jag har fått tre valpar. Det var ju fler på ultra ljudet men några var tydligen inte ok så de är borta. Jag fick en kille som är brun och med långsvans och två tikar som är svarta med korta svansar. Alla har lite vitt tekning.

Jag är en jätte bra mamma säger matte. Lite ovant är det att komma ihåg att slicka de små i baken stup i kvarten.

Jag hade så mycketmjölk när de kom så allatre fick paltkoma. Skrek helanatten nästan. Matte fick komma och hjälpa mig. vov från valplådan

16 mars

16. mar, 2022

Hej och vov.

Matte hon har flyttad in till valprummet med mig  sen i fredags den 11 mars. Min helsyster i Finland som parade sig en dag senare än mig fick valpar då, tre stycken bruna två med långsvans och en med stubb, två tikar och en liten kille. Så matte trodde att jag också skulle få då. Men icke sa nicke, jag håller på mig, fast nu tycker nog jag och matte att de små där inne borde komma ut. Lite jobbigt är det med en så stor mage. Matte tycker att jag fiser för mycket just nu, även jag undrar vad det är som pruttar där bak på mig. Lukten ! ja den kanske inte är den bästa. 

Jag kliar mig jätte mycket så matte är rädd för att jag fått rävskabb. Det går ju en räv på tomten varje natt mellan klockan 3 och 5 . Matte tycker inte den ser ut som en skabbräv men man vet ju aldrig.  Jag blir jätte arg när jag hör den gå på snön och jag morrar ända ner från tårna och så blir jag stel som en pnne. De andra hudarna bryr sig inte utan jag får ta hela jobbet på att försöka skräma den . Konstigt nog tittar den bara mot fönstret och går lugn om kring och äter de godis som matte slängt ut till oss, som vi ska leta efter. Vov på er och hoppas jag får smått inom kort.

6 Mars 2022

6. mar, 2022

Jag blir rundare och rundare. Tröttare också! På promenaden i går ville jag vända redan uppe i . skidbacken och gå hem.  Sover en del och äter fler gånger om dagen. Det finns mycket mjölk i mina juver och matte har känt hur det rör sig i min mage. 

Matte har gjort en helt ny valplåda till mig men i den vill jag inte vara. Ligger mycket hellre i mattes säng. Matte tycker att jag ska öva att vara lite i valplådan för hon vill inte ha valpar i sin säng.  Det ska vi nog bli två om. Det är jag som bestämmer i det här huset just nu.

Matte har lite svårt att beräkna när jag ska föda. Normalt brukar man räkna från första parningsdagen och då är jag på 54 dagen i dag men räknar vi från sista är jag bara på 51. Jag tror hon har fått sig en läxa. Även om det står i alla böcker att ma bör para med någon dags mellenrum så har hon aldrig gjort det med sina Berner. Jag fick ju tre parningar och  jag kunde nog tänkt mig några fler om jag fått bestämma. Matte säger att det var fantastiska parningar och det var även Nellies som hon para två veckor efter mig

4 Mars

4. mar, 2022

Jag har fått mjölk i juvren. Matte har känt att det rör sig  i min mage. Hoppas nu att allt går vägen. Min syster är också rund nu.

Matte tror att jag får valpar nästa vecka.

23 februari

23. feb, 2022

Jag börjar bli rundare särsklit på ena sidan av magen. Jag har lagt ut 4  cm framför höfterna och 8 cm runt midjan .  Jag mått pyton och ville inte äta. Nu har aptiten kommit tillbaks och jag får tre måltider per dag. Plus lite extra foder när vi är ute och leker. 

I natt vakna jag vid tre tiden och hörde något i trädgården. EN RÄV var där en stor och stilig men jag blev så arg så jag morrade och blev helt stel i kroppen de  andra hundarna i flocken brydde sig inte.  Jag försökte till och med tränga mig ut genom fönsterspringan i sovrumet.  Jag gillar inga andra hundar just nu och inte rävar heller. Ekorrar och fåglar på altan de gårann.